laptopy

Awatar użytkownika
kamyccek
Wolontariusz Aqua Jura
Kontakt:

laptopy

Post autor: kamyccek »

Czeka mnie niedługo zakup laptopa. Jako osoba, która o komputerach ma pojęcie m.in pt: sprawny, dobra rozdzielczość, duży dysk twardy itp proszę podpowiedzcie mi jakie są najlepsze obecnie na rynku i jakie najlepiej parametry żeby posłóżył mi taki ho ho i jeszcze trochę i aby nie zamulał, oraz gdzie w Częstochowie kupię najtaniej. Będę wdzięczna
80l - zlikwidowane bez pomysłu na przyszłość
112l - 112 wg kamyccka
25l - kamienny kotnik - zlikwidowane
30l - krewetkowy kurhan

najpiękniejsze jest zero w równaniu nieskończoności
...bo w życiu trzeba być trochę niemożliwym...

gg: 5666541
tel: na PW

Kamila dla przyjaciół zwana Kamyczkiem
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Re: laptopy

Post autor: Red »

Wiele zależy od celu.
Jeżeli chodzi o markę to ja jestem szczęśliwym posiadaczem tyle,że netbooka firmy ASUS
Jeżeli zakupy to jak dla mnie ostatnio x-kom.
Parametry to już indywidualna sprawa.
A poza tym np. dla mnie klawisze z odstępem - rewelka nie wiem jak wcześniej mogłem nie mieć takich ;)

I USB 3.0
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
kamyccek
Wolontariusz Aqua Jura
Kontakt:

myślę nad HP z zabezpieczeniem liniami papilarnymi ale kurczak cały czas się zastanawiam jeszcze czy to na dłuższą metę zda egzamin
112l - 112 wg kamyccka
30l - krewetkowy kurhan

Awatar użytkownika
Endriu
Użytkownik

Post autor: Endriu »

jest sklep z lapkami chyba prawie na przeciwko PKP lub PKS, dzisiaj sprawdzę i napiszę, tam maja dobre i w miarę tanio, kupilem u nich 3 lata temu dobrego lapka za 2500 i smiga bez problemu
Awatar użytkownika
Psychol
Użytkownik

Post autor: Psychol »

Niestety x-kom nie jest najtańszym sklepem w Częstochowie, wręcz mógłbym się pokusić o stwierdzenie że jest w czołówce najdroższych. Ja jestem zwolennikiem zakupów takiego sprzętu na allegro. Większa konkurencja, niższe ceny. Wszystkie parametry czarno na białym, i nawet laik może sprawdzić w internecie opinie o nich. Jeśli chodzi o gwarancje to wszędzie masz door to door, więc sklep stacjonarny w Częstochowie nie odgrywa już większego znaczenia.
Podstawowym i pierwszym pytaniem powinno być ile chcesz na niego wydać, i do czego ma Ci on posłużyć (praca/gry)?
Stwierdzenie HP z liniami papilarnymi, trochę mnie rozbawiło, gdyż HP to są drukarki:D (nie uznaje dokonań tej firmy w dziale laptopów), a czytnik linii papilarnych w żaden sposób Ci się nie przysłuży do tego aby nie zamulał:)
Jeśli chodzi o markę laptopa to polecam: Acer, Lenovo i Asus (ułożone cenowo od najtańszego). Reszta marek jest już przeceniona, gdyż za te same bądź podobne parametry musisz dopłacić kilka stówek.
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Osobiście uważam,że Acer jest troszkę kiepski jeżeli chodzi o serwis
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
kradek
Założyciel

Post autor: kradek »

Jeśli chodzi o czytnik to bajer za który płacisz (w hp do obejścia)... Z czasem się jednak nudzi, a pare stówek można dołożyć do innych podzespołów. Wiem że w vaio działał dobrze (jeśli chcesz mieć konkretne zapezpieczenie to podczas skanowania palca jest jeszcze skan rysy twarzy:)), ale sony kosztuje...

Ja osobiście posiadam ibm-lenovo i nie narzekam;)
41l - Krewetki (click!) (click!)off :(
17l - Jurajska Kosia (click!) (click!) off :(
160l - Zielona tanga (click!) trofy rip :(

burn
down
babylon
Awatar użytkownika
areko10
Użytkownik

Post autor: areko10 »

Red ja mam dwa acery i nie narzekam na nie jak miałem hp to non stop był problem ja staram się kupować gdzieś gdzie jest promocja najpierw sprawdzam ile rzeczywiście kosztuje a tak po za tym przy kupnie w sklepie stacjonarnym zawsze się targuje i dostaje jakiś dodatkowy osprzęt torba myszka itp
Awatar użytkownika
Psychol
Użytkownik

Post autor: Psychol »

Sony jest firmą która się ceni, a tak naprawdę w środku ma to co inne laptopy. Nie ma sensu wydawać na nie tyle pieniędzy. Jeżeli coś ma się zepsuć to i tak się zepsuje nie ważne ile za to zapłacimy, bo można kupić solidnie złożony tańszej firmy lub źle skrojony droższej.
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Pomijając serwis acer potrafi być 10-15% tańszy w konfiguracji od innych marek
A lenovo to faktycznie marka IBM w tańszej odsłonie.
Nie wiem jak aktualnie Toschiba ale miałem starego laptopa tej marki na Windowsie 98 i ..... chodzi do dzisiaj tyle,że z uwagi na parametry poza edytorem tekstu wiele na nim nie pójdzie a i bateria trzyma po 10 latach około 15 minut nawet ;)
Awatar użytkownika
kamyccek
Wolontariusz Aqua Jura
Kontakt:

Toshiba... mam ale strasznie muli... czytałam że wkładają stare części tak więc się grubo nad nią zastanawiam...
112l - 112 wg kamyccka
30l - krewetkowy kurhan

Awatar użytkownika
kradek
Założyciel

Post autor: kradek »

Psychol pisze:Sony jest firmą która się ceni, a tak naprawdę w środku ma to co inne laptopy. Nie ma sensu wydawać na nie tyle pieniędzy. Jeżeli coś ma się zepsuć to i tak się zepsuje nie ważne ile za to zapłacimy, bo można kupić solidnie złożony tańszej firmy lub źle skrojony droższej.
Ceni się i to strasznie, ale dbałość o szczegóły, wykonanie i poruszanie się po wszystkim w vaio jest jedyne:) Tyle że za lapka płacisz 5k z czego to 2k to właśnie ta oprawa;)
41l - Krewetki (click!) (click!)off :(
17l - Jurajska Kosia (click!) (click!) off :(
160l - Zielona tanga (click!) trofy rip :(

burn
down
babylon
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”