ale mówić o tym trzeba, może zrozumie...że akwarium to nie tylko ładny widoczek dla ożywienia pokoju... ale też żywe zwierzęta...
nauka jest długa i ciężka...

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Jak tak bardzo cię to interesuje to mam 2 psy, 5 kotów w domu no i prawie 20 ryb w akwarium.jacek7110 pisze:nie spinamy się, podoba mu się tak, trudno,nikt na siłę go nie zmusi...
ale mówić o tym trzeba, może zrozumie...że akwarium to nie tylko ładny widoczek dla ożywienia pokoju... ale też żywe zwierzęta...
nauka jest długa i ciężka...
tak, ale nie można go chwalić za takie coś, może sobie mieć co chce w domu, nikt go na siłę nie zmieni, ale jeszcze raz powiem, jak się wystawia fotki to trzeba liczyć się też z krytyką...KODI pisze: Uważam ,że skoro Patryk wybrał taki styl dla swojego akwarium ,to nie można Go na siłe przekonywać do zmiany poglądów
KODI pisze:Nadal twierdzę ,że taki aranż (z delikatnymi poprawkami) idealnie się nadaje na Malawi lub Tanganikę![]()
Nie chcę Cię Patryku namawiać ,ale pielęgnice z Malawi i Taganiki to fascynujące ryby
tak się zastanawiam, nikt nie chce zamknąć tematu za chwalenie kolegi...KODI pisze:P.S.
Jeżeli nie przestaniecie sobie docinać ,to będę zmuszony zamknąć czasowo temat (dla ochłonięcia gorących głów)![]()
Pozdrawiam "nerwusów"
za daleko...KODI pisze: Także najlepiej było by ,abyście wyciągnęli do siebie "dłoń" np. na sobotnim spotkaniu przy piwie![]()
słuchaj ja jestem na wielu forach zarejestrowany, w niektórych jestem nawet moderatorem.jacek7110 pisze: ale jeszcze raz powiem, jak się wystawia fotki to trzeba liczyć się też z krytyką...
przez takich ludzi jak ty można stracić chęć posiadania akwarium.jacek7110 pisze:chyba żartujesz, co to jest,
-brzanki, guraminy, mieczyki jakieś tęczanki, bigos z grochem i grzybami i jeszcze te ala koralowce muszle i białe podłoże
zgroza...
nie no to brzmi świetnie i bardzo interesująco, ryba która da się pogłaskać, a to ciekaweKODI pisze: Nie chcę Cię Patryku namawiać ,ale pielęgnice z Malawi i Taganiki to fascynujące rybyPotrafią jeść z ręki ,można je pogłaskać i rozpoznają właściciela (zachowują się jak psy lub koty tyle ,że w wodzie )
![]()
Naprawdę szczerze polecam![]()
masz rację KODI,KODI pisze:Nie wiem co mam Wam napisać![]()
Jeszcze jeden post nie związany merytorycznie z tematem i zamykam![]()
Panowie nie zmuszajcie mnie do tegoNie chcę wprowadzać dyktatury ,bo większość z Nas z takiej właśnie dyktatury uciekła
![]()
Błagam zakończcie w stosunku do siebie "docinki" .
Pozdro
[/quote]Patrik pisze: dopóki moje ryby mają się dobrze nie będę nic na razie zmieniał.
.
dziwne...Red pisze:Nie wiem jakie tam są parametry ale ani śladu glona jak na razie a roślin brak
No tak ale ryba też Ci nie powie kiedy się dobrze czuje a kiedy nie.alkorta pisze: Niestety to, że ryby pływają nie oznacza tego, że czują się dobrze. Ryby oczywiście w pewnych warunkach potrafią się przystosować, ale mają także swoje wymagania co do wody i jej parametrów.