Przyjmę/zamiennie korzeń
Przyjmę/zamiennie korzeń
Witam przyjmę korzeń lub wymienię się na swoje roślinki do zaoferowania mam prawie litr mchu jawajskiego i tzw trawkę echinodorus magdalensis
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2012, 17:58 przez areko10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Big daddy
- Administrator
Re: Przyjmę korzen
Witaj, choć zapraszam do osobnego działu
Co do korzenia hmm nie satysfakcjonowałby cię lignit?

Co do korzenia hmm nie satysfakcjonowałby cię lignit?
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
O co kaman Przemo
Przeca temat o wymianie jest w dobrym dziale 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
chyba dobry dział jest a jeli chodzi o lignit to musisz mi wytlumaczyc co to ja jestem w tym temacie pusty jak beben
- Big daddy
- Administrator
Znowu skrót myślowy, widziałem że kolega się przed chwilą zarejestrował oczywiście zapraszałem do powitalni
Dział do tego tematu jak najbardziej odpowiedni
.
Co do lignitu to skamieniałe drewno jeszcze nie węgiel brunatny już nie drewno znajdziesz w googlach poniżej zdjęcie jak to mniej wiecej wygląda choć tu widać naprawdę super wyselekcjonowane do zdjęcia kawałki :

Bardzo dobrze wpływa na parametry wody, świetnie rosną na nim mchy, anubiasy, microzoria i inne tego typu rośliny. Machnę jakiś artykuł na ten temat to zapraszam później do lektury w odpowiednim dziale.

Co do lignitu to skamieniałe drewno jeszcze nie węgiel brunatny już nie drewno znajdziesz w googlach poniżej zdjęcie jak to mniej wiecej wygląda choć tu widać naprawdę super wyselekcjonowane do zdjęcia kawałki :
Bardzo dobrze wpływa na parametry wody, świetnie rosną na nim mchy, anubiasy, microzoria i inne tego typu rośliny. Machnę jakiś artykuł na ten temat to zapraszam później do lektury w odpowiednim dziale.
Re: Przyjmę/zamiennie korzeń
ok już znalazłem jednak Google nie boli
a wiesz kto może się wymienić ze mną albo gdzie zdobyć to bo w sumie mam bolbitisa
i fajnie na tym wyglądał

i fajnie na tym wyglądał
- MarSz
- Użytkownik
A jak duża u Ciebie rośnie trwa żabienica? Nigdy nie miałem z nią do czynienia ale trochę poczytałem i jeśli tak jak piszą udaje się zarówno jako emers jak i submers to może włączył bym ja do swojej kolekcji.
Jak u niej z wymaganiami? Bo ja obecnie z nawożeniem raczej nie szaleje.
No i pytanie co do korzeni, które chcesz w zamian. Czy w grę wchodzą przeschnięte?
Bo takich mam dużo. Preparowałem kiedyś spore ilości do planowanych zbiorników ale sporo mi zostało więc je trzymałem w wannie w ogrodzie zanurzone. Wiosną niestety wanna przerdzewiała i korzenie całe lato bez wody. Nie wymagają jakiegoś większego preparowania ale zatapianie może trochę potrwać.
Jeśli takie Cię interesują to mam duży wybór jeśli chodzi o wielkość, formę i kształty.
Przemku a sporo masz tego lignitu na zbyciu? Chętnie odkupię trochę. Mógłbym zaproponować wymianę ale obecnie w nadmiarze mam tylko milimeter moss a i tak pamiętam, że mam wobec Ciebie dług.
Jak u niej z wymaganiami? Bo ja obecnie z nawożeniem raczej nie szaleje.
No i pytanie co do korzeni, które chcesz w zamian. Czy w grę wchodzą przeschnięte?
Bo takich mam dużo. Preparowałem kiedyś spore ilości do planowanych zbiorników ale sporo mi zostało więc je trzymałem w wannie w ogrodzie zanurzone. Wiosną niestety wanna przerdzewiała i korzenie całe lato bez wody. Nie wymagają jakiegoś większego preparowania ale zatapianie może trochę potrwać.
Jeśli takie Cię interesują to mam duży wybór jeśli chodzi o wielkość, formę i kształty.
Przemku a sporo masz tego lignitu na zbyciu? Chętnie odkupię trochę. Mógłbym zaproponować wymianę ale obecnie w nadmiarze mam tylko milimeter moss a i tak pamiętam, że mam wobec Ciebie dług.
- Big daddy
- Administrator
No to chyba moją skromną osobę muszę tu zaproponowaćareko10 pisze:ok już znalazłem jednak Google nie bolia wiesz kto może się wymienić ze mną albo gdzie zdobyć to bo w sumie mam bolbitisa
i fajnie na tym wyglądał

w odpowiedzi na twoje pytanie wyglada to tak rosnie mi to na piasku z dodatkiem kulek jesli chodzi o wymagania to wystarczy duzo swiatła ja podawalem jezcze ec . Rosnie do 25 cm ale jak regularnie wyrywasz wieksze liscie to sie kladzie mi to bardzo szybko zarasta i nie mam z tym najmniejszego problemu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Big daddy
- Administrator
WystarczyMarSz pisze:

to w gre wchodzi wymiana czy kupno??
- Big daddy
- Administrator
Jak Ci pasuje
507676023 Przemek dzwoń po 15 jutro bo wcześniej jestem w pracy.

507676023 Przemek dzwoń po 15 jutro bo wcześniej jestem w pracy.
dzieki za info jutro jade zobaczyc korzen ale jakby co to pomysle o tym a duze masz kawalki tego ?? jutro moze jak bede mial chwile wrzuce zdjecie zbiornika to mi doradzisz co zmienic i jak
- Big daddy
- Administrator
Są różne duże małe malutkie, jutro pomyślisz 

ok widze ze te forum inne jest moim zdaniem lepsze podchodzi sie tu do kazdego usera z troską tzn tutaj moge sie wiecej nauczyc i dowiedziec