[240L] moje 240
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
Re: [240L] moje 240
i jak tam baniaczek sobie radzi ? 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
a baniaczek dochodzi do siebie, odstawiłem nawożenie, dokupiłem kosiarek i otosków i glony po mału znikają, najważniejsze że nie przybywa
chwilowo jestem unieruchomiony w domu
ale jak się ruszę to w przyszłym tygodniu planuję przerobić pokrywę i dołożyć min 30 W.

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
to super życzę powodzenia
oby tak dalej
armia otosków zawsze była super na glony 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- Big daddy
- Administrator
Jeśli możesz to pocykaj fotki i strzaśnij jakiś poradnik jak to zrobić, napewno innym się przydaMarcin pisze:a baniaczek dochodzi do siebie, odstawiłem nawożenie, dokupiłem kosiarek i otosków i glony po mału znikają, najważniejsze że nie przybywachwilowo jestem unieruchomiony w domu
ale jak się ruszę to w przyszłym tygodniu planuję przerobić pokrywę i dołożyć min 30 W.
ale fotki wrzucę jak coś z tego wyjdzie żeby wstydu nie było
bo mam starą plastikową obudowę i boję się że mi się rozpadnie, plan jest taki żeby stateczniki wywalić do szafki a w miejsce korytka wstawić dodatkowe oświetlenie, jak da radę oczywiście fotorelacja będzie

- Big daddy
- Administrator
Ja miałem pokrywę z korytkiem otwieranym od góry więc wywaliłem wszystko wyciąłęm korytko, zakleiłem powstały otwór dopasowanym spienionym pvc i przylkeiłem od góry wieczko które było zdejmowane.
Od spodu wszystko wykleiłem taśmą aluminiową przykręciłęm do tego wklejonego pvc poprzeczne listewki z tego samego materiału i poprzykręcałem uchwyty na świetlówki. Spokojnie weszły dwie T8 i dwie T5, cała elektronika poszła na dół. Jęsli chcesz cyknę jakąś fotę i Ci podeślę?
EDIT: takie znalazłem na szybko:

Od spodu wszystko wykleiłem taśmą aluminiową przykręciłęm do tego wklejonego pvc poprzeczne listewki z tego samego materiału i poprzykręcałem uchwyty na świetlówki. Spokojnie weszły dwie T8 i dwie T5, cała elektronika poszła na dół. Jęsli chcesz cyknę jakąś fotę i Ci podeślę?
EDIT: takie znalazłem na szybko:

fotka się przyda
a powiedz mi obudowa jest połączona na stałe ze statecznikami szafce czy masz jakieś kostki żeby to rozłączać jak ściągasz obudowę?

nie no rewelka
i do tego cały czas światło jest bo ja jak ściagam tego klocka to mało co widać w baniaczku, dzięki (to jeszcze tylko podrzuć instrukcję jak samemu podnieść i podeprzeć
)

- Big daddy
- Administrator
Haha proszę bardzo :
Podnosisz pokrywę i przekręcasz ją tak aby leżała stabilnie na szybach ale w pozycji jak najbardziej prostopadłej do tzw pozycji roboczej, nie musi być całkiem prostopadła wystarczy żeby przedni narożnik pokrywy "zaszedł za tylną szybę wtedy napewno nie wpadnie nam do wody, a mamy już dostęp do narożników akwarium ustawiamy podpórki i wstawiamy w nie pokrywę. I już
Włąściwie tylko dlatego wykonałem te podpórki tzn chodzi o światło tak to wiecznie było ciemno i nie mogłem sobie dać rady z przycinką
Podnosisz pokrywę i przekręcasz ją tak aby leżała stabilnie na szybach ale w pozycji jak najbardziej prostopadłej do tzw pozycji roboczej, nie musi być całkiem prostopadła wystarczy żeby przedni narożnik pokrywy "zaszedł za tylną szybę wtedy napewno nie wpadnie nam do wody, a mamy już dostęp do narożników akwarium ustawiamy podpórki i wstawiamy w nie pokrywę. I już

Włąściwie tylko dlatego wykonałem te podpórki tzn chodzi o światło tak to wiecznie było ciemno i nie mogłem sobie dać rady z przycinką

opatentować i na allegro
przy dobrej reklamie można na tym zarobić 

- bynio67
- Założyciel
Właśnie to samo powiedziała moja żona gdy czytaliśmy i oglądaliśmy co nasz Przemo tworzy....Bo to jest na prawdę dobry pomysłMarcin pisze:opatentować i na allegroprzy dobrej reklamie można na tym zarobić

w dzisiejszych czasach ludzie na wszystkim pieniądze robią 

- bynio67
- Założyciel
No to gratuluję maluchów, jakiej są wielkości? No i jak bardzo dorośli są rodzice? Czy możesz nam coś powiedzieć nt. tarła?Marcin pisze: - i stado zbrojników (ok 12 szt.) z własnego chowu
zbrojniczków dorobiłem się we wcześniejszym mniejszym akwarium, w tej chwili dużo wydałem, jeśli dobrze policzyłem zostało chyba 6 (w ich miejsce pływają otoski i kosiarki, wspomagają walkę z glonami), zbrojniczki za bardzo polubiły korzeń który dosłownie nikł mi w oczach