[200L] Moje 200
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- Big daddy
- Administrator
Re: [200L] Moje 200
Jeśli dobrze pamiętam masz JBL e900?
Przepływ nie może spaść odczuwalnie przy tej mocy wiem bo mam unii 250 i reaktor. Problemem może być zła konstrukcja widziałem na zdjęciu że wewnątrz reaktora jest wężyk o małej średnicy, moim zdaniem to jest przyczyną spadku przepływu. Ja użyłem rurki śr.30mm wpływ na pracę filtra reaktor ma na pewno, lecz u mnie nie zauważalny, filtr czyśćilem dziesięć miesięcy temu.
Przepływ nie może spaść odczuwalnie przy tej mocy wiem bo mam unii 250 i reaktor. Problemem może być zła konstrukcja widziałem na zdjęciu że wewnątrz reaktora jest wężyk o małej średnicy, moim zdaniem to jest przyczyną spadku przepływu. Ja użyłem rurki śr.30mm wpływ na pracę filtra reaktor ma na pewno, lecz u mnie nie zauważalny, filtr czyśćilem dziesięć miesięcy temu.
Witam, wrzucam małą aktualkę akwarium.NIby nic ciekawego, doszła roślinka (lotos) i jeszcze jedna na 3-cim planie .Jaka? Wy mi powiedzcie bo ja nie wiem (serio) kupiłem bo mi się spodobała:)

Pozdrawiam
Arek
Arek
Ładny baniak
Widzę że ta roślinka na 3 fotce nie tylko u mnie tak rośnie 

- MarSz
- Użytkownik
Ta roślina na trzecim planie to paproć rutewkowata.
Jest możliwe utrzymanie jej w podłożu ale generalnie to raczej roślina pływająca.
Jeśli Ci się z nią nie uda w podłożu a koniecznie chciałbyś coś podobnego pokroju to możesz pomyśleć i hygrophila difformis.
Jest możliwe utrzymanie jej w podłożu ale generalnie to raczej roślina pływająca.
Jeśli Ci się z nią nie uda w podłożu a koniecznie chciałbyś coś podobnego pokroju to możesz pomyśleć i hygrophila difformis.
- Big daddy
- Administrator
Twoje wysiłki nie idą na marne, akwarium wygląda z super!
Nieźle się prezentuje, szczególnie podoba mi się ten porośnięty mchem korzonek. Paproć może też rosnąć w podłożu, ale szybko się rozrasta. Kiedyś dawno temu, miałem ją z pyszczakami i powiem, że mocno pięła się do góry.

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- sibelius
- Użytkownik
Elegancko wygląda. Teraz tylko patrzeć, jak będzie zarastać.
Zrobiłeś kirysom fajną piaskownicę - u mnie bez krawędzi nie przetrwała próby czasu.
Co do skimmera. A jakbyś wylot tego małego filtra skierował kolankiem do góry na taflę, albo wystawił go trochę ponad powierzchnię, nie wystarczyłoby do rozbijania kożucha?
Zrobiłeś kirysom fajną piaskownicę - u mnie bez krawędzi nie przetrwała próby czasu.
Co do skimmera. A jakbyś wylot tego małego filtra skierował kolankiem do góry na taflę, albo wystawił go trochę ponad powierzchnię, nie wystarczyłoby do rozbijania kożucha?
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Zupa jarzynowa z rybną wkładką
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Zupa jarzynowa z rybną wkładką
Dzieki za miłe słowa, dla innych może nic dla mnie dużo znaczą
Spróbuję utrzymać paproć, jeśli nie to poszukam rosliny którą doradził Marcin, lubię takie"krzaki" .Co do skimera to narazie luz bo powierzchnia czysta.Przemek pewnie miałeś racje (napewno) z ta rurką w narurówce ale juz filtr znalazł nowego właściciela.Znając życie pewnie kupię następny 
dodano 13 sie 2013, 21:55 :
Witam, chwilkę mnie tutaj nie było.Mała aktualka baniaka .
Do rybek dołączyły żółtaczki szt.4 i 3 bocje.Paproć nie dała rady,więc poszła w kosz, część zjadły ryby.P przeniesieniu lotosa z innego baniaka padł ale nic nie ruszałem i po dwóch tygodniach puścił cztery listki.Oczywiście wróciłem do filtra narurowego jako reaktor Co2.
Zdjęcia kiepskiej jakości(wina operatora) Doszedł jeszcze inny korzeń, na razie pod kamieniem bo chce sobie wyskoczyć.

Witam, chwilkę mnie tutaj nie było.Mała aktualka baniaka .
Do rybek dołączyły żółtaczki szt.4 i 3 bocje.Paproć nie dała rady,więc poszła w kosz, część zjadły ryby.P przeniesieniu lotosa z innego baniaka padł ale nic nie ruszałem i po dwóch tygodniach puścił cztery listki.Oczywiście wróciłem do filtra narurowego jako reaktor Co2.
Zdjęcia kiepskiej jakości(wina operatora) Doszedł jeszcze inny korzeń, na razie pod kamieniem bo chce sobie wyskoczyć.

Pozdrawiam
Arek
Arek
- Big daddy
- Administrator
Fajny korzonek zdjęca te wyrażne również, najważniejsze widzę zero glona hehehe gratki fajny baniaczek.
Baniak prezentuje się ciekawie, fajny korzeń, pod lotosa daj kulki gliniane i pójdzie w górę. Niestety jeśli jest w podłożu to musisz się liczyć z tym, że korzenie lotosu zajmą sporą powierzchnię dna.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Dzięki, glonki są na szybce z przodu ale przy podmiankach je usuwam.Takie malutkie zielone kropeczkiBig daddy pisze:Fajny korzonek zdjęca te wyrażne również, najważniejsze widzę zero glona hehehe gratki fajny baniaczek.

Pozdrawiam
Arek
Arek
Zielono, przejrzyście i korzeń przyjemny dla oka jak zauważyli przedmówcy - fajny efekt udało się ogarnąć, byle dalej bez problemów 

18l - Silent Hill (26 listopad 2011)
20l - barman, rak marmurkowy (3 listopad 2012)-(27 kwiecień 2014)
56l - Soft Asylum (24 wrzesień 2013)-(8 grudzień 2015)
52l - At The Crossroads (17 listopad 2016)
20l - barman, rak marmurkowy (3 listopad 2012)-(27 kwiecień 2014)
56l - Soft Asylum (24 wrzesień 2013)-(8 grudzień 2015)
52l - At The Crossroads (17 listopad 2016)
- MarSz
- Użytkownik
andrety pisze: Spróbuję utrzymać paproć, jeśli nie to poszukam rosliny którą doradził Marcin, lubię takie"krzaki" ...
Paproć nie dała rady,więc poszła w kosz, część zjadły ryby.
No widzisz - dobrze się składa - to znaczy - nie dobrze, żę nie dała rady, ale dobrze, że to teraz przeczytałem bo mam sporo hygrophili difformis - wyciąłem z forumowego (w giełdzie możesz zobaczyć zdjęcia).
Może będziesz chciał z nią spróbować - po 3 tygodniach nieodwiedzania akwarium rozrosła się tak, że pod powierzchnią było tego pełno - może właśnie to jest roślina, której szukasz.
Rośnie łatwo jak wszystkie hygrophilie ale ma ładnie postrzepione listki jak paprotki.
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Witaj ,zauważyłem, że wprowadziłeś do obsady żółtaszki
Fajne rybcie jednak może być z nimi problem, mianowicie są dosyć agresywne i sporawe rosną 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
Witam, sprzedawca powiedział że rosna do około 5-ciu cm,więc nie takie duże, no chyba że facet nie wie co mówiKODI pisze:Witaj ,zauważyłem, że wprowadziłeś do obsady żółtaszkiFajne rybcie jednak może być z nimi problem, mianowicie są dosyć agresywne i sporawe rosną

Pozdrawiam
Arek
Arek