Roślinki

Moderator: Opiekun_Forum

Alex89

Re: Roślinki

Post autor: Alex89 »

Krzysiek czytałem to co mi dałeś te 2strony czytałem . Co do oświetlenia to ja nie mam 0,5W/l tylko mam 0,3W/l :) :) i tak jak pisałem nie wiem ile u kogoś taka świetlówka chodziła :( :( co do lt to nie chcę zakładać baniaka na ziemi ogrodowej :) bo jeśli coś zle zrobię to mi się coś zadomowi w baniaku . Zrobię pierw tak jak Daro pisał mi kupię od Daro potas , azot , fosfor i zobaczymy czy to coś pomoże jeśli przez tydzień czy tam 2 tygodnie nic nie będę widział że coś jest ok to będę musiał wymienić świetlówki innej możliwości nie będę miał :) .
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik

Re: Roślinki

Post autor: Daro »

Ja bym najpierw tak jak pisałem Ci na pw zaczął od podawania kompleksowego makro jesli masz obawy co do soli. Jak wprowadzisz do wody niezbędne makroelementy to rośliny odbiją i ewentualnie po miesiącu można będzie coś zmieniać w razie potrzeby. Nie ma sensu ingerować na razie w oświetlenie kiedy rośliny głodują...
LT na ziemi bym nie polecał każdemu , bo wyjdzie pleśń lub glony jak gleba puści pierwiastki i dopiero będzie jazda. Lepiej dać kilka kulek czy kapsów pod korzenie i wystarczy na początek , bo najpierw trzeba nauczyć się jak prowadzić akwarium na "płytkiej" wodzie.
Pozdrawiam
Darek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania i inne”