[200L] 200 litrów
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
Re: 200 litrów
Witaj Rafał. Oczywiście podzielam opinie kolegów. Rewelacyjnie urządzony baniaczek. Zdradzisz tajemnicę z czego wykonane jest tło?
- MarSz
- Użytkownik
Zbiornik rewelka.
Mi osobiście starszy arannż bardziej się podoba ale to kwestia gustu - po prostu jest bardziej mroczny.
A co do korzonka to jjuż gdzieś podobny widziałem w dużym akwa z oscarami - różniaca była natomiast taka, że to było bw i pod spdem nic tylko piach - a zastanawiałem się jakby to wyglądało z roślinami a tu proszę...
A tło to chyba styropian, nagrzewnica lub wypalarka i farba tak?
Mi osobiście starszy arannż bardziej się podoba ale to kwestia gustu - po prostu jest bardziej mroczny.
A co do korzonka to jjuż gdzieś podobny widziałem w dużym akwa z oscarami - różniaca była natomiast taka, że to było bw i pod spdem nic tylko piach - a zastanawiałem się jakby to wyglądało z roślinami a tu proszę...
A tło to chyba styropian, nagrzewnica lub wypalarka i farba tak?
- officer
- Użytkownik
- Kontakt:
Rafał bardzo ładnie akwa zarasta ,ciekawy klimat 

- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
witam 
Rafał75 interesuje mnie twoja filtracja
Rafał75 napisał/a:
filtracja to panel przelewowy zewnętrzny około 27 litrów napędzany dwoma małymi głowicami o łącznym przelewie około 850l/h
dasz parę fotek jak to wygląda ?

Rafał75 napisał/a:
filtracja to panel przelewowy zewnętrzny około 27 litrów napędzany dwoma małymi głowicami o łącznym przelewie około 850l/h
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
też tak kojarzęMarSz pisze:

fajnie zaaranzowane, chociaż troszkę na odwrót

Ja zapodam trochę krytyki aranżacyjnej, mam nadzieję, że konstruktywnej: Mnie nie pasował ten główny korzeń z pozostałymi (brak korespondencji), ale gdy wszystko zarosło, to jest dużo korzystniej. Sam też układ tego korzenia: korzystniej wg mnie byłoby go ustawić po pewnym kontem, ja bym podniósł prawą stronę kierunku góry, nawet tak, by wystawał ponad powierzchnię (akwarium otwarte), lub do tafli (akwa zamknięte). W tej chwili jest tak jakby gałąź ktoś wrzucił bez pomysłu do wody. Z takimi poskręcanymi gałęźmi można naprawdę cudowne aranżacje korzenne wykonać .
Pozdr Godween 

- Big daddy
- Administrator
Godween pierwsze zdjęcie jest aktualne, to na samym dole to "stary" aranż.
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Podobne korzenie były wczoraj na wystawie akwarystyczno - zoologicznej 
A akwa przepiękne.
Ilu tu mężczyzn z niesłychanym talentem do sztuki...

A akwa przepiękne.

Ilu tu mężczyzn z niesłychanym talentem do sztuki...

Ignorantka, Sarkastyczna, Zakochana w ironii i czarnym humorze
Teraz zajarzyłem, coś bym z ustawieniem tej gałęzi zrobił, jakiś kąt. Zauważmy, że po czasie gdy rośliny ruszą tą będzie to jedyny widoczny korzeń i warto go wyeksponować.
Pozdr Godween 

adamon napisał
Rafał75 napisał/a:
fotek nie posiadam a teraz niema możliwości by zrobić , ale jest to zbiornik ze szkła o wymiarach 50x11x50h podzielony pionowo, medja filtracyjne to włuknina, gąbka gruboziarnista, ceramika,nitras, zeolit i bio-kule
florida_blue pisze:
Tylko jak już bedą ryby to te czarne kuleczki będą sie sypać na piasek i juz nie bedzie tak perfekcyjnie
z tym się muszę pogodzić chodź kosiarek muszę się pozbyć to one najbardziej rozrabiają
Rafał75 napisał/a:
fotek nie posiadam a teraz niema możliwości by zrobić , ale jest to zbiornik ze szkła o wymiarach 50x11x50h podzielony pionowo, medja filtracyjne to włuknina, gąbka gruboziarnista, ceramika,nitras, zeolit i bio-kule
florida_blue pisze:
Tylko jak już bedą ryby to te czarne kuleczki będą sie sypać na piasek i juz nie bedzie tak perfekcyjnie

z tym się muszę pogodzić chodź kosiarek muszę się pozbyć to one najbardziej rozrabiają
- bynio67
- Założyciel
Re: [200L] 200 litrów
Hej Rafał75
. Czy zechcesz się podzielić z nami chociaż jednym aktualnym zdjęcie z Twojego ślicznego zbiornika
? Co dobrego w nowym roku dzieje się u Ciebie w akwarium?

obecnie bardziej zarośnięte
- Załączniki
-
- ramirezki 012.jpg (144.42 KiB) Przejrzano 5390 razy
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
fajnie to wszystko wygląda
a nie myślałeś o powiększeniu obsady o jeszcze więcej neonków ?

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
Myślałem nad ławicą neona i jeszcze jakąś ciekawą rybcią (nie wiem jaką ) ale muszę pozbyć się skalarów
- Big daddy
- Administrator
Miód malina, mnie się podobało i podobamświetnie wygląda ta ściana roślin na trzecim planie.