Kupię raczki CPO

Awatar użytkownika
sonik
Użytkownik

Kupię raczki CPO

Post autor: sonik »

Witam wszystkich,jestem zainteresowana zakupem kilku sztuk raczków CPO w wielkości około 3-4 cm. Oferty proszę na pw. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Re: Kupię raczki CPO

Post autor: MarSz »

Sonik - a co się stało z Twoimi?
Miałaś przecież bardzo ładne jak dobrze pamiętam.

Jakby co to może będę miał trochę (piszę "może" bo po powrocie z urlopu zastałem zbiorniki zarośnięte w 90% więc bez wyrwania roślin nie jestem w stanie odłowić żadnego i w ogóle stwierdzić ile ich jest a na to na razie nie mam czasu).
Awatar użytkownika
sonik
Użytkownik

Hej, tak się złożyło, iż musiałam się ich pozbyć z powodu wyjazdu i zostało mi tylko parę sztuk. Gdybyś miał na sprzedaż to bardzo chętnie. Na nowo zaczynam ich hodowlę i potrzebuję świeżej krwi :-)
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

OK - ale to jak ogarnę zbiorniki.

Ja wybrałem inną opcję - przed wyjazdem nie robiłem nic - prawdopodobnie namnożyło się ich trochę ale z wyłapaniem jest problem (bo i rośliny porosły nieprzycinane).
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik

Post autor: Daro »

sonik pisze:Hej, tak się złożyło, iż musiałam się ich pozbyć z powodu wyjazdu i zostało mi tylko parę sztuk. Gdybyś miał na sprzedaż to bardzo chętnie. Na nowo zaczynam ich hodowlę i potrzebuję świeżej krwi :-)
A pisałem na forum że jadę na hurt w ten czwartek ... czyli wczoraj. :),
Pozdrawiam
Darek.
Awatar użytkownika
sonik
Użytkownik

No cóż Darku zabrakło mi refleksu, tak to jest jak się wybiera plażę a nie wizytę na forum....może następnym razem:-) Marsz ja mogę poczekać zresztą dopiero będę w okolicach po 20 sierpnia, pozdrawiam
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Nie ma sprawy.
Myślę, że nie będziesz żałować - o ile w międzyczasie e jakiś sposób jakość raczków się nie pogorszyła, to powinny się wyróżniać.
Zresztą, co tu dużo gadać - najlepszy przykład - na V Śląskim Weekendzie Akwarystycznym przedstawiciel Tropicala męczył mnie o nie bo - jak twierdził - przez ich sklep przewinęło się tysiące tych raczków z różnych źródeł i jeszcze nie widział takich jak moje.
Mówiłem mu, że trochę pomaga oświetlenie, które tam było no i wybrałem jedne z lepszych ale mimo to twierdził, że zadowoliłby się przeciętnymi :-)

Ale sobie reklamę zrobiłem ;-)

A tak ma poważnie to szkoda, że nie masz tych swoich bo już kiedyś widziałem, że mają specyficzną cechę, która bardzo mi się podobała, jednak najpierw chciałem wyselekcjonować swoje.
Awatar użytkownika
sonik
Użytkownik

To tylko pozazdrościć , gratuluję wyróźnienia i będzie mi miło posiadać takie okazy :)

Co do moich raczków, wydaję mi się ,że ta cecha przetrwa bo kilka sztuk mi zostało, planuję również zakupić je powtórnie z tego samego źródła więc może w przyszłości będzie można coś wybrać ciekawego. Ale na wszystko potrzeba czasu ;)

dodano sobota 24 sie 2013, 20:53 :

Temat już do zamknięcia :)

p.s. MarSZ, jak będzie już coś wiadomo na temat raczków daj znać :)
Awatar użytkownika
fanbmw
Użytkownik

Post autor: fanbmw »

jeśli można się przyłączyć to ja też chętnie kupie.
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Po ZooBotanice będę robił przeglad zbiorników bo na razie widzę, że chodzi ich dużo ale sporo jest małych - nie wiem czy kryją się w gęstwinie jakieś większe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kupię”