Chory Kiryśnik?
- Big daddy
- Administrator
Re: Chory Kiryśnik?
Będzie bezpieczniej
Napowietrzanie potrzebne jest tylko dla tego że w wyższej temperaturze tlen słabiej rozpuszcza się w wodzie ja jak pisałem miałem przez trzy dni 31stC i nic nie napowietrzałem, ruch tafli wystarczył co jest potwierdzeniem na to że jest to na tyle skuteczny sposób na napowietrzenie wody że nie jest konieczne stosowanie bąbelków.
W malawi mimo sporego przerybienia również nie napowietrzałem, wszystko byo OK ale kiedyś zagiołęm wąż filtra i ryby prawie wykitowały dobrze że zdążyłem wrócić z pracy...
Napowietrzanie potrzebne jest tylko dla tego że w wyższej temperaturze tlen słabiej rozpuszcza się w wodzie ja jak pisałem miałem przez trzy dni 31stC i nic nie napowietrzałem, ruch tafli wystarczył co jest potwierdzeniem na to że jest to na tyle skuteczny sposób na napowietrzenie wody że nie jest konieczne stosowanie bąbelków.
W malawi mimo sporego przerybienia również nie napowietrzałem, wszystko byo OK ale kiedyś zagiołęm wąż filtra i ryby prawie wykitowały dobrze że zdążyłem wrócić z pracy...
Ja od siebie jeszcze dodam ze kirysnik jest o wiele za dużą ryba jak na akwarium 60l. Kirysnik czarnoplamy może mieć 19 cm długości i potrzebuje akwarium długiego na ok 100 cm.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
Daiw czy myślisz,że przeniesienie do większego go wyleczy?
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
A ja pragnę zaznaczyć, że kto czyta moje posty i był na spotkaniu forumowym ten wie, że ryby które do większego rozmiaru dochodzą trzymam przez jakiś czas u siebie a potem je wydaję. Najczęściej do Cioci która również ma 500l. Tak jak ja. :]
Btw. Dziękuję Wam wszystkim za dobre rady, niezwykle się przydały. Podwyższyłam temperaturę wczoraj wieczorem do 29stopni. I kiryśnik ma dziś o wiele mniej plamek i lepiej się czuje - dzisiaj chce jeść.
Chyba nie będzie aż tak źle...
Btw. Dziękuję Wam wszystkim za dobre rady, niezwykle się przydały. Podwyższyłam temperaturę wczoraj wieczorem do 29stopni. I kiryśnik ma dziś o wiele mniej plamek i lepiej się czuje - dzisiaj chce jeść.

Chyba nie będzie aż tak źle...

Ignorantka, Sarkastyczna, Zakochana w ironii i czarnym humorze
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
bądźmy dobrej myśli 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
Red wyleczyć nie wyleczy pisze tylko ze akwarium za male a jeśli będzie w nim za długo to skarłowacieje.
LaSorciere to dobrze ze oddajesz ryby które są za duże ale jest wiele innych które mogą sobie spokojnie żyć cały czas w takim akwarium. No i żeby u cioci w akwarium nie zrobiła się zupa rybna
LaSorciere to dobrze ze oddajesz ryby które są za duże ale jest wiele innych które mogą sobie spokojnie żyć cały czas w takim akwarium. No i żeby u cioci w akwarium nie zrobiła się zupa rybna

200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
Daiw po prostu chciałem zwrócić uwagę, że w tej chwili choroba jest najważniejsza do wyleczenia.
Sam masz 200 litrów. Przyjąłbyś i wpuściłbyś chorą rybę?
Sam masz 200 litrów. Przyjąłbyś i wpuściłbyś chorą rybę?
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Wiem, wiem ze choroba najważniejsza do wyleczenia, chciałem w swoim poście zwrócić tylko uwagę ze jak ryba będzie zdrowa to przydałby się jej nowy, większy dom.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Daiw, jak Ci go tak żal to jak wyzdrowieje sprezentuję Ci go, wtedy osobiście będziesz sprawował pieczę .

LaSorciere dzięki za propozycje ale jakoś nie bardzo go widzę w moim akwarium
Na pewno znajdzie sie odpowiedniejsza osoba ode mnie
Może nie od razu zal tylko uznałem ze warto zwrócić na to uwage, Ty wiesz ze będzie trzeba za jakiś czas go oddac ale ja wolałem to napisać ponieważ nie wiedziałem czy wiesz ze kirysnik jest dosc duza ryba

Może nie od razu zal tylko uznałem ze warto zwrócić na to uwage, Ty wiesz ze będzie trzeba za jakiś czas go oddac ale ja wolałem to napisać ponieważ nie wiedziałem czy wiesz ze kirysnik jest dosc duza ryba

200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- bynio67
- Założyciel
Cała LaSorciereLaSorciere pisze:Daiw, jak Ci go tak żal to jak wyzdrowieje sprezentuję Ci go, wtedy osobiście będziesz sprawował pieczę .

- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Jestem w tym już tyle czasu że przed nabyciem sprawdzam rybę u wujka google,jak nie mam Was pod ręką.;P
spokojnie.
Bynio,zawstydzasz mnie.
:o
Ale dziękuję :oops:
spokojnie.

Bynio,zawstydzasz mnie.

Ale dziękuję :oops: