Gdzie od ręki nabijają co2 w Częstochowie?
Gdzie od ręki nabijają co2 w Częstochowie?
Potrzebuję by mi nabito butlę co2. Wie ktoś na 100% gdzie praktykują nabijanie butli od ręki?
- Big daddy
- Administrator
Re: Gdzie od ręki nabijają co2 w Częstochowie?
Nie ten dział w odpowiednim stoi jak byk
Zobacz kto tam ostatni odpowiadał
http://afczwa.com/viewtopic.php?f=83&t=139

Zobacz kto tam ostatni odpowiadał

http://afczwa.com/viewtopic.php?f=83&t=139
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
Widzę, że nie każdy potrafi czytać ze zrozumieniem. Kodi bardzo dużo twoja wypowiedź wniosła do tematu. Najbardziej tobie dziękuję. Oby więcej takich adminów. Pierwsze co to proszę o zapoznanie się z punktem 22 regulaminu.13 punktu raczej nie złamałem ale nie mi ferować takie wyroki. Zapraszam do ponownego jak coś przeanalizowania mojego tematu.
Graff jeżeli ręce ci opadają to nie moja wina. Może nie doczytałeś tytułu wątku do końca, polecam w ferworze emocji pierw przeanalizować to co ktoś napisał.
Big daddy jak byk to jest temat gdzie napełniają butle a nie gdzie napełniają od ręki. Ostatnii w tym temacie odpowiadałem ja podając miejsca napełniania butli. Gratuluję że to zauważyłeś lecz co ma się do mojego pytania GDZIE OD RĘKI NABIJAJĄ BUTLĘ W CZĘSTOCHOWIE?
Panowie rozumiem fajnie powyśmiewamy się, napiszemy że nam coś opada czy zwisa czy co tam robi ale skoro nie napisałem według opini administracji wątku w odpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie i danie mi upomnienia ewentualnie usunięcia konta jeżeli rażąco coś przeskrobałem. Od teraz będę wszelkie nieprawidłowości odrazu wytykał palcem, dziękuję za przykład.
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZENIE NA TEMAT, rozumiem że nikt nie ma miał takiego problemu- szkoda.
Graff jeżeli ręce ci opadają to nie moja wina. Może nie doczytałeś tytułu wątku do końca, polecam w ferworze emocji pierw przeanalizować to co ktoś napisał.
Big daddy jak byk to jest temat gdzie napełniają butle a nie gdzie napełniają od ręki. Ostatnii w tym temacie odpowiadałem ja podając miejsca napełniania butli. Gratuluję że to zauważyłeś lecz co ma się do mojego pytania GDZIE OD RĘKI NABIJAJĄ BUTLĘ W CZĘSTOCHOWIE?
Panowie rozumiem fajnie powyśmiewamy się, napiszemy że nam coś opada czy zwisa czy co tam robi ale skoro nie napisałem według opini administracji wątku w odpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie i danie mi upomnienia ewentualnie usunięcia konta jeżeli rażąco coś przeskrobałem. Od teraz będę wszelkie nieprawidłowości odrazu wytykał palcem, dziękuję za przykład.
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZENIE NA TEMAT, rozumiem że nikt nie ma miał takiego problemu- szkoda.
- Big daddy
- Administrator
Jacek co się stało że się tak rzucasz podałem Ci link do tematu mało? to Ci tu wkleje co Graff napisał:
Ja osobiście polecam to miejsce - od lat tam tankuje
"Protos" Technika Pożarnicza. Dzieciaszek Andrzej
42-223 Czarny Las
Częstochowska 156a
woj. śląskie powiat: częstochowski gmina: Mykanów
TFX (34) 3280007
Jest tam taki starszy Pan , który naładuje butlę - co ważne - bo w wielu miejscach jest tylko sama wymiana. Z pustej na pełną.
Odbywa się to na zasadzie tzw. "przetoczki", gdzie z wielkiej butli Pan podłącza się do naszej wężykiem.
Butla nasza jest osadzona na tzw "wadze" - Pan odkręca zawory , zapuszcza maszynerię , która kołysze naszą butlą i po chwili mamy naładowaną butlę
Oczywiście wszystko to odbywa się raczej z pominięciem przepisów BHP
Koszt nabicia butli 1,5 kg to od 15zł do 20zł - zależy ile się przetoczy
Mam nadzieję , że mój post będzie komuś pomocny...
powiedz co Ci jeszcze mam napisać jedziesz do gostka on ładuje butle wracasz do domu, ja tak rozumiem zwrot "od ręki" jeśli chodzi Ci o coś innego napisz. Czemu te ataki? sam wklejałeś linki do tego tematu nie czytałeś go? czy co? nie wyświetla Ci się post Grafa bo trochę jestem zbity z tropu
Na torowej również nabiją też pisałem w tym temacie tylko ja nie ładowałem więc nie napisałem że napewno...
Zaznaczyłem kolorem jakby był jeszcze problem...
Wybacz ironię ale wklejasz temat nie czytasz daję link do interesującej Cię rzeczy a Ty się ciepiesz jakby Ci ktoś krzywdę zrobił...
Ja osobiście polecam to miejsce - od lat tam tankuje
"Protos" Technika Pożarnicza. Dzieciaszek Andrzej
42-223 Czarny Las
Częstochowska 156a
woj. śląskie powiat: częstochowski gmina: Mykanów
TFX (34) 3280007
Jest tam taki starszy Pan , który naładuje butlę - co ważne - bo w wielu miejscach jest tylko sama wymiana. Z pustej na pełną.
Odbywa się to na zasadzie tzw. "przetoczki", gdzie z wielkiej butli Pan podłącza się do naszej wężykiem.
Butla nasza jest osadzona na tzw "wadze" - Pan odkręca zawory , zapuszcza maszynerię , która kołysze naszą butlą i po chwili mamy naładowaną butlę
Oczywiście wszystko to odbywa się raczej z pominięciem przepisów BHP
Koszt nabicia butli 1,5 kg to od 15zł do 20zł - zależy ile się przetoczy
Mam nadzieję , że mój post będzie komuś pomocny...
powiedz co Ci jeszcze mam napisać jedziesz do gostka on ładuje butle wracasz do domu, ja tak rozumiem zwrot "od ręki" jeśli chodzi Ci o coś innego napisz. Czemu te ataki? sam wklejałeś linki do tego tematu nie czytałeś go? czy co? nie wyświetla Ci się post Grafa bo trochę jestem zbity z tropu

Na torowej również nabiją też pisałem w tym temacie tylko ja nie ładowałem więc nie napisałem że napewno...
Zaznaczyłem kolorem jakby był jeszcze problem...
Wybacz ironię ale wklejasz temat nie czytasz daję link do interesującej Cię rzeczy a Ty się ciepiesz jakby Ci ktoś krzywdę zrobił...
Big daddy ty nadal nie widzisz tego co ja napisałem w temacie? To ja to podkreślę
Gdzie od ręki nabijają co2 w Częstochowie[/b]?
Nie interesuje mnie Czarny Las chyba że hugokopterem tam się dotransportuję.
Częstochowa to nie Czarny Las. Od ręki przy ulicy torowej to nie jest równoważne z słowem-kluczem na drugi dzień. A w tym samym czasie/godzinie.
Przeczytałem to co wysłałem w temacie związanym z Napłenianiem butli co2, tyle że na stronie panoramy firm nie jest napisane czy na miejscu nabijają.
Skoro ja mogę zostać pouczony i wykpiony to dlaczego mam z podkulonym ogonem to przyjmować? Nie nazywałbym mojej wypowiedzi atakiem a dostosowaniem się do atmosfery jaką stworzyły wasze wypowiedzi.
Gdzie od ręki nabijają co2 w Częstochowie[/b]?
Nie interesuje mnie Czarny Las chyba że hugokopterem tam się dotransportuję.
Częstochowa to nie Czarny Las. Od ręki przy ulicy torowej to nie jest równoważne z słowem-kluczem na drugi dzień. A w tym samym czasie/godzinie.
Przeczytałem to co wysłałem w temacie związanym z Napłenianiem butli co2, tyle że na stronie panoramy firm nie jest napisane czy na miejscu nabijają.
Skoro ja mogę zostać pouczony i wykpiony to dlaczego mam z podkulonym ogonem to przyjmować? Nie nazywałbym mojej wypowiedzi atakiem a dostosowaniem się do atmosfery jaką stworzyły wasze wypowiedzi.
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Jacku odpowiem Ci tak-nikt Ci nie zarzuca ,że złamałeś jakiś punkt regulaminuKołek pisze:Widzę, że nie każdy potrafi czytać ze zrozumieniem. Kodi bardzo dużo twoja wypowiedź wniosła do tematu. Najbardziej tobie dziękuję. Oby więcej takich adminów. Pierwsze co to proszę o zapoznanie się z punktem 22 regulaminu.13 punktu raczej nie złamałem ale nie mi ferować takie wyroki. Zapraszam do ponownego jak coś przeanalizowania mojego tematu.

Skoro uważasz ,że jestem takim złym adminem ,możesz złożyć zażalenie na mnie do któregokolwiek administratora (pełny wykaz na dole Administratorzy)

-Osobiście nie widzę narazie powodu do dawania Ci ostrzeżeń ,upomnień etc.Kołek pisze: Panowie rozumiem fajnie powyśmiewamy się, napiszemy że nam coś opada czy zwisa czy co tam robi ale skoro nie napisałem według opini administracji wątku w odpowiednim miejscu to proszę o przeniesienie i danie mi upomnienia ewentualnie usunięcia konta jeżeli rażąco coś przeskrobałem. Od teraz będę wszelkie nieprawidłowości odrazu wytykał palcem, dziękuję za przykład.

-W moim zrozumieniu ,źle sformuowałeś swojego posta.Po tak napisanym poście na jaką reakcję liczyłeś

Trzeba było napisać ,że np. obdzwoniłeś punkty z butlami CO2 i nikt nie był w stanie Ci pomóc

-Co do wytykania nieprawidłowości ,to przecież ,właśnie od "wytykania" zaczęła się Twoja przygoda z AFCZWA

Niczy mnie nie zaskoczyłeś ,przykro mi ,że przyjąć Tobie krytykę jest trudno ,natomiast krytykować bardzo łatwo

POZDRO
KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- Big daddy
- Administrator
Teraz rozumiem dla mnie Czarny Las to Czestochowa ale ja jestem mobilny to co innego, jutro pdjadę na torową i zapytam czy da radę ale nie wiem czy z rakowa to nie będzie dalej niż na czarny las, ale coż to już Częstochowa czyli spełnia warunek.
Jutro dam znać, mnie też to interesuje bo nie po to kupowałem butlę żeby na jakiegoś strupa patrzeć...
Jutro dam znać, mnie też to interesuje bo nie po to kupowałem butlę żeby na jakiegoś strupa patrzeć...
- Graff
- Administrator
Wiedziałem Big daddy że słowem klucz okaże się "Częstochowa" więc spokojnie czekałem na reakcję tego młodego gniewnego człowieka...
I ja też się odniosę...i w 100% przyznaję rację użytkownikowi "kołek"...moje emocje wzięły górę za co gorąco i serdecznie przepraszam... :oops: Bo jak widzę młodego człowieka , studenta , który studiuje jeden z najważniejszych kierunków w każdym kraju na świecie, i gdy ma on problem ze wstawieniem swojego pytania w odpowiedni dział , w którym nota bene się wypowiadał to emocje biorą górę...jeszcze raz przepraszam....
Ale też mam prawo i obowiązek wymagać od takiego człowieka(inteligentnego) by trochę pomyślał...i np. wziął telefon do ręki i zadzwonił do firm , które SAM podał w swoim poście i zapytał czy tam takich rzeczy nie robią ,albo np. skorzystał z wujka google...i moge tak długo kończąc na tym , że identyczny post jest po sąsiedzku...
Więc jeszcze raz przepraszam...
I ja też się odniosę...i w 100% przyznaję rację użytkownikowi "kołek"...moje emocje wzięły górę za co gorąco i serdecznie przepraszam... :oops: Bo jak widzę młodego człowieka , studenta , który studiuje jeden z najważniejszych kierunków w każdym kraju na świecie, i gdy ma on problem ze wstawieniem swojego pytania w odpowiedni dział , w którym nota bene się wypowiadał to emocje biorą górę...jeszcze raz przepraszam....

Ale też mam prawo i obowiązek wymagać od takiego człowieka(inteligentnego) by trochę pomyślał...i np. wziął telefon do ręki i zadzwonił do firm , które SAM podał w swoim poście i zapytał czy tam takich rzeczy nie robią ,albo np. skorzystał z wujka google...i moge tak długo kończąc na tym , że identyczny post jest po sąsiedzku...
Więc jeszcze raz przepraszam...

Path of the Dark Side...
Czyli nic mamy nie pisać na afczwa.com skoro coś było już na czfa? 3/4 tematów należy usunąć w trybie pilnym gdyż się dublują z czfa.plSkopiowałeś temat z czfa z punktami nabijania CO2 Sam go umieściłeś ,po czym pytasz gdzie można nabić w Cz-wie butle od ręki (trochę mnie to osobiście rozbawiło).
To po co jest forum? Skoro ktoś mógł mieć takie doświadczenia związane z nabiciem butli to wydawało mi się że nie muszę wykonywać 20 telefonów a wystarczy jedna widomość na forum. Ale widzę że tak nie można...Trzeba było napisać ,że np. obdzwoniłeś punkty z butlami CO2 i nikt nie był w stanie Ci pomóc
Koniec jałowej dyskusji.
====== dodano 11 gru 2012, 20:05 : ======
Nie studiuję medycyny nie ratuję ludzi. Nie wiem co może być ważniejsze... Twoje prywatne zdanie bardzo się cieszę że się nim podzieliłeś.Bo jak widzę młodego człowieka , studenta , który studiuje jeden z najważniejszych kierunków w każdym kraju na świecie, i gdy ma on problem ze wstawieniem swojego pytania w odpowiedni dział , w którym nota bene się wypowiadał to emocje biorą górę...jeszcze raz przepraszam....
I kto tu wprowadza jakiś ferment? sam przyjacielu zacząłeś a teraz z ironią piszesz do mnie. Już wypowiedziałem się co do wzięcia telefonu, przeszedłem na inny abonament z play i nie stać mnie już niestety na dzwonienie. Po to mam forum by się zapytać tak inteligentnej osoby jak ty o tak balny temat.
Wystarczy przenieść ten temat skoro jest umieszczony przezemnie w złym dziale. Ty jesteś Graff adminem nie ja. Ja jednak nadal będę się upierał że w dobrym umieściłem skoro jest to HP a więc dział w którym możemy poruszać wszelkie tematy.
Serdecznie cię pozdrawiam
====== dodano 11 gru 2012, 20:09 : ======
ps2 innych też serdecznie pozdrawiam, nie wyżywajcie się na mnie bo ja nic złego wam nie zrobiłem.
- Graff
- Administrator
Użytkowniku "kołek"...
Wszyscy wiemy , że Polacy mają taką przywarę , że "przesadzają"...i niestety także widzę jesteś jednym z nich...
Nas łapiesz za słówka...więc nie 20 telefonów tylko 4 z posta użytkownika "kołek" i jeden z Big daddiego co daje łączną sumę aż 5
A to czy będzie to koniec dyskusji jak to nazwałeś "jałowej" zdecydują sami zainteresowani i biorący w niej udział oraz użytkownicy forum ale na pewno nie Ty...
Ty możesz co najwyżej już się w tym temacie nie wypowiadać...
P.S
Jeszcze raz przepraszam za ferwor emocji :oops: ...już opadają na szczęście
Wszyscy wiemy , że Polacy mają taką przywarę , że "przesadzają"...i niestety także widzę jesteś jednym z nich...
Nas łapiesz za słówka...więc nie 20 telefonów tylko 4 z posta użytkownika "kołek" i jeden z Big daddiego co daje łączną sumę aż 5

A to czy będzie to koniec dyskusji jak to nazwałeś "jałowej" zdecydują sami zainteresowani i biorący w niej udział oraz użytkownicy forum ale na pewno nie Ty...

Ty możesz co najwyżej już się w tym temacie nie wypowiadać...

P.S
Jeszcze raz przepraszam za ferwor emocji :oops: ...już opadają na szczęście

Path of the Dark Side...
- Big daddy
- Administrator
Myślę,że nie masz racji bo gdybyś miał oznaczało by to celowe działanie a o to Kołka nie podejrzewam.
Niestety ja nie jestem tak "lotnej myśli" i nie złapałem od razu.
Jutro jak pisałem sprawdzę i odpisze.
Jacek popraw błąd, bo Ci się przypadkiem wkradł w zwrocie do Graffa i może pomyśleć, że w ostrzejszej dyskusji specjalnie napisales z małej litery
Niestety ja nie jestem tak "lotnej myśli" i nie złapałem od razu.
Jutro jak pisałem sprawdzę i odpisze.
Jacek popraw błąd, bo Ci się przypadkiem wkradł w zwrocie do Graffa i może pomyśleć, że w ostrzejszej dyskusji specjalnie napisales z małej litery

No i już mgły opadły na Święte Miasto z butlami
nastąpił chwilowy spokój po burzy... i tak niech będzie. Teraz skorzystam z ciszy i powiem Wam jak to ja z butlami miałem. Kupiłem dwie i właśnie... strupy. Skończyła się i poszedłem na 1 maja do Gaśnic, a tam tylko... wymieniają, wiec dali mi zaś strupa! W końcu się wkurzyłem, zrobiłem szafki pod te Strupy 75cm H i mam wszystko w środku. Spoko!
Apropo`s szafek, można by taki wątek założyć: wnętrza naszych szafek i wstawiać zdjęcia... koniec!
Teraz powrót do tematu: Gdzie w CZĘSTOCHOWIE można OD RĘKI nabić butlę?, by nasz Kołeczek mógł to uczynić, i pewnie wielu innych. Słyszałem, że gdzieś przy torach w okolicach ul. św. Barbary, ul. Głównej, gdzieś tam... Ja pozostanę przy strupach w szafce
pozdr

Apropo`s szafek, można by taki wątek założyć: wnętrza naszych szafek i wstawiać zdjęcia... koniec!
Teraz powrót do tematu: Gdzie w CZĘSTOCHOWIE można OD RĘKI nabić butlę?, by nasz Kołeczek mógł to uczynić, i pewnie wielu innych. Słyszałem, że gdzieś przy torach w okolicach ul. św. Barbary, ul. Głównej, gdzieś tam... Ja pozostanę przy strupach w szafce

Pozdr Godween 

- officer
- Użytkownik
- Kontakt:
Dziś byłem na Torowej 3, bardzo miła obsługa - butla nabita od ręki 2litry 10 zł rewelacja
butla cała w lodzie