Na pewno chce yellow i acei i może coś do tego?
dodano 26 mar 2013, 18:02 :
To zdjecie znalazlem w necie i takie rybcie są ok

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Darek48 pisze: dodano 24 mar 2013, 22:32 :
Podsumowującalbo wpuszcze yellow z socolofi albo same saulosi.
Czy uellow i soco to dobry zestaw do tego akwa? Czy zostać przy sauloskach.
Darek48 pisze:dodano 26 mar 2013, 17:22 :
Teraz tak - chciałbym mieć ACEI i Yellow - czy takie mogą być w tym akwa ? Co jeszcze ewentualnie mógłbym dołożyć ?
Czy słusznie wnioskuję że pierwsze pytania nt.Darek48 pisze:dodano 26 mar 2013, 17:22 :
coś typu: socolofi, saulosi, lombardoi, afra... żeby było kolorowo
.już jest nieaktualne?Darek48 pisze: yellow z socolofi albo same saulosi
Socolofi - OkDarek48 pisze: Chcialbym np. Acei i yellow jako podstawowa obsada. Będzie żółto i niebiesko. Do tego chciałbym jakiś trzeci gatunek z tych które wymieniłem typu socolofi, lombard, demasoni, red red, saulosi...
Zgadzam się z Tobą.Darek48 pisze:Samiec saulosi jedt ladny coś ala demasoni jednak będzie chyba za żółto z yellowkami...
Socolofi z Saulosi to dobra obsada. Saulosi może być więcej. Bo samce teoretycznie powinny jako tako współpracować.Darek48 pisze:Druga opcja to saulosi z socolofi np i ew. Acei...
No i tak zrób. Tylko nie przesadzaj z nadmiernym karmeniem planktonem.Darek48 pisze:Podsumowując jakie te gatunki soco i red red bardzo chętnie
Czy zestaw acei, yellow, red red, socolofi byłby ok ? 7 sztuk chyba duzo x4 gatunki to bedzie 28 szczupaków
Pseudotropheus elongatus linganjalaDarek48 pisze:Ps. Jaka to rybcia?
U znajomego żyją razem żałobniczki i gurami z Mbuną i Utaką....Ale co to za życie.Darek48 pisze:W krakowie na lotnisku bylo malawi zrobione z papuzimi i innymi duzymi...
To dobre podłoże.Darek48 pisze:Mam takie podłoże, co o nim sądzicie?
http://allegro.pl/bialy-jak-snieg-piase ... 53656.html
Sorry, pisząc czy warto, miałem na myśli ogromną popularność. Poza tym nic do Esterek nie mam, są piękne, mało konfliktowe. Dla początkującego hodowcy godne polecenia.Darek48 pisze:Dziękuję bardzo bynio, a dlaczego mówisz przy red red - czy warto?
Mógłby być. Bo dietą na pewno pasuje, poza tym osiąga mniejsze rozmiary, czyli również pasuje do mniejszych zbiorników.Darek48 pisze:I czy ten lingaljala zamiast np. Acei też mógłby teoretycznie być u mnie?
F1 to pierwsze pokolenie urodzone w niewoli po rodzicach z odłowu.Darek48 pisze:Aha, na allegro są socolofi f1 i f2 - czym to się,różni...