Przyjmę/zamiennie korzeń
- Big daddy
- Administrator
Re: Przyjmę/zamiennie korzeń
Cóż miło nam, odcieliśmy sie od starych układów nawet w nowym wydaniu, łatwo nie jest i nie będzie, zamiast wylewać żółć patrzeć kto co i gdzie robi pisze itp wolimy pracować i robić swoje 

szczerze to jak narazie sie czuje jak w domu na tym forum a wracajac do lignitu moge dac z przodu akwarium i posadzic na nim jakis tzw dywan ja mam podloze z piasku z kulkami miala byc malawia a wyszlo jak zawsze cos innego 

Ważne,żeby się podobałoareko10 pisze:szczerze to jak narazie sie czuje jak w domu na tym forum a wracajac do lignitu moge dac z przodu akwarium i posadzic na nim jakis tzw dywan ja mam podloze z piasku z kulkami miala byc malawia a wyszlo jak zawsze cos innego

"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
jak na razie srednio ale moze bedzie lepiej
Trochę cierpliwości 
Po pierwszych niepowodzeniach przyjdzie czas na sukcesy duże i małe

"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- MarSz
- Użytkownik
areko10 i big daddy - napiszę do was za chwilę PW by tutaj nie zaśmiecać.
Natomiast jeśli chodzi o zrobienie trawnika, to nie powinno być problemu. Ja do tej pory stosowałem kawałki kokosa i obsadzałem na nim mini pelię (to możesz zobaczyć w galerii w 70-tce), phoenixa, subwassertanga (choć ten jak na trawnik to za duży ale to oczywiście też kwestia rozmiaru zbiornika i skali - jako, że ja z bardzo dużymi zbiornikami nie miewam do czynienia to korzystam zwykle z drobniejszych roślin) a ostatnio u mnie dominuje właśnie milimeter moss - rewelacyjne efekty można uzyskać.
Próbuję też z wave moss ale tego niedawno nabyłem i za bardzo nie mogę powiedzieć jak się nada na trawnik.
Lignitu natomiast nie używałem i dlatego chciałbym spróbować - jak na razie kokos wystarczał ale trzeba sprawdzać wszystkie możliwe opcje by się rozwijać
A co do atmosfery na forum to fajnie, że Ci się podoba. Jakbyś miał jakieś pytania "techniczne" związane ze sposobem mocowania niektórych roślin by uzyskać jakiś efekt to wal śmiało - nie wiem wszystkiego ale może coś tam pomogę. W przyszłości może uda mi się co nieco do DIY dopisać ale to musi potrwać bo muszę mieć materiał zdjęciowy. Więc na razie mogę podpowiedzieć tylko pisząc.
Natomiast jeśli chodzi o zrobienie trawnika, to nie powinno być problemu. Ja do tej pory stosowałem kawałki kokosa i obsadzałem na nim mini pelię (to możesz zobaczyć w galerii w 70-tce), phoenixa, subwassertanga (choć ten jak na trawnik to za duży ale to oczywiście też kwestia rozmiaru zbiornika i skali - jako, że ja z bardzo dużymi zbiornikami nie miewam do czynienia to korzystam zwykle z drobniejszych roślin) a ostatnio u mnie dominuje właśnie milimeter moss - rewelacyjne efekty można uzyskać.
Próbuję też z wave moss ale tego niedawno nabyłem i za bardzo nie mogę powiedzieć jak się nada na trawnik.
Lignitu natomiast nie używałem i dlatego chciałbym spróbować - jak na razie kokos wystarczał ale trzeba sprawdzać wszystkie możliwe opcje by się rozwijać

A co do atmosfery na forum to fajnie, że Ci się podoba. Jakbyś miał jakieś pytania "techniczne" związane ze sposobem mocowania niektórych roślin by uzyskać jakiś efekt to wal śmiało - nie wiem wszystkiego ale może coś tam pomogę. W przyszłości może uda mi się co nieco do DIY dopisać ale to musi potrwać bo muszę mieć materiał zdjęciowy. Więc na razie mogę podpowiedzieć tylko pisząc.
Ja swego czasu to "coś" to całkiem obszerne otrzymałemMarSz pisze: Jakbyś miał jakieś pytania "techniczne" związane ze sposobem mocowania niektórych roślin by uzyskać jakiś efekt to wal śmiało - nie wiem wszystkiego ale może coś tam pomogę.

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
pewnie, że takRed pisze:Trochę cierpliwości

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
kogo akwarium ??
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
twoje 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
po tym jak butelka od bimbrowni sie przewrocila musialem restart zrobic ale wyszedlem z tego