Obsada do 80 l akwarium
Obsada do 80 l akwarium
Witam
Zakładam akwarium o pojemności około 80 litrów. Planowana obsada:
5-6 kirysków panda
1 lub 2 pary pielegniczek ramireza
10-12 neonów innesa , ewentualnie jeszcze parka prętnika karłowatego
Chciałbym usłyszeć opinię kolegów o sklepach w którym można zakupić w/w ryby. Myślałem o sklepie w Radomsku ( troche daleko) Widziałem też w sklepie Simply cała obsadę A może ktoś z kolegów ma takie ryby na sprzedaż Z chęcią kupie też rośliny Z góry dziękuje za wszelkie opinie na ten temat Pozdrawiam
Zakładam akwarium o pojemności około 80 litrów. Planowana obsada:
5-6 kirysków panda
1 lub 2 pary pielegniczek ramireza
10-12 neonów innesa , ewentualnie jeszcze parka prętnika karłowatego
Chciałbym usłyszeć opinię kolegów o sklepach w którym można zakupić w/w ryby. Myślałem o sklepie w Radomsku ( troche daleko) Widziałem też w sklepie Simply cała obsadę A może ktoś z kolegów ma takie ryby na sprzedaż Z chęcią kupie też rośliny Z góry dziękuje za wszelkie opinie na ten temat Pozdrawiam
- MarSz
- Użytkownik
Re: Obsada do 80 l akwarium
Obsada wydaje się być rozsądna - ale nie podpowiem Ci gdzie ją skompletujesz bo nie jestem w temacie ryb ostatnio zorientowany (co innego jakby Cię interesowały krewetki).
A co do roślin to jakie planujesz?
Bo ostatnimi czasy pojawiały się ogłoszenia, w których były oferowane różne rośliny na sprzedaż, z której zyski miały być przeznaczone na zbiorniki forumowe.
Może jeszcze coś znajdziesz takiego.
A co do roślin to jakie planujesz?
Bo ostatnimi czasy pojawiały się ogłoszenia, w których były oferowane różne rośliny na sprzedaż, z której zyski miały być przeznaczone na zbiorniki forumowe.
Może jeszcze coś znajdziesz takiego.
- adrian0707
- Założyciel
Sklep w Simply Markecie tam kupisz te rybki.
- blackdeadangel
- Użytkownik
No co do pielęgniczek Ramireza musisz pamiętać, że po pierwsze to rybki terytorialne, a po drugie może być tak, że nie dobiorą sie w pary i będą się na wzajem atakowały
Moje akwarium, moją wizytówką
- MarSz
- Użytkownik
Ale możesz już w sklepie poświęcić nieco więcej czasu, poobserwować zbiornik i na pewno uda Ci się wybrać już dobraną parkę. Nie jest to trudne.
- Kaeste
- Użytkownik
Rybki jak pisałem zostały jeszcze u Dara kiryski panda, neonki jedź do Radomska jak weźmiesz więcej to będziesz miał cenę 1-1,5zł za sztukę a Ramirezy albo billa albo na ogrodowej widziałem ładne.
- Daro
- Użytkownik
Faktycznie mam w tej chwili część wymienionych rybek do odsprzedania , są to :
- neony innesa - 1,60 zł za szt
- kiryski panda - 4,50 zł za szt
Można podjechać choćby dziś .
- neony innesa - 1,60 zł za szt
- kiryski panda - 4,50 zł za szt
Można podjechać choćby dziś .

Pozdrawiam
Darek.
Darek.
Dzięki Panowie za informację Co do zakupu ryb u Darka z chęcią , tylko w przyszłym tygodniu bo w tej chwili urządzam to akwarium a chciałbym aby potem trochę dojrzało Darek jak mogę sie z Toba skontaktować Zawsze to taniej u Ciebie niż w sklepie
Co do Ramirez to są to ryby żyjące w parach dlatego kup 4 sztuki i czekaj cierpliwie aż się dobiorą w parkę/pary i wtedy zostaw sobie jedną parkę.