[112L] Passion of lovers
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
Re: [112L] Passion of lovers
W grudniu po raz drugi miałem okazję obserwować inkubującą samicę. Tak jak spodziewałem się po około dwóch tygodniach samica przestała mieć wypchany ikrą pyszczek. Od kilkunastu dni samica(nie wiem czy to ta sama) inkubuje. Zdecydowałem odłowić ją do osobnego zbiornika. Nie napalam się, ponieważ czytałem że przed upływam dwóch lat życia nieczęsto się zdarza aby donosiła do końca. Ale postanowiłem dać jej szanse. Pod nieobecność inkubującej samicy, relacje pomiędzy poszczególnymi osobnikami trochę się uspokoiły. Jeden z samców zapałał miłością do samiczki. A samiec regani rozpoczął kapanie sporego dołka. Ciekawe co z tego wyniknie?
- MarSz
- Użytkownik
Ryby mają coraz fajniej wybarwione kolory fajnie to wygląda.
Mą uwagę jednak przykuwa świetny stan kryptokoryny - a mówi się, że z roślinami w tym biotopie jest ciężko.
Mą uwagę jednak przykuwa świetny stan kryptokoryny - a mówi się, że z roślinami w tym biotopie jest ciężko.
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Widzę, że rybcie podrosły , nie czas na powiększenie baniaka
...
Co aponogetifolii to zarąbista crypto. ja swojej nadmiar oddałem do IV LO ponieważ zaczęła mi zachaszczać mój hand made...

Co aponogetifolii to zarąbista crypto. ja swojej nadmiar oddałem do IV LO ponieważ zaczęła mi zachaszczać mój hand made...

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
- Carew
- Użytkownik
Trofcie prezentują się wyśmienicie na żywo. Zbyszek Twój zbiornik jest kolejnym przykładem na to, że nie trzeba mieć 400l dla co poniektórych gatunków 

Pozdrawiam
Carew
Akwarium : OW 105L 60x35x50h
Sump : 66L 55x30x40h
Oświetlenie 4x24W T5 + LED 20W Blue
Odpieniacz : Deltec APF 600
Pompa obiegowa Aquael Turbo 2000
Carew
Akwarium : OW 105L 60x35x50h
Sump : 66L 55x30x40h
Oświetlenie 4x24W T5 + LED 20W Blue
Odpieniacz : Deltec APF 600
Pompa obiegowa Aquael Turbo 2000
- bynio67
- Założyciel
Serdeczne dzięki. Staram się. Nieocenioną pracę robi para naskalników. To wspólny wróg dla duboisków. Gdy te "biorą się za łby", samica regani w ciągu dwóch sekund prawym prostym rozgania walczących rywali. Ale jest przy tym damą. Z pełną klasą przywołuje do porządku trofeusy. Mimo iż ma do tego predyspozycje, nie pastwi się nad nimi. Ona pozwala się im pogonić. Ale wie kiedy powiedzieć stop. Obserwuję to z przyjemnością, wiem co jest grane. Dlatego nie zdecyduję się ingerować w tą obsadę. Jak na razie jest to klucz do sukcesu. Przypadkowy zresztą, bo samica regani przyjechała do mnie nieplanowana.Carew pisze:Trofcie prezentują się wyśmienicie na żywo. Zbyszek Twój zbiornik jest kolejnym przykładem na to, że nie trzeba mieć 400l dla co poniektórych gatunków
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
Tak jak kiedyś rozmawialiśmy Zbyszku Julidochromisy to jak dla mnie takie najważniejsze ogniwo u mnie jak i u Ciebie bo spaja ''dwa łańcuchy'' i tworzy całość obsady w niezłym zgraniu 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402