[112L] Moje akwarium

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Re: [112L] Moje akwarium

Post autor: Big daddy »

W 25 tce roślinki trochę cierpią nawozisz czymś?
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
brdow2009

Post autor: brdow2009 »

Nie nawożę niczym bo nie mam :( :( kasy zbytnio na nawożenie :( dla tego pisałam co mogę tak hodować żeby zarabiać na pokarm , nawozy itp ..
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

brdow2009 pisze:Nie brzanki dostałam za fry ale chce się ich pozbyć . :)
To prawidłowy ruch, ponieważ brzaneczki mogły by skubać neonkom ogoneczki :( .
brdow2009

Tylko Brzanek nie chce nikt przyjąć :( :( .. z początku nie gryzły innych ryb tylko teraz tak robią że gryzą inne ryby , gryzą w sensie skubią :(
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

brdow2009 pisze:Tylko Brzanek nie chce nikt przyjąć :( :( .. z początku nie gryzły innych ryb tylko teraz tak robią że gryzą inne ryby , gryzą w sensie skubią :(
Powolutku się rozkręcają w tym co lubią robić dobrze i chętnie. :( ...Czytałaś wcześniej trochę o brzankach? :(
brdow2009

Szczeze dawniej miałam brzanki i tak sie nie działo nie wiem czemu teraz tak jest . Co do czytania to sie przyznaje ze ani troche nie czytałam o nich jedynie co czytałam to ze niby moga byc z gupikami , neonkami itp ..
Awatar użytkownika
Daiw
Użytkownik

Post autor: Daiw »

A pisałem na początku tematu ze jak brzanki to reszta ryb odpada.
I faktycznie teraz z oddaniem może być problem. Ale zawsze jak ci się spodobają to możesz zostawić te 15 brzanek, a resztę ryb oddać.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata

Dawid 723532719
Awatar użytkownika
Kaeste
Użytkownik

Post autor: Kaeste »

No oddaj te brzanki bo to są wstrętne podgryzacze a i w 112 to nie potrzebne jest to pseudo napowietrzanie tylko dla roślin wytrąca CO2 a nie jest to dobre bo będą po prostu marnieć.
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

brdow2009 pisze:Szczeze dawniej miałam brzanki i tak sie nie działo nie wiem czemu teraz tak jest .
Ja mam odwrotne doświadczenia, moje brzanki podszczypywały i dominowały natrętnie nad gupikami, danio pręgowanymi. Prętniki karłowate też były skubane za nitki czuciowe. Po pozbyciu się brzanek w akwarium zapanowała zgoda. :)
brdow2009

Kaeste pisze:No oddaj te brzanki bo to są wstrętne podgryzacze a i w 112 to nie potrzebne jest to pseudo napowietrzanie tylko dla roślin wytrąca CO2 a nie jest to dobre bo będą po prostu marnieć.

Wiem ale mam za mały filtr i jak na razie tafla się porusza :) . Teraz dostanę kasę to muszę od Daro kupić mikro , makro i ec bo chcę bardzo gęsto zrobić w baniaku żeby potem nie wyławiać narybek bo jak na razie to mam za mało roślinek żeby się małe schowały .. Jest roślinek więcej niż miałam na początku . Jak na razie roślinek nie będę przyjmowała tylko te co mam to będę czekała jak będą rosły no ale czekam na kasę żeby kupić od Daro mikro , makro i ec jak mi sprzeda :P Bo chyba na mnie się pogniewał :( :(

dodano 12 kwie 2013, 20:49 :

Aktualizacja :)

Akwarium 112l
Oświetlenie 2x18W świeci się 12h
Podłoże kamyczki
Filtr
Pat Mini
AQUA SZUT filtr wewnętrzny
400l/h
230v - 50Hz 4W
Grzałka z termostatem
75w
Temperatura no stop 26Stopni
Nawożenie
Easy Carbon
Mikro

Nie długo będzie nawożenie solami :) od Pana Boomer-a :)

Roślinki jest ich sporo i są takie jak na zdjęciach . Wiem jedna roślinka mi się robi żółta :( :( ale widać że po woli idzie w górę :) .

Jakie mam rybki:

Neonków Sztuk 15
Gupików Sztuk 10 reszta czarnych została sprzedanych bo miałam czarno w baniaku :) i zostały sprzedane .
Kirysy Sztuk 4
Zbrojniki Sztuk 2 samiczka i samiec
Kosiarki sztuk 2

Teraz fotki :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Filtr będzie zmieniany nie długo bo kupuję od Pana Boomer-a :) .
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

brdow2009 pisze: Filtr będzie zmieniany nie długo bo kupuję od Pana Boomer-a :) .
Całkiem ładniutkie zdjęcia, na pewno zbiorniczek na żywo prezentuje się jeszcze bardziej okazale. ;) Czy już nowy filtr działa? Jeśli tak, to napisz proszę jak nazywa się to urządzenie? No i czy jesteś z niego zadowolona?
brdow2009

Akwarium już nie aktualny gdyż nie mam zbytnio czasu na utrzymanie go . Życzę wszystkim powodzenia w dalszej hodowli ryb , dziękuje za wspólne spisanie itp ..

Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Markosan
Użytkownik

Post autor: Markosan »

Też tak myślałem że z czasem stracisz zapał :) . Również życzę wszystkiego dobrego :)
375 litrów Szmaragdowe Królestwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaeste
Użytkownik

Post autor: Kaeste »

LOL to się nazywa słomiany zapał.
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

brdow2009 pisze:Akwarium już nie aktualny gdyż nie mam zbytnio czasu na utrzymanie go . Życzę wszystkim powodzenia w dalszej hodowli ryb , dziękuje za wspólne spisanie itp ..
Pozdrawiam .
Również dziękuję, szkoda że nie zostałaś z nami na dłużej. Daleko mi do mówieniu o sobie jako o pracoholiku, ale od bardzo dawna pracuję po średnio 54h na tydzień. Bardzo czesto na drugie zmiany. Zdarza się tak że np. mam dwa dni wolnego, ale nie tak dawno rekoredem było to, że przez dziewięć kolejnych dni byłem poza domem od godz 16 do 0:00. Wówczas jest okres kiedy zapalone są światła nad akwariami. Wieczorem robi się ciemnio. Wówczas najlepiej jest cyknąć udane zdjęcia, dłużej i spokojnie poobserwować rybki....Niestety często beze mnie... :((, Na pewno nie jestem jedyny który tak dużo czasu poświęca na pracę. Jeszcze nigdy odkąd ponownie hoduję rybki nie pomyślałem o tym że mógłbym zlikwidować akwaria.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”