Ja jeszcze chcialem coś dodać myślę że ludzie na wszystkich naszych forach akw. są dorośli i na przyszły rok zrobimy mega wspólną imprezę bo po frekfencji na tej wystawie widać że warto a i ja chętnie na 100% POMOGĘ .Pozdrawiam
Zbrojniki niebieskie ,albinosy,lda16,l144,red-odmiany weloniaste i zwykłe,l201
540L w przebudowie
mam wrażenie że niektórzy z ekipy AquaRebels bardziej byli zafascynowani pajdą z ogórem niż rybami
Strasznie się cieszę że mogłam uczestniczyć w tej wystawie. Nie tylko dlatego że zdeptał nas tłum zwiedzających, ale poziom integracji międzyforumowej był nieporównywalnie wyższy niż na jakiejkolwiek wystawie na której byłam (może to moje wrażenie, przez to że przechodząc do naszego stoiska wielokrotnie miałam okazję poocierać się o całą ekipę z tanganiki).
Dzięki wszystkim, zwłaszcza Częstochowianom za nową dawkę pozytywnej akwarystycznej energii
nie tylko ryby, ale żadnego obiadu wcale i zupełnie nawet rosołkiem niedzielnym sie nie podzielilismy (nie ma czego żałować)
żaba.w.lakierkach rozgryzłaś ich, trzeba tylko było nieco dyskretniej zwrócić uwagę, nie tak od razu na forum
Kilka lat temu w naszym mieście padło takie hasło "Obudźmy energię Częstochowy". Bez względu na to czy lubię autora w/w słów czy nie, czy nasza Cz-wa się budzi czy nie - muszę powiedzieć , że takie imprezy właśnie budzą ją - ale Dzięki Wam - organizatorom. Wielkie gratulacje dla ekipy stojącej za tą wystawą. Pierwszy krok zrobiony...i to jaki !
"Fitonia lubi wilgotne podłoże. Podczas podlewania rośliny nie powinniśmy dopuścić do tego, aby podłoże wyschło – powinno być stale wilgotne. Na co dzień roślinę można zraszać lekko ciepłą wodą , dobrze jest to robić zwłaszcza w okresie zimy, inaczej brzegi liści rośliny mogą zacząć usychać."
Wytrzymuje również zalanie w okresie kilkutygodniowym jak spory procent innych tropikalnych roślin.
Pewnie, że lepiej byłoby jej w paludarium ale nie ma co narzekać na jednorazowy występ w akwarium (dla żółwia).
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal