Akwarium w Domu Dziecka

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
Sobotamichal
Użytkownik

Re: Akwarium w Domu Dziecka

Post autor: Sobotamichal »

Dziękuję za tak wzruszającą deklaracje.
Wsparcie jakie otrzymały dzieci od forumowiczów przerosło moje najśmielsze oczekiwania.
. Jeśli chcecie dodatkowo wesprzeć Dzieci z domu Skałka możecie przejrzeć swoje "zbędne rzeczy" za małe ubrania, niepotrzebne lampki na biurko, radio z cd itp. przedmioty których nie używacie a są sprawne technicznie - chętnie zostaną przyjęte i z pewnością dostaną "drugie życie'
Jeszcze raz dziękuje. Serca macie Wielkie .:)
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

A zabawki? Mogą być zabawki? Dla dzieci raczej do 4 lat czy może raczej są tam dzieci starsze tylko?
Awatar użytkownika
Sobotamichal
Użytkownik

Dzieci w wieku od 7 do 17 lat. Zapytam o zabawki opiekuna , są jeszcze dwa takie domy , niestety ten ma największe braki .
Awatar użytkownika
Tomaszewski
Wolontariusz Aqua Jura

Re: Odp: Akwarium w Domu Dziecka

Post autor: Tomaszewski »

Big daddy pisze:Godna poszanowania inicjatywa i fajny pomysł. Osobiście nie mam nic przeciwko, mam tylko małą radę. Otóż można by rozegrać to tak aby zebrać pieniążki na konkretną rzecz i byłaby ona ufundowana przez np twoją klasę. Oczywiście zostałoby to odnotowane, także oprócz niewątpliwej satysfakcji zostałby konkretny "ślad" waszej akcji. Do akwarium przydałby się filtr kaskadowy, ten który jest w zestawie niby wystarczy ale napewno przydała by mu się pomoc, a może i lepiej byłoby go zstąpić zyskując miejsce w akwarium. To tylko jedna z wielu możliwości, dalem poprostu przyklad Taka kaskada kosztuje niezbyt wiele ,mówię o chińskiej np HBL.
Jestem za takim rozwiązaniem bo zbiórka i przekazanie pieniędzy zawsze może budzić pewne emocje. Nie dalej jak trzy dni temu człowieka który połowę życia spędził próbując coś dla innych zrobić, jakieś oszołomy nazwały złodziejem...

Wysłane z tapofonu za pomocą tapatalk 2
O kaskadzie HBL mam raczej średnie zdanie, jeśli faktycznie zebrali by jakieś pieniądze to myślę że byłoby fajnie kupić kaskadę AQUAEL która jest z pewnością lepszym rozwiązaniem tym bardziej przy dzieciach które potrafią czasami coś zniszczyć ;) Jeśli pieniędzy by brakło to mogę się bez problemu dołożyć do tego zakupu.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

To tylko luźna propozycja, raczej chodzi o sam fakt zbiórki na jakiś cel.

Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Tomaszewski
Wolontariusz Aqua Jura

Że luźna to oczywiście wiem :) ale gdyby doszło to do skutku i faktycznie miałby być kupiony filtr to po prostu wrzuciłem do tej kwestii swoje również luźne 2 grosze.
Awatar użytkownika
alantartak
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: alantartak »

co do kaskady ponawiam moge dac nowa kaskade Versamax FZN-1 na gwarancji
Awatar użytkownika
Tomaszewski
Wolontariusz Aqua Jura

Obawiam się że FZN-1 może być trochę za mała. Posiadam taką przy 45L i jest taka w sam raz. Przy litrażu 63L lepszą opcją byłaby FZN- 2
Awatar użytkownika
alantartak
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: alantartak »

jako sam jeden na pewno za mało ale razem z tym z zestawu myślę ze będzie ok

a tak w ogóle co do aranżacji to popieram głos Reda
dzieci lubią kolorowo i ciemne BW nie bardzo pasuje
Awatar użytkownika
wika
Użytkownik

Post autor: wika »

Chciałam powiedzieć że udałam się dziś do pedagoga z moją prośbą o zorganizowanie tej zbiórki pieniędzy , przedstawiłam jej całą sytuacje jak wygląda a ona odesłała mnie do dyrektora więc poszłam . Zaczęłam mówić o tej zbiórce pieniędzy na Dom Dziecka lecz on okazał się być człowiekiem bez serca , nawet nie chciał mnie do końca wysłuchać i kategorycznie mi odmówił. Jest mi bardzo przykro i chciałam przeprosić ale nie zorganizuje tej zbiórki . Bardzo się starałam ale nic z tego nie wyszło ...
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Niczym się nie przejmuj bo i nic się nie stało. Tak to w życiu bywa czasem chęci nie wystarcza by pokonać wszystkie przeszkody. Dyrekcja napewno ma swoje powody tej odmowy. Jeśli nadal chcesz zrobić coś dla dzieci będzie ku temu okazja. Jak już pewnie wiesz organizujemy jako forum wystawę akwarystyczna. Będzie tam zbiórka pieniędzy na dziecięce hospicjum w Częstochowie. Będzie nam potrzebna pomoc w rozreklamowaniu wystawy także wśród szkół i młodzieży. Wiadomo im więcej osób się "przewinie" tym większa szansa na udana zbiórkę.
Dlatego nic jeszcze straconego, jakby co zapraszam do odpowiedniego tematu żeby tutaj nie bałaganić:smile:

Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Sobotamichal
Użytkownik

Wika.
Twoje serce jest wielkie .
Nie przejmuj się odmową .
Jeszcze będzie wiele okazji abyś mogła się nim podzielić z potrzebującymi.
Jeśli masz życzenie zapraszam do pomocy przy budowie zbiornika, sama twoja obecność będzie dużym wsparciem dla dzieci ( prawdopodobnie twoich rówieśników) . Możesz im przekazać wiele cennych informacji i podzielić się doświadczeniem akwarystycznym.
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Także muszę Cię pocieszyć, pewnie nie raz jeszcze spotkasz się z odmową, witaj w świecie dorosłych :(
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
adamon
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamon »

To powiem, że Dyrekcja Szkoły Podstawowej w Pajęcznie jest bardziej otwarta na takie inicjatywy.
Moja żona po przeczytaniu tego postu:
Sobotamichal pisze:Dziękuję za tak wzruszającą deklaracje.
Wsparcie jakie otrzymały dzieci od forumowiczów przerosło moje najśmielsze oczekiwania.
. Jeśli chcecie dodatkowo wesprzeć Dzieci z domu Skałka możecie przejrzeć swoje "zbędne rzeczy" za małe ubrania, niepotrzebne lampki na biurko, radio z cd itp. przedmioty których nie używacie a są sprawne technicznie - chętnie zostaną przyjęte i z pewnością dostaną "drugie życie'
Jeszcze raz dziękuje. Serca macie Wielkie .:)
Stwierdziła, że zrobi zbiórkę, po feriach, które rozpoczynają się w poniedziałek.
Dyrekcja się zgodziła, dzieci już poinformowane, jeszcze będą plakaty, a po kontakcie z Sobotamichal wiemy co zbierać:
"Kubki,talerze,sztućce,koce,pościel,prześcieradła,lampy na biurko, radio itp.
oraz odzież dla chłopców i dziewczynek w wieku od 7 do 17 lat."
Nie mogę wam pomóc przy akwarium - z racji odległości - ale postaramy pomóc dzieciom :-D
Oczywiście jak zbiórka się uda to wszystko przewiozę do Domu dla dzieci Skałka.
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Obgadaliśmy z Darkiem sprawę i w domu dziecka powstanie coś na kształt lt, będzie potrzeba wolnorosnących roślin typu Anubiasy, microzoria, nuzaniec,sagittaria subulata, wąkrotka itp kto może ofiarować rośliny na potrzeby tego zbiornika proszę o kontat ustalimy jak odebrać itp.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty forumowe”