Akwa jest wbudowane w ścianie pomiędzy dużym pokojem a "ślepą" kuchnią w której była wybita dziura dawno temu przez mojego ojca aby w kuchni w dzień było też trochę światła, a ja jako mały chłopiec zawsze mu powtarzałem, że kiedyś tam zrobię akwarium i chodź od początku nikt mi nie wierzył traktując mój pomysł za totalne szaleństwo to od ponad 2 lat cała moja rodzina może cieszyć oko moim dziełem

Dobra pora na środek piasek biały zamówiłem na allegro nie pamiętam za ile ale pamiętam minę dostawcy DPD który dostarczył mi pod drzwi ważącą 30kg. paczkę [BEZCENNE]

Rośliny:
-anubias- kupiłem w zoologicznym na Piłsudskiego i przywiązałem do korzenia drutem miedzianym
-cryptokoryna- jedną kupiłem, drugą dostałem od znajomego początkowo jak miały po 5 liści każda nawoziłem tabletkami które wkładałem im do korzenia, a teraz to już nic nie naworzę tylko przycinam

Korzenie:
-przywiózł mi kolega z Prusicka ten co mu sprzedałem poprzednie akwarium wydobył je z naszej Warty tak że były free
Ryby: PIELĘGNICE
-severum gold x3
-severum heros x2 (od Bynia)
-zebry x6 dużych, x4 średnie, x4 malutkie
-zebry albinosy x4
-niebieskouska x1 (od Bynia)
-ziemiojady brazylijskie x2
-szmaragdowa x1 (od Bynia)
-akary pomarańczowopłetwe (green terror) x3
-skośnopręga x1
-meeka x1
SUMY:
-kiryśniki x2
-kiryski x3 spiżowe x4 (od Bynia) jak ktoś chce nazwy to do niego

-giętkoząb x1 (od Bynia) i jaka to odmiana to też nie wiem ale może Bynio pamięta
-i jeden osobnik sumowaty niewiadomego pochodzenia

GLONOJADY:
-gibicepsy x2 duże (34cm) mega co? x2 średnie, x1 mały
-plecostonus złoty x1
-zbrojniki x2
POZOSTAŁE:
-labeo x1
-brzanka rekinia x1
-sumy rekinie x2 na prawdę wielkie i słabo tam pasujące (WIEM) mam je od Krzyśka K2 z Lublińca i są na wydanie nie chce ktoś przypadkiem? Ale do naprawdę dużego akwa!!! Ja myślałem, że moje jest duże

-no i UWAGA mam 2 gurami(złoty i marmurkowy) które dostałem dawno temu zanim jeszcze miałem pielęgnice i o dziwo dają rade z pielęgnicami, mało tego do żarcia pierwsze się rozpychają

FILTRY:
-Aqua Szut (AC Qmax=500l/h 8W x2 sztuki
-Aqua Szut Turbo N-750 5,5W x2 sztuki
Niestety nie mam "kubełka" bo akwarium w ścianie ma tak że minusy nie ma szafki pod zbiornikiem żeby schować osprzęt (chociaż zastanawiałem się nad kubełkiem tam za mikrofalą go zamieścić co myślicie? Na zdjęciach powinno być widać.
OGRZEWANIE:
-grzałki x2 100W Aqua El-a ale w ogóle się nie włączają bo są ustawione na 22C, a w domu widocznie jest cieplej, nawet się zastanawiałem czy ich nie zlikwidować (wkładać tylko w trakcie pleśniawki albo ospy) nie daj Boże

OŚWIETLENIE:
-jarzeniówka 38W razem z obudową ukradziona z bloku z korytarza

No i to by było na tyle opowiadania o moim zbiorniczku czas na zdjęcia:
gibek i plecostonus

Uploaded with ImageShack.us
Zeberki albinosy

Gibek

Niebieskołuska Bynia