[112L] Moje akwarium

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Re: [112L] Moje akwarium

Post autor: MarSz »

No cóż - szkoda, że Ci nie wyszło.
Ale może akurat dla Ciebie to dobrze - to znaczy na spokojnie sobie przemyślisz i z czasem dojdziesz do wniosku by wrócić - wtedy może z nowymi siłami, wiarą i poważnym podejściem. Takie powroty są bardzo częste wśród akwarystów (trochę nieciekawe porównanie ale to jak nałóg, z którego trudno wyjść - można go uśpić na jakiś czas ale każdy zobaczony gdzieś przypadkiem zbiornik będzie oddziaływał niczym delirium tremens - potem to już tylko jeden impuls - nawet nie wiesz kiedy i już w domu jest akwarium).
Ja tak miałem - musiała być przerwa, bo nie było warunków ale w tle zawsze miałem plan, że wrócę.

A co do czasu - to sam mam go mniej niż by się przeciętnemu człowiekowi wydawało - nigdy mi przez myśl nie przeszło by zlikwidować którykolwiek z moich 13 zbiorników lub przestać się angażować w inne - nie stojące u mnie w domu a wręcz nawet mam już plany na kilka kolejnych u innych osób.
No ale ja już jestem po tej dłuższej separacji, która przed Tobą dopiero.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Dokładnie jak Marcin pisze to jak wirus jeśli się złapie bakcyla to powraca, wiem bo mnie nawiedziło z potrójną siła po kilkunastu latach.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Kaeste
Użytkownik

Post autor: Kaeste »

Zgadzam się to jest jak narkotyk od którego nigdy nie uciekniesz :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”