Akwarium Atraxa

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Re: Akwarium Atraxa

Post autor: MarSz »

Dziś mam dla Ciebie rośliny - jak dosadzisz to na pewno za jakiś czas się zazieleni.

Jak już mówiłem przez telefon - aranżacja to kwestia gustu i nie podlega dyskusji choć każdy może swoje zdanie wypowiedzieć. Ja ostatnio jestem na etapie bardziej zielonych baniek i niekoniecznie ta w tej postaci jest w moim guście ale porozmawiamy jak zrealizujesz plan do końca.

Dodam jeszcze, że jak zakładałem tą bańkę:
http://afczwa.com/viewtopic.php?f=40&t=212" onclick="window.open(this.href);return false;
to przeplatały się uwagi różnego rodzaju ale było sporo słów krytyki (do tej pory są), jednak udało mi się ją doprowadzić do zamierzonego celu, z któego jestem do tej pory bardzo zadowolony mimo iż zbiornik już nie istniej i Tobie życzę tego samego.

Jedną rzecz, na którą pozwolę sobie zwrócić uwagę, to nie do końca precyzyjnie zrobione elementy dekoracji - widać wyraźnie zaprawę, ale tutaj akurat myślę, że z mszakami ode mnie będziesz miał spore pole do popisu by te kawałki zaprawy zamaskować i ostatecznie może to nawet wyglądać niczym opuszczone miasto w tropikalnej dżungli porośnięte roślinnością (popuściłem wodze fantazji :-) )
Awatar użytkownika
atrax
Użytkownik

Post autor: atrax »

Nikt nie zrobił zbiornika, który podobałby się wszystkim. Słowa krytyki są bardzo pomocne, ponieważ czasem nie na wszystko zwróci się uwagę, zmuszają do przemyśleń. Zastanawia mnie jednak jak może się komuś nie podobać baniak, który wykonałeś pod linkiem który podałeś z! Jeśli chodzi o zaprawę to nie jest to moja pierwsza przygoda z "budowlanką" w akwarium. Według moich przypuszczeń, za około 4 do 6 m-cy zaprawa powinna się zazielenić. Chciałbym też większość obłożyć mchem, chociaż z tym nie mam zbyt dużego doświadczenia. Cóż, potrzeba czasu, a na razie muszę ustabilizować baniak, bo parametry mi strasznie skaczą.
Awatar użytkownika
Jaca303
Użytkownik

Post autor: Jaca303 »

Atrax a powiedz mi jak wrażenia z szybą frontową OPTI WHITE, jest sens ją dawać czy efekt jest znikomy ?
Oglądam właśnie oferty na akwarium 120x50x50 i wersja z przednia szybą opti white jest o 100 zł droższa.
Czy jest sens wydawać tą stówkę ?
160 l (Pseudotropheus saulosi x16)
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

A ja podbijam o aktualizację - coś się zmieniło w zbiorniku - jak rosną roślinki?

A co do szyby - ja mam całe akwarium OW od AquariumFish - wrażenia wizualne są dużo lepsze i lepiej mi zdjęcia wychodzą (choć może to być również subiektywne odczucie).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”