W akwarium pracuje chiński filtr za kilkanaście złotych, który kiedyś był pompą do filtra zraszanego znajdującego się nad lustrem wody. Filter usunąłem, co opisałem w tym temacie:
viewtopic.php?f=7&t=3598
Teraz filtr ma usunięte złoże i służy do robienia 'pralki' co daje pożądany efekt rzeki

Nad lustrem wody znajduje się chińskie oświetlenie LED o mocy 30W. Jako, iż jestem elektronikiem postanowiłem zbudować je samemu. Jestem pozytywnie zaskoczony efektami. Jeśli ktoś również chce spróbować z LEDami, zapraszam. Uważam, że LEDy wyprą w końcu świetlówki liniowe.
Teraz flora, od tyłu:
Nadwódka Zmienna, Mikrantemum Okrągłolistne, Rotala Okrągłolistna, Mikrozorium Oskrzydlone, Sitowie Drobne, Rzęsa Drobna.
Rośliny są zasilane poprzez chińskie zawory CO2. Nawożę nawozami mikro i makro marki 'Od Daro', ucieszyłbym się gdyby też były chińskie

viewtopic.php?f=38&t=3239
Fauna:
Kardynałki chińskie, które samoczynnie regulują swoją populację, krewetki i raczki orange, ślimaki i robaki.
Wątek o kardynałkach:
viewtopic.php?f=80&t=1569
No i fota:
[IMG=http://imageshack.com/a/img843/2713/3wf.gif][/IMG]
Robiąc kilka zdjęć pod rząd zauważyłem, że można uzyskać efekt 3D. Na próbę wrzuciłem więc animowanego gifa. Ten efekt da się pewnie dopracować, ale nie chcę na to tracić dziś czasu. Podrzucam pomysł innym.