Kostka jest nowa,ma wymiary 45cm x 45cm x 45cm ,wykonane ze szkła OptiWhite o grubośći 10mm (wystarczy 6mm ale lubię wszystko co masywnie i solidnie wygląda-takie moje skrzywienie

Brutto: 91.125 litrow
Netto: 81.356 litrow
Filtracja :Eheim Ecco 2235 moc 8W,made in Germany
Wkłady filtracyjne :Wata perłowa,ceramika walcowata,Gąbka (okrągły plaster o grubości 1cm),zeolit.
Węże 12/16 mm ,Szklane rurki o długości 35 cm(celowo długość by łączenie zielonych węży z rurkami zakrywał żwir )

Jak już jesteśmy przy szkle to reszta: Indykator CO2,dyfuzorek nano 20mm,szklany licznik bąbelków,J rurka,zaworek przeciwzwrotny :

Butla CO2 nowa 2KG legalizacja 2022r trochę poobijana(bo odmalowania pójdzie z czasem) plus nowy reduktor Harris 601 :

Elektrozawór ALC Italy plus zaworek precyzyjny Festo-całosć nowa :

Całość osprzętu butli skręcona na sztywno nyplami u szczelniona taśmą teflonową
Skały Manten Stone 10kg z pięknymi białymi żyłami (cudeńka nie wiem czy zdjęcia oddadzą ich piękno) :

Belka nowa 2x24W T5 aluminiowa długości 60cm zasilana Sylvania Grolux i Sylvania Aquastar.

Podłoże :ICHTHYO TROPHIC PROH20 - 15 LITRÓW
Roślinka planowana : Hemianthus callitrichoides Cuba.
Nawóz zakupiony 500ml CPG krewetkarium.com
Na dniach przyjdzie nowa grzałka hydor eth 200.(cały sprzęcik ląduje poza akwa,w akwa będą tylko szklane rurki filtra i skryty dyfuzorek).Oczekuję też na nożyczki podwójnie zagięte do strzyżenia henia i specjalna penseta do sadzenia

Zasilenie filtra : Prodibio BioDIGEST ,mam też AZOO 11in1 SUPER BIO-BACTERIA.
Na dziś to tyle myślę,że akwa wystartuje po doręczeniu ostatnich rzeczy we wtorek lub środę.