skalar, prętnik i gubik w jednym zbiorniku ?

Moderator: Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
rdr0
Użytkownik

skalar, prętnik i gubik w jednym zbiorniku ?

Post autor: rdr0 »

Witam. Jestem początkującym akwarystą i stąd moje pytanie. Czy w jednym baniaku mogą być hodowane gubiki ze skalarami i prętnikami. Zbiornik ma 120l wiem że jest trochę za mały na skalary ale dostałem je razem ze zbiornikiem i szkoda mi ich oddawać a chciałbym wpuścić do niego trochę więcej ryb bo trochę w nim pusto. Na razie sa 2 skalary, 2 prętniki, 2 kiryski i glonojad. Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Re: Odp: skalar, prętnik i gubik w jednym zbiorniku ?

Post autor: Big daddy »

Rozumiem ze na początek akwarystycznej przygody rozmawiamy o akwarium towarzyskim? Zapraszam do galerii, opisz trochę baniak, jakie masz rośliny itp.
Myślę ze spokojnie możesz kilka gupików wpuścić, nawet w parach bo dotychczasowa obsada nie pozwoli na przyrost populacji.
Można również zastanowić się nad innymi możliwościami.

Wysłane z tapofonu za pomocą Tapatalk 2.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
rdr0
Użytkownik

Re: skalar, prętnik i gubik w jednym zbiorniku ?

Post autor: rdr0 »

Jak już wcześniej pisałem baniak 112L oświetlenie dzienne 36W rośliny Anubias Barteri ,Kryptokoryna - niestety nie wiem jaka odmiana, moczarka kanadyjska, nurzaniec azjatycki. Filtracja - filtr kubełkowy AG110, CO2 z bimbrowni + AZOO carbon, nawozy AZOO plant nutrients. Co do parametrów wody to mogę tylko stwierdzić jej nasycenie CO2 za pomocą testu stałego - jest idealne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania i inne”