Ma bardzo dużo...
Tak się zastanawiam, czy ja jestem lekko pier... czy ludzie pielgrzymujący do Częstochowy jak co roku w sierpniu

Przepraszam jeżeli kogoś urażam ale pielgrzymki wywołują u mnie najgorsze odczucia, zwłaszcza wrogości i agresji

Czemu tak jest

Ten post jest wyrazem mojej frustracji gdy od 4-tej rano słyszę zawodzące skowytanie jakiś nawiedzonych potników podczas prawdopodobnie czarnej mszy.Najgorsze są te "panie", które swoim fałszem przez megafon przyprawiają mnie o wymioty. Podobno żyjemy w demokratycznym kraju prawa, gdzie cisza nocna trwa do 6.00

Z przykrością muszę stwierdzić, że pielgrzymki łamią moje prawa obywatelskie, które podobno mam zagwarantowane w konstytucji

Wracając do tematu zdrowia psychicznego. Przez egoizm i nonszalancje pielgrzymek moja psycha w okresie sierpniowym podupada

To, że w okresie pielgrzymkowym odbija mi szajba już ustaliliśmy, ale czy organizatorzy pieszych pielgrzymek to ludzie normalni

Pozwalając śpiewać przez megafon osobą nie kompetentnym, gdy bym ja zorganizował taki pochód i tak wydzierał się do głośnika to uznano by mnie za czuba, a przynajmniej za beztalęcie muzyczne

Często się zastanawiam, czy za pielgrzymką stoi na pewno Bóg, bo często wydaje się że raczej

Znam wiele przypadków bestialskiego i chamskiego zachowania się pielgrzymów nie wspominając o pewnego rodzaju orgiach. Czy takie zachowanie jest etyczne i idzie z naukami Chrystusa Czy Jezus powiedział, idźcie i wkur... innych

Mówię stanowcze STOP zdemoralizowanym hordom pielgrzymek, których jedynym celem jest tzw. "przygoda" (przygodny sex, libacje etc.)
Dlaczego miasto nie robi nic w kwestii pielgrzymek, dlaczego państwo polskie zezwala na ten średniowieczny proceder, który utrudnia życie innym i w końcu dlaczego Kościół nie chce dostrzec problemu. Ja także mam prawa

Apel do wszystkich pątników (zwłaszcza tych pieszych).
Nie utrudniajcie życia innym, skoro musicie już utrudniać ruch kołowy to uszanujcie chociaż prawo do ciszy nocnej.
WYŁĄCZCIE P... MEGAFONY

Z tym optymistycznym akcentem, pozdrawiam pielgrzymów, którzy obudzili mnie o 4-tej rano swoim porannym obrzędem, mam nadzieje że będzie dzisiaj powyżej 34 stC i nie będziecie mieli się gdzie schłodzić. Życzę udanego dnia w pełnym słońcu

P.S.
Jestem skłonny założyć ruch anty pielgrzymkowy
"Pielgrzymką mówimy STOP"
Czekam na odzew obywatelski w tej sprawie...