filtracja
Moderator: Opiekun_Forum
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Re: filtracja
To fakt,jeżeli masz nieograniczone fundusze to bierz eheima 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
Fundusze zawsze są ograniczone ale to pow rud do przeszłości
rozłożone w czasie to parę złotych jakość wysupłam
dodano 15 lut 2013, 1:02 :
No i padło na JBL 901e po wielkich rozważaniach i czytaniach jednak górę wziął rozsądek i 4letnia gwarancja przechyliła szalę JBL a czas pokażę i zweryfikuje decyzje.
rozłożone w czasie to parę złotych jakość wysupłam
dodano 15 lut 2013, 1:02 :
No i padło na JBL 901e po wielkich rozważaniach i czytaniach jednak górę wziął rozsądek i 4letnia gwarancja przechyliła szalę JBL a czas pokażę i zweryfikuje decyzje.
Jak jeszcze nie kupiłeś to kupuj Unimaxa dobre filtry są, części dostępne, ciche, podobno jeszcze produkowane w Polsce jako jedyne, inne firmy produkują w chinach.
Pisałem wcześniej o dosyłaniu uszczelek za free do filtra JBL e900 dla tych którzy kupili je bez uszczelki.
Dzisiaj dodam, że firma z Wrocławia wywiązała się z obietnicy i dostałem ta uszczelkę gratis. ;-) Przyszła pocztą w środę.
Dzisiaj dodam, że firma z Wrocławia wywiązała się z obietnicy i dostałem ta uszczelkę gratis. ;-) Przyszła pocztą w środę.
160 l (Pseudotropheus saulosi x16)
Już stoi i czeka na nowy baniak
- Big daddy
- Administrator
Jeśli JBL to czeka na odpowietrzanie, trzęsienie i różne czeczoty, za trzy lata równiez nowy wirnik i trzeba przygotować hało w wyszukiwarce"problemy z JBL-em".
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Nie mam tych problemów 

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- Big daddy
- Administrator
Z odpowietrzaniem już miałeś, z wirnikiem dopiero będziesz miał , filtr który Ci pożyczyłem miał trzy i pół roku polecił bys go komuś?
Pytanie retoryczne, wiem ze nie bo sam nie mogłeś wytrzymac tego łomotu, ja też. Jbl jest dobry ale jako przycisk do papieru choć nie powiem przez 2 -3 lata może nawet służyc jako filtr do akwarium, po tym czasie to już tylko pole do popisu dla serwisu, jak działa czy dają uszczelki free, ile człowoek jest w stanie znieść rzegotania, czy wyczaisz gdzie zaciąga powietrze, ile akwarium wytrzyma bez filtra, wszystko przydatne ale niestety nie na moim akwa bedę tego testował.
Pytanie retoryczne, wiem ze nie bo sam nie mogłeś wytrzymac tego łomotu, ja też. Jbl jest dobry ale jako przycisk do papieru choć nie powiem przez 2 -3 lata może nawet służyc jako filtr do akwarium, po tym czasie to już tylko pole do popisu dla serwisu, jak działa czy dają uszczelki free, ile człowoek jest w stanie znieść rzegotania, czy wyczaisz gdzie zaciąga powietrze, ile akwarium wytrzyma bez filtra, wszystko przydatne ale niestety nie na moim akwa bedę tego testował.
No to powalczymy i z serwisem i z technologią .Cierpliwość jest odpowiednia.
- Big daddy
- Administrator
Spoko, nie będzie tak źle, wczoraj byłem trochę żele nastawiony bo jak kilka dni temu wynosiłem E 900 z garażu (pożyczyłem Kodiemu) urwała się reklamówka i złamał się jeden zatrzask
Fatum nademna ciąży normalnie, zobaczymy więc jak działa serwis...
W uni napewno by się nie złamał plastik, ale to niemieckie dziadostwo...
Dobra żatrowałem...
Przecież ten szrot w Cinach produkują....
Ciesz się, bo dobry filtr kupiłeś, będziesz zadowolony.

Fatum nademna ciąży normalnie, zobaczymy więc jak działa serwis...
W uni napewno by się nie złamał plastik, ale to niemieckie dziadostwo...

Dobra żatrowałem...
Przecież ten szrot w Cinach produkują....

Ciesz się, bo dobry filtr kupiłeś, będziesz zadowolony.
Z tego co wiem to w europie filtry robi tylko aquael reszta to produkcja chinska. Tak bynajmniej chwala sie na szkoleniach i do tego najcichsze. Jezeli na gwarancji to wymienia, jezeli po to szrot.
- Big daddy
- Administrator
CZyli mówisz że nie dokupię częsci do JBL-a?
W aquaelu mamy w odpowiednim miejscu na stronie rozrysowany na najdrobniejsze części każdy sprzedawany produkt, każda częśc ma swój nr katalogowy i cenę , myślałem że w JBL-u jest tak samo

W aquaelu mamy w odpowiednim miejscu na stronie rozrysowany na najdrobniejsze części każdy sprzedawany produkt, każda częśc ma swój nr katalogowy i cenę , myślałem że w JBL-u jest tak samo

Czesci kupisz bez problemu zalezy co potrzebujesz. Myslalem o wizycie w serwisie
Czesci do jbl najlepiej przez neta, czesci do aquaela w sklepie "niby" firmowym.
Czesci do jbl najlepiej przez neta, czesci do aquaela w sklepie "niby" firmowym.
Przemek dam Ci bezpośredni kontakt do importerów jbl'a, tam powinieneś dostać to co potrzebujesz, jeśli nie to na pewno nakierują Cię na sklepy które owe części posiadają.
- Big daddy
- Administrator
OK jeśli możesz wyślij mi na PW.