Moje CR-ki.

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
kamyccek
Wolontariusz Aqua Jura
Kontakt:

Re: Moje CR-ki.

Post autor: kamyccek »

Ja raczej nie będę pisać że ładne, bo skłamę...
Napiszę za to inaczej:
Są śliczne i jak tak patrzę to się zastanawiam czy nie założyć też chociaż 20l krewetkarium :D
80l - zlikwidowane bez pomysłu na przyszłość
112l - 112 wg kamyccka
25l - kamienny kotnik - zlikwidowane
30l - krewetkowy kurhan

najpiękniejsze jest zero w równaniu nieskończoności
...bo w życiu trzeba być trochę niemożliwym...

gg: 5666541
tel: na PW

Kamila dla przyjaciół zwana Kamyczkiem
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

kamyccek pisze: Są śliczne i jak tak patrzę to się zastanawiam czy nie założyć też chociaż 20l krewetkarium :D
Jestam "za", Kosior ma już liczne stado. Na razie się nie pozbywa. Ale kolejna samica lada dzień uwolni młode. Więc część z nich chętnie Ci odstąpi.
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

Big daddy pisze: Wczoraj od Marsza dostałem redki, sakury oraz snow i goldena są piękne i jeszcze raz za nie dziękuję.
Nie do przecenienia jest fakt, że nowe krewety pokazały starym że to co wrzucam do akwarium to jest do żarcia :shock: , na fotkach wreszcie tak długo wyczekiwany obrazek z popasu :)
Nie miałem czasu wcześniej odpisać więc robię to dopiero teraz.
Cieszę się, że krewetki ode mnie się zaaklimatyzowały bez większych problemów.
Mam nadzieję, że wkrótce doczekasz się potomstwa :-)

A co do jedzenia to - jak pisałem wcześniej - moje są od małego nauczone do urozmaiconej diety i jedzą co im tylko podsunę więc w nowym miejscu nie powinno być z tym żadnych problemów.
Zaktualizuj temat od czasu do czasu bo chętnie śledzę - pozwolę sobie powiedzieć - "raczkującą" jak na razie na naszym forum chorobę krewetkową ale wiem, że to wciąga i może już za jakiś czas będzie można z większą grupą osób powymieniać się doświadczeniami i wnioskami oraz wspólnie cieszyć się sukcesami hodowlanymi tych fajnych robali.

A powiem Ci, że apetyt rośnie w miarę jedzenia - na razie mówiłeś, że nie chcesz nic więcej ponad S (jak i jeszcze kilka innych osób na forum) - dam sobie rękę uciąć, że za jakiś czas zaczniesz coraz częściej spoglądać w kierunku mosur i smile headów :-)

Podczas naszej ostatniej rozmowy też mówiłeś, że nie słyszałeś o Taiwanach - daję Ci nie więcej niż pół roku jak będziesz oglądał ich fotki co jakiś czas i zastanawiał się czy dasz radę (tak to było u mnie) a od tego do pierwszego Taiwana to już tylko kwestia czasu ;-)

Powodzenia.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

MarSz pisze: A powiem Ci, że apetyt rośnie w miarę jedzenia - na razie mówiłeś, że nie chcesz nic więcej ponad S (jak i jeszcze kilka innych osób na forum) - dam sobie rękę uciąć, że za jakiś czas zaczniesz coraz częściej spoglądać w kierunku mosur i smile headów :-)

Podczas naszej ostatniej rozmowy też mówiłeś, że nie słyszałeś o Taiwanach - daję Ci nie więcej niż pół roku jak będziesz oglądał ich fotki co jakiś czas i zastanawiał się czy dasz radę (tak to było u mnie) a od tego do pierwszego Taiwana to już tylko kwestia czasu ;-)

Powodzenia.
Od wczoraj często sopglądam w kierunku smile heada którego od Ciebie dostałem :D
Moja gęba wygląda wówczas dokładnie jak rysunek na krewetce ;)
Co do taiwanów to po tym co u Ciebie widzałem są mi pisane oczywiście jeszcze nie teraz muszę nabrać doświadczenia bo kłopoty są, a przy tak drogich "zabawkach" nie ma co zdobywać doświadczeń.

Trochę fotek, choć robienie i wybieranie fotek to dla mnie katorga bo co tu cykać nogą od taboretu :( , dlatego przepraszam za jakość :oops:

NIedzielny obiadek, oczywiście panie przy nadziei przodem ;), snow white i CB grzecznie ustępują miejsca, oczywiście pełna kultuta sztućce z serwisu po babci ;)
Obrazek

Obrazek
Crystal Black tylko pytanko jaka to gradacja SS?
Obrazek

Obrazek
Snow White od Marsza
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Spotkanie na szczycie ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Golden również od Marcina
Obrazek
Oto sprawca mojego uśmiechu Smile Head nie chciał zbytnio zapozować :)
Obrazek

Obrazek
Z lotu ptaka moje nowe CB i reszta towarzystwa ;)
Obrazek
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Big daddy pisze: Od wczoraj często sopglądam w kierunku smile heada którego od Ciebie dostałem :D
Moja gęba wygląda wówczas dokładnie jak rysunek na krewetce ;)
Czyli wkraczasz coraz głębiej do świata uśmiechniętych głów. Przeczuwam że w krótkim czasie koło ratunkowe będzie Ci potrzebna coraz rzadziej.
Big daddy pisze:NIedzielny obiadek, snow white i...grzecznie ustępują miejsca, oczywiście pełna kultuta sztućce z serwisu po babci ;)
Snow White od Marsza
Snow white stał się moim "oczkiem w gołowie" wśród Twoich krewetek. Początkowo zwróciłem uwagę na niego tylko ze względu na nazwę. Wiem że to trochę dziecinne. Ale dużym sentymentem darzę utwór "Bird Of Paradise". Którego wykonawcą jest wyśmienity gitarzysta Snowy White. Podpowiem tym co nie znają że grał on z takimi zespołami jak:
Pink Floyd i Thin Lizzy, oraz min. z następującymi muzykami:
Roger Waters, Mick Taylor, Peter Green.
http://www.youtube.com/watch?v=RBXTNAdvGKI
Po bliższym przyjrzeniu krewetce Snow White, stała się ona moją pupilką już nie tylko z nazwy. Mam nadzieją że utworek Snowy White spodoba się tak jak mnie i będzie odpowiednim wprowadzeniem do klimatycznego podwodnego świata Twoich CR-ek. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kamyccek
Wolontariusz Aqua Jura
Kontakt:

Post autor: kamyccek »

bynio67 pisze:Jestam "za", Kosior ma już liczne stado. Na razie się nie pozbywa. Ale kolejna samica lada dzień uwolni młode. Więc część z nich chętnie Ci odstąpi.

ledwo powstał 25l kotnik a mam już przez mojego Michała wizję na następny baniaczek ale mniejszy. Jak dostałabym go w swoje łapki to pewnie się odezwę o przygarnięcie kilku. Wtedy kotnik przeniesie się w mniejszy zbiorniczek a obecny 25l zostanie krewetkarium. Jak na razie to co pisze jest jeszcze w fazie rozmów wstępnych i uzgodnień co i jak ale być może do wakacji plany przejdą w fazę czynów :) 3majcie kciuki żeby się udało :)
80l - zlikwidowane bez pomysłu na przyszłość
112l - 112 wg kamyccka
25l - kamienny kotnik - zlikwidowane
30l - krewetkowy kurhan

najpiękniejsze jest zero w równaniu nieskończoności
...bo w życiu trzeba być trochę niemożliwym...

gg: 5666541
tel: na PW

Kamila dla przyjaciół zwana Kamyczkiem
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

bynio67 pisze:Jestam "za", Kosior ma już liczne stado. Na razie się nie pozbywa. Ale kolejna samica lada dzień uwolni młode. Więc część z nich chętnie Ci odstąpi.
kamyccek pisze: być może do wakacji plany przejdą w fazę czynów :) 3majcie kciuki żeby się udało :)
Trzymam kciuki i życzę z całego serca aby plany się spełniły. :)
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Big daddy pisze: Crystal Black tylko pytanko jaka to gradacja SS?
Sorry - jakoś przegapiłem to pytanie.
Jeśli z drugiej strony wygląda identycznie to jak nic SS.

Natomiast ten ze zdjęcia "spotkanie na szczycie" to S Tiger Tooth.

Przy okazji - nie wiem czy to efekt na zdjęciu ale wydaje mi się, że problem z białym kolorem powoli się kończy :-)
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

MarSz pisze:
Big daddy pisze: Crystal Black tylko pytanko jaka to gradacja SS?
Sorry - jakoś przegapiłem to pytanie.
Jeśli z drugiej strony wygląda identycznie to jak nic SS.

Natomiast ten ze zdjęcia "spotkanie na szczycie" to S Tiger Tooth.

Przy okazji - nie wiem czy to efekt na zdjęciu ale wydaje mi się, że problem z białym kolorem powoli się kończy :-)
Skonczył się dosłownie ;) ponieważ krewety które miały zanik koloru padły :twisted:
Powiem Ci że pozostała piątka wygląda świetnie, niestety jeden CB równiez się zwinął ale ten tiger tooth i ss mają się dobrze, SW wygląda naprawdę dobrze.
Krewetki są ożywione ganiają sie i coraz lepiej to wygląda, coć poczatek tygodnia to po kolei poniedziałek (CB), wtorek (Babaulti) dwa zgony. Parametry mierzyem po śmierci CB
no3-0
PH-6,4
Kh-0
Gh-9
Muszę sie pośpieszyć z przesadką na większe i hamburga, może ten filtr nie wyrabia?
W każdym razie humoru nie miałem najlepszego ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

No wyobrażam sobie - też bym się nie cieszył. Przykra sprawa. Musimy w najbliższym czasie się spotkać i pogadać to może coś wymyślimy. Na pierwszy rzut oka nie wiązałbym jednak tego z brakiem pigmentu.

Może to kwestia aklimatyzacji (czasem odbija się po 2-3 miesiącach i nagle padają krewetki z jednego źródła a już wszystko wydawało się ok) a może problemy z wylinką. Jakieś poważniejsze zatrucie.też bym wykluczył bo nie wszystkie padły i nie w jednym czasie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”