Pora na wieści.
W drodze kompromisu pomiędzy koroną, która niezbyt nam pasuje choć bardzo jest potrzebna, a otwartym baniakiem powstała tzw. latająca korona

Osłona trochę oczy przed światłem i samą lampę, do której nie będę musiał robić jakiejś super hiper obudowy. Płytę mieliśmy bo została z szafki więc nic to nas nie kosztowało.
Praca posuwa się bardzo powoli z braku czasu, ale jednak do przodu.
Dziś dostaliśmy transport wody, 75litrów wystarczyło do zalania Sumpa, hydraulika była gotowa więc co było robić

Woda kręci się w sumie i kominie akwarium na razie suche, trzeba poczekać na więcej wody, nie pali się.
Odpieniacz już chodzi, natlenia wodę, poszły bakterie i siporax, jakieś mniejsze nie poklejone kawałki skały.
Pompa dcp 6500 jest rewelacyjna, na razie pracuje na 35procent mocy, pokazuje zużycie na poziomie 9W i w sumie tylko po wyświetlaczu można poznać, że pracuje. Jest bezgłośna przy tej wydajności. Bardzo fajnie

Mam nadzieję że na dniach skończę dolewkę którą robię "po godzinach" i zajmę się już w pełni nowym "Akwariumem"

najpierw sterownik, potem lampa, która jest jeszcze w całkowitym proszku. Przeraża mnie ogrom pracy do wykonania która jeszcze została...