[112 L] Taka sobie 112 tka
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- MarSz
- Użytkownik
Re: Taka sobie 112 tka
A mówiłeś, żę masz "jakąś 112 i chcesz wstawić zdjęcia d ogalerii" - teraz widzę jak co oznacza "jakaś tam" lub "taka sobie".
Akwa bardzo mi się podoba - a szczególnie eleocharis - tym bardziej, że akurat u mnie są z nim problemy więc szacun za taką jego kondycję.
Akwa bardzo mi się podoba - a szczególnie eleocharis - tym bardziej, że akurat u mnie są z nim problemy więc szacun za taką jego kondycję.
Typowy "Holender" 
Ale oczywiście genialny!!!

Ale oczywiście genialny!!!
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Hello weran-edytuj posty 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- Big daddy
- Administrator
Naprawdę dziękuję wszystkim za tak pozytywne opinie dla mnie to dodatkowy bodziećdo ulepszanie swojego skromnego jeszcze warsztatu akwarystycznego.
Poniżej kilka obiecanych wcześniej zdjęć mieszkańców zbiornika(w pierwszym poście uzupełniłem brakujący wpis),
Pierowotna obsada była prawie dwa razy większa niestety zawiodła technika, puścił zawór CO2 to była masakra
Mimo dośc szybkiej reakcji nie udało się uratować części obsady
Poniżej kilka obiecanych wcześniej zdjęć mieszkańców zbiornika(w pierwszym poście uzupełniłem brakujący wpis),
Pierowotna obsada była prawie dwa razy większa niestety zawiodła technika, puścił zawór CO2 to była masakra

Mimo dośc szybkiej reakcji nie udało się uratować części obsady

- Załączniki
-
- IMG_0422.JPG (370.19 KiB) Przejrzano 4868 razy
-
- IMG_0421.JPG (252.21 KiB) Przejrzano 4874 razy
-
- IMG_0413.JPG (449.35 KiB) Przejrzano 4874 razy
-
- IMG_0414.JPG (254 KiB) Przejrzano 4874 razy
-
- IMG_0441.JPG (476.14 KiB) Przejrzano 4874 razy
-
- STA_0452.JPG (422.47 KiB) Przejrzano 4872 razy
-
- IMG_0471.JPG (269.17 KiB) Przejrzano 4872 razy
-
- IMG_0448.JPG (513.54 KiB) Przejrzano 4872 razy
Przemas super zdjęcia, akwarium dobrze się prezentuje, a ja myślałem, że tylko pyszczaki masz, a tu taki zonk. 

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Big daddy
- Administrator
Miałem malawi niestety coś mam pecha wszedłem po urlopie do domu a malawi na podłodze
Ryby uratowałem pomógł mi Bynio, poszły do dobrych ludzi, został sentyment i mocne postanowienie że jeszcze wrócę do afryki, co nie znaczy, że z roślinniaka zrezygnuję
, dlatego jeszcze nie mam pysiów 

Ryby uratowałem pomógł mi Bynio, poszły do dobrych ludzi, został sentyment i mocne postanowienie że jeszcze wrócę do afryki, co nie znaczy, że z roślinniaka zrezygnuję

A to cosik pokręciłem, ostatnio mam za dużo na głowie, dom ,praca oraz inne problemy, nie wiem kiedy w końcu wyjdę na prostą. Dobra koniec pierdół, Przemo rozumiem że teraz tylko 112 jest, ale i tak wygląda bajecznie.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Big daddy
- Administrator
Nie tylko
Ale jeszcze chwila do premiery 

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
czekam z niecierpliwością na premierę 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- bynio67
- Założyciel
Przeglądając na szybko zdjęcia, zauważyłem wiosnę, lato i jesień. Przemku, tylko zimy na nich brakuje. Gdyby udało Ci się to jakoś spreparować, to Twój piękny zbiorniczek nazwał bym "Cztery pory roku" Rewelacja...
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Ale to chyba żaden problembynio67 pisze:... Przemku, tylko zimy na nich brakuje...

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
hahaha KODI ty to masz pomysły ;D
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- Big daddy
- Administrator
Dzieki Zbyszek za ciepłe słowa, zima mówisz otóż jest snieg co prawdz zielony ale zawsze
Tutaj mini peliz otulona śniegową pierzynką: Tutaj zaspa pod korzeniem: Brrr nie lubie zimy
, chciałem się w weekend pozbyć "śniegu", jako że mogłem przypilnować akwarium dałem "gaz do dechy"
Bacznie obserwując moich podopiecznych pływających w "muszyniance lekko gazowaniej" postanowiłęm stopić snieg... węglem
Tuż przed wyłączeniem się oświetlenia nie było przyduchy ale można już było zauważyć że rybcie dostały w kość, spojrzał na mnie samiec prętnika, w jego oczach wyczytałem:
-Co ty wyprawiasz człowieku?
Trochę pomogło ale nie wiele...w końcu zima

Tutaj mini peliz otulona śniegową pierzynką: Tutaj zaspa pod korzeniem: Brrr nie lubie zimy

Bacznie obserwując moich podopiecznych pływających w "muszyniance lekko gazowaniej" postanowiłęm stopić snieg... węglem

Tuż przed wyłączeniem się oświetlenia nie było przyduchy ale można już było zauważyć że rybcie dostały w kość, spojrzał na mnie samiec prętnika, w jego oczach wyczytałem:
-Co ty wyprawiasz człowieku?
Trochę pomogło ale nie wiele...w końcu zima

- MarSz
- Użytkownik
Przemku - przecież wiesz, że u nas na śnieg to nie węglem sypią a solą a najlepiej to mechanicznie - pługiem przejechać ;-)
W tym wypadku jak będziesz już mógł wpuścić pługi w zaspy (wiesz o które mi chodzi) to powinny sobie z tym poradzić.
Mała rada - jak już będziesz wpuszczał planorbellę to zrób tak jak ja zrobiłem - w większym zbiorniku a ogólnie średnią ilością glonów zależało mi, by najpierw zajęły się konkretnym kawałkiem kokosa z mchem (który jako jedyny był ostro zaatakowany nitkami) - mała szansa by na niego trafiły gdybym je wrzucił byle gdzie.
Położyłem więc wszystkie na kokosa choć nie liczyłem, że tam zostaną a te głupie nie zeszły aż nie zeżarły nitek do zera. Ja miałem takie nieco krótsze ale gęstsze nitki ale sądzę, że takimi jak Twoje nie pogardzą.
W tym wypadku jak będziesz już mógł wpuścić pługi w zaspy (wiesz o które mi chodzi) to powinny sobie z tym poradzić.
Mała rada - jak już będziesz wpuszczał planorbellę to zrób tak jak ja zrobiłem - w większym zbiorniku a ogólnie średnią ilością glonów zależało mi, by najpierw zajęły się konkretnym kawałkiem kokosa z mchem (który jako jedyny był ostro zaatakowany nitkami) - mała szansa by na niego trafiły gdybym je wrzucił byle gdzie.
Położyłem więc wszystkie na kokosa choć nie liczyłem, że tam zostaną a te głupie nie zeszły aż nie zeżarły nitek do zera. Ja miałem takie nieco krótsze ale gęstsze nitki ale sądzę, że takimi jak Twoje nie pogardzą.
- Big daddy
- Administrator
Tak właśnie zrobię ale najpierw muszę sobie poradzić z zatoczkami, a to potrwa przynajmniej miesiąc, na razie odśnieżam za pomocą easy carbo