[216] Roślinne
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- Big daddy
- Administrator
Re: Odp: [216] Roślinne
Świetnie Ci wyszedł ten strumyczek, jak juz mówiłem baniak bomba!
Wysłane z tapofonu za pomocą tapatalk 2
Wysłane z tapofonu za pomocą tapatalk 2
- sibelius
- Użytkownik
Re: [216] Roślinne
Popieram - świetny wybór.
Przy okazji: razborki to wymysł siostry. Zgodziłem się "dla świętego spokoju
" i nie chciałem na początku dużych ryb. Najpierw było u niej całe stadko na kwarantannie, gdzieś po miesiącu, dwóch połowa przyjechała do mnie. Nauczyła bestie jeść przy wyłączonym filtrze i nie mogę ich tego oduczyć. Udało mi się tyle, że wiedzą, gdzie karmnik. U niej skubią z powierzchni, z dna lub małego henia, moje tylko spod karmnika, jak opada. Z powierzchni nie ruszają.
Przez pierwsze tygodnie poza jedzeniem ich nie widywałem a jak siostra przyjechała w odwiedziny, to mnie normalnie zamurowało. Mianowicie siadła przed akwarium, tam ni kawałka ogona, bo moje pandy straszne tchórze i zawołała cienkim głosikiem: "Niu niu, gdzie moje dziubdziaski?!" I normalnie wszystkie razbory z prędkością światła zjawiły się przy przedniej szybie.... Cienkie ucho mają. I mikroskopijny rozumek, a dają się tresować
Przy okazji: razborki to wymysł siostry. Zgodziłem się "dla świętego spokoju

Przez pierwsze tygodnie poza jedzeniem ich nie widywałem a jak siostra przyjechała w odwiedziny, to mnie normalnie zamurowało. Mianowicie siadła przed akwarium, tam ni kawałka ogona, bo moje pandy straszne tchórze i zawołała cienkim głosikiem: "Niu niu, gdzie moje dziubdziaski?!" I normalnie wszystkie razbory z prędkością światła zjawiły się przy przedniej szybie.... Cienkie ucho mają. I mikroskopijny rozumek, a dają się tresować

Po ostatnich pomiarach mam gH=4, kH=5, ph~7,5. Ale leję deszczówkę, jurajską kranówkę musiałbym przed wlaniem potłuc młotkiem. Dodaję czasem trochę, wtedy gH skacze do 6-7, podobnie kH, ale ze względu na storczyki staram się nie więcej. Jakbym jeszcze zbił ph, to zaczęłyby się trzeć(razbory, nie storczyki).Krzychol pisze:
... a jaką masz wodę - podobno wymagają bardzo miękkiej....
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Zupa jarzynowa z rybną wkładką
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Zupa jarzynowa z rybną wkładką
Ph zbij kwasem lub pH minus, im kH będzie niższe tym łatwiej zbijesz pH.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Tak się składa, że we Wrocławiu nawiązaliśmy kontakt z hodowcą galaxyKrzychol pisze: Zamierzam dokupić jeszcze galaxy żeby mieć 20 sztuk + 20 bystrzyk amandy lub 25 Razbora Borneańska Brigittae lub po prostu mieć same galaxy w ilości min 40 sztuk.

Pisz do MarSz cena jest bardzo zadowalająca

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
- Big daddy
- Administrator
Tak tylko trzeba wziąć setkę, nam potrzeba około 40 czyli dodająć Twoje 20 trzeba będzie poszukać jeszcze chętnych na 40 szt. Miej na uwadze będzie ogłoszenie o zakupach cena naprawdę dobra.
- MarSz
- Użytkownik
Potwierdzam - jednak trzeba kupić setkę.
Ale myślę, że to nie byłby problem - zawsze ktoś chętny na te rybki się znajdzie - tylko nie chciałbym wykładać i czekać aż znajdzie się kupiec więc ustaliliśmy, że z zamówieniem poczekamy aż będzie chętnych na te 100 sztuk.
Ale myślę, że to nie byłby problem - zawsze ktoś chętny na te rybki się znajdzie - tylko nie chciałbym wykładać i czekać aż znajdzie się kupiec więc ustaliliśmy, że z zamówieniem poczekamy aż będzie chętnych na te 100 sztuk.
Co do twardości wody to dawno nie mierzyłam, ale mam generalnie miękką kranówę na Ślunsku
barwę światła też 6500k. Faktycznie Razborcie reagują na mój głos, albo na odgłos otwieranej szuflady, gdzie trzymam ich pokarm. Może kwestia tego, że na moich szalonych 6m2 musiały się do mnie przyzwyczaić? Bez żadnej mojej ingerencji dochowałam się też młodych. Do twojego aranżu mimo promocyjnych cen polecałabym Ci razborki, myślę że taki czerwony akcent rybi będzie się o wiele lepiej komponował
a co do galaxy to bardzo wstępnie reflektowałabym na 10 sztuk o ile cena będzie faktycznie baardzo promocyjna - mój przyszły małż się uparł mieć inne rybki niż ja, inaczej dawno temu miałby razborki 

Mam bóle fantomowe - po rozumie
Dokładnie taki miałem zamiar, by wpuścić czerwone ryby. Jako że brak u mnie czerwonych roślin, ryby tego koloru idealnie kontrastowały by z zielenią. Najładniej wyglądają ryby małe ławicowe dlatego też głównie rasbory brałem pod uwagę.levoniova pisze: Do twojego aranżu mimo promocyjnych cen polecałabym Ci razborki, myślę że taki czerwony akcent rybi będzie się o wiele lepiej komponował