Zamienię skalary.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kaeste
Użytkownik

Zamienię skalary.

Post autor: Kaeste »

Mam do wymiany parki dwie skalarów. Zamienię się za parkę wielkopłetwa wspaniałego, prętnika karłowatego, wargacza albo trójbarwnego oraz gurami wszystkie oprócz mozaikowego. Zdjęcia rybek poniżej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Re: Zamienię skalary.

Post autor: MarSz »

Nie obraź się, że się wtrącam, ale podejrzewam, że te rybki chcesz do swojej 96-tki.
Ogólnie fajnie, że pozbywasz się części skalarów - tylko chciałbym cię przestrzec przed wielkopłetwem wspaniałym - ta ryba podobno potrafi być wyjątkowo agresywna i zaleca się ją do akwarium jednogatunkowego.
Nie wiem na ile to jest prawdą ale musisz sobie poszukać tych informacji i je potwierdzić. Mi się to gdzieś tylko o uszy obiło.
Awatar użytkownika
Kaeste
Użytkownik

Re: Zamienię skalary.

Post autor: Kaeste »

Skalarów się pozbywa prawie wszystkich (już dzisiaj parka poszła do 240L) zostaje tylko jeden ten malutki skalarek i ten złoty cały. Prawdopodobnie do 240L trafią też paletki ale to się jeszcze okaże. Jeżeli chodzi o Wielkopłetwa to miałem i agresywny nie był (fikał tylko do mniejszych rybek a tu takich raczej nie będzie większych nie tykał). Chciałbym tak pozmieniać aby zostały mi tylko te dwa skalarki, kiryski, zbrojniki, otoski oraz kilka rybek labiryntowych i tu się chce skupić (wreszcie doszedłem czego chce:) )
Tetr też już się dzisiaj pozbyłem a gupiki i mieczyki powędrują do drugiego akwarium (pierwotnie miało być dla barwniaków ale życie weryfikuje). W dalszych (głównie finansowych) planach chcę kupić 240L bo miejsce już jest:) Ale na to tysiąc muszę mieć więc na razie lipa.

Także ze zdjęć została parka (pierwsze trzy fotki) do zamiany.

dodano 11 lut 2013, 1:57 :

Podbijam parka skalarów do wydania.

dodano 12 lut 2013, 14:20 :

Podbijam nadal aktualne.

dodano 13 lut 2013, 19:03 :

Dalej aktualne. Jak nikt ich nie chce to oddam do jakiegoś sklepu tylko szkoda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przyjmę/oddam/zamienię/poszukuję”