[63L] "Nawilżacz"
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
Re: [63L] "Nawilżacz"
Na mój gust masz optymalnie dobraną obsadę. Wężogłowe są typowym gatunkiem w skały. Vittatusy to muszlowce spełniające również walory dekoracyjne, ponieważ poza typowymi zachowaniami dla muszlaków, także pływają w toni. To właśnie wyróżnia je od większości tego rodzaju ryb które sporo czasu spędzają w muszlach. Poza tym nie wchodzą sobie często z Altolamprologusami w drogę. Oczywiście z czasem możesz zdecydować się na redukcję obsady, lub niewielką zmianą.
- 3runer
- Użytkownik
- Kontakt:
a n mój na Naskalniki trochę mały baniaczek, od bidy na parkę Muszlowców się nada
chyba, że to przejściowy zbiornik
chyba, że to przejściowy zbiornik
A my już tak mamy, że jak ryby podrosną albo się nie "dogadują" ze współmieszkańcami to wędrują po "mieście" aż im u kogoś miejscówka nie spasuje 
Poza tym idąc przykładem Barta85 zawsze można zorganizować większe szkło

"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
tak właśnie było z exlamprologus caudopunctatusRed pisze:A my już tak mamy, że jak ryby podrosną albo się nie "dogadują" ze współmieszkańcami to wędrują po "mieście" aż im u kogoś miejscówka nie spasuje

To jest dopiero Trip

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
Do obsady dołączyła para neolamprologus similis od Kodiego
Naskalniki udowodniły na własnym przykładzie, że powinny pływać w akwarium z pokrywą
Generalnie muszlowce upodobały sobie tak bardzo muszle, że postanowiły się nie pokazywać widowni
Ogólnie rzecz biorąc ostatnie moje przejścia (od stycznia) to chyba ten zbiornik wyszedł najbardziej obronną ręką (oprócz słoika z crystalami)
Naskalniki udowodniły na własnym przykładzie, że powinny pływać w akwarium z pokrywą

Generalnie muszlowce upodobały sobie tak bardzo muszle, że postanowiły się nie pokazywać widowni

Ogólnie rzecz biorąc ostatnie moje przejścia (od stycznia) to chyba ten zbiornik wyszedł najbardziej obronną ręką (oprócz słoika z crystalami)
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Jeżeli mogę wtrącić
To wywalił bym tą dużą muszlę i coś zrobił z filtrem aby był mniej widoczny

To wywalił bym tą dużą muszlę i coś zrobił z filtrem aby był mniej widoczny

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
miała być kaskada hbl 601 ale za głośno chodzi i na razie tak zostało jak było.
- jabluszko520
- Użytkownik
tak, z tym filtrem można by cos wykombinować, bo psuje efekt, a skałki wyglądają na prawdę efektownie, lubię gnejs, ładnie wyjrzy
Z filtrem kombinowałem
tzn zakupiłem kaskadę Eheima ale włożyłem do krewetek i w muszlowcach muszę kombinować dalej.
Chwilę była kasakada hbl 501 (równolegle z aquaelem) ale ta kaskada poszła do filttrowania "wazonu" i znów muszę kombinować dalej. Na AquaJurze Piotrek miał fajne kasakdy Azoo (cichutkie) ale ciężko trafić do kupna i "kombinuję" dalej.
Kodi, muszla na razie zostaje.

Chwilę była kasakada hbl 501 (równolegle z aquaelem) ale ta kaskada poszła do filttrowania "wazonu" i znów muszę kombinować dalej. Na AquaJurze Piotrek miał fajne kasakdy Azoo (cichutkie) ale ciężko trafić do kupna i "kombinuję" dalej.
Kodi, muszla na razie zostaje.
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Twój wybór, moim zdaniem ta muszla raczej wygląda do dupy i nijak się ma do reszty wystrojuRed pisze: Kodi, muszla na razie zostaje.

Chcesz więcej muszli to Ci dam

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
Red, a nie dałbyś rady chociaż przykleić tego filtra poziomo przy dnie? łatwiej byłoby go zasłonić 

będą zmiany 

- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
zrobileś aktualizację i ledwo wstawiłeś zdjecia już sie wszyscy czepiamy filtra
rybkami nikt sie nie interesuje 

A czepiajcie się 
Filtr jest ustawiony wylotem ku górze, rozbija mi błonę bakteryjną.
Plan był taki. Zrobić restart 144 litrów, podpiąć nowego Jbl-a a Tetrę 700 przerzucić do muszlowców.
Ale .... taki mocny łąńcuch jak jego najsłabsze ogniwo.
A ryby i tak mają gdzieś ich podziwianie bo jak zobaczą kogoś to się wstydliwie chowają do dziupli (muszli)

Filtr jest ustawiony wylotem ku górze, rozbija mi błonę bakteryjną.
Plan był taki. Zrobić restart 144 litrów, podpiąć nowego Jbl-a a Tetrę 700 przerzucić do muszlowców.
Ale .... taki mocny łąńcuch jak jego najsłabsze ogniwo.
A ryby i tak mają gdzieś ich podziwianie bo jak zobaczą kogoś to się wstydliwie chowają do dziupli (muszli)

- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
może im za dużo żarcia dajesz
moje już sie nauczyły, czekaja przy przedniej szybie jak kogoś zobaczą i machają pletwami, żeby ich nie pominąć

moje już sie nauczyły, czekaja przy przedniej szybie jak kogoś zobaczą i machają pletwami, żeby ich nie pominąć