Neonki

Awatar użytkownika
Kosior
Użytkownik

Re: Neonki

Post autor: Kosior »

Wiem ze podobają mi sie simulansy, czerwone i brigitae też ładne tylko które będą najodpowiedniejsze.
Wiem, wiem nie chce mieć ich na już tylko tak chciałbym się zorientować co najlepiej i ewentualnie gdzie i za ile. :) Dziękuje za informacje
Obserwując macierzyńskie zachowanie się zwierząt, niejednokrotnie nie można oprzeć się wrażeniu, że jest ono znacznie mądrzejsze... niż ludzkie.
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

Red pisze: Big daddy w grudniu wpuszczał simulansy i z tego co pamiętam to u niego z innesami pływają to może też się wypowie .
Mi się wydawało, że miał czerwone ale małe jeszcze były i na dwoje babka wróżyła - może teraz się wypowie jak lepiej widać.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Tak jak były malutkie to miały czerwień na brzuchu ale już nie ma śladu po niej pasek wybarwił się na zielonkawo i jest ok.
Czerwone i innesy bym w tak małej kostce odpuścił, simulans, razbora maculata lub brygitki wszystko kupisz op pana Dara. Mam w 50tce maculaty od Kodiego i mnie się super podobająsą krwiście czerone i trzymają się u mnie w ławicy polecam!.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

Tak - maculaty się nico lepiej trzymają razem niż brigitki lub galaxy.

Big Daddy - co do neonów - warto wiedzieć - nie wiedziałem o tym wcześniej i pamiętasz jak się zastanawiałem co to za one jedne bo tak jakoś mi do niczego nie pasowały :-)
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Pamiętam, mnie tez to trochę zdziwiło ale później był u mnie Red i rozwiał wątpliwości ze to simulansy bo jak pisał posiada takowe.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik

Post autor: Daro »

Co do obsady w tak małym zbiorniku to godne polecenia są wymieniane już wcześniej maculaty , "brigitki" , galaxę (?) drobnoustka obrzeżonego , otoski i miniaturowe kiryski : pigmej lub habrosus.
Małych ławicowych można dać 5-8 sztuk , no max 10 jak wybierzesz mniejszą rybkę ... oraz ze 2-3 otoski i 3-4 małe kiryski. Tyle ten zbiornik maksymalnie jest w stanie udżwignąć ...
Pozdrawiam
Darek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kupię”