[112L] MALAWI- MOJE 112L
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
Re: [112L] MALAWI- MOJE 112L
Wybacz, ale ponieważ jestem trochę związany z częścią Twoich Demasonów, nie mogę się powstrzymać od zadania tego pytania. Co się dzieje u Twoich Demasoni? Bo np moje dwie samiczki miały udane tarło. Jedna ma już młode, a druga jest m.w. w połowie czasu inkubacji...No ale to opowiem gdy bedę mógł pokazać akwarium w galerii.
U mnie jedna (ta największa od Ciebie
) tez inkubuje od jakiegoś tygodnia więc trzymam kciuki żeby donosiła
Ostatnio mam trochę mało czasu dla nich ale z moich obserwacji wynika że mam na pewno 3 samce i mam nadzieję 9 samic, choć różnie to może jeszcze być (ostatnio-2 tyg temu znalazłam jedną na dnie
), póki co każdy ma swój kącik i nie dochodzi między nimi do większych potyczek.
Czekam na zdjęcia Twojego akwa i podopiecznych
Pozdrawiam

Ostatnio mam trochę mało czasu dla nich ale z moich obserwacji wynika że mam na pewno 3 samce i mam nadzieję 9 samic, choć różnie to może jeszcze być (ostatnio-2 tyg temu znalazłam jedną na dnie

Czekam na zdjęcia Twojego akwa i podopiecznych

Pozdrawiam
- bynio67
- Założyciel
Ona przyjechała do mnie z Łodzi. Jej brat jest już ojcem, a matką jest samiczka z Wrocławia(opiekuje się wzorowo). Opowiem to bardziej szczegółowo, gdy przedstawię galerię....Ale z drugiej strony...Pewnie że galeria to jest to na co zwaracają wszyscy uwagę, bo to da się pokazać. A jak pokazać samicę która objęła 1/3 akwarium i chroni małe? Na pewno jest jej łatwiej bo obsadę stanowi 6szt Demasoni.Niemniej jednak jej ataki na podpływające ciekawskie rywalki, i reproduktora są zdecydowane i efektowne. Ona nawet po pokarm wypływa tylko na chwilę. Natomiast jeśli chodzi o drugą samiczkę...Trzeba trochę poczekać, może i ona(Słowaczka) wypuści młodemacaria pisze:U mnie jedna (ta największa od Ciebie) tez inkubuje od jakiegoś tygodnia

Też już bym chciał zamieścić, ale czekam na kamienie, bo na razie mam cztery rodzaje skałek a to nie wygląd ładniemacaria pisze:Czekam na zdjęcia Twojego akwa i podopiecznych![]()
Pozdrawiam

mała aktualizacja
obecna obsada to 11 szt Demasoni
3 szt narybku Demasoni
2 szt red red (zostały z kotnika więc je przygarnęłam)
dodałam też troszkę roślinek i korzeń więc zrobiło się dosyć zielono

obecna obsada to 11 szt Demasoni
3 szt narybku Demasoni
2 szt red red (zostały z kotnika więc je przygarnęłam)
dodałam też troszkę roślinek i korzeń więc zrobiło się dosyć zielono

- Załączniki
-
- to.jpg (66.52 KiB) Przejrzano 3281 razy
-
- 1365063242490.jpg (38.98 KiB) Przejrzano 3281 razy
- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
Wow jak ci się roślinki bujają
Bardzo ładnie

Bardzo ładnie

ostatnio nie mogę narzekać na roślinki
całkiem fajnie rosną, nie wiem czy to nie po nawozie, który dostałam od znajomego (w zasadzie to nawet nie wiem co to za nawóz)

- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Napewno po nawozie
Drugą sprawą jest ,że demony nie niszczą roślin 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
- bynio67
- Założyciel
No właśnie...Demasoni najbardziej z Mbuna wymaga roślinnych pokarmów, a i u mnie roślin nie jada. Ciekawe czy jego mały pyszczek ma tu decydujące znaczenie że nie próbują urwać nawet kawałka twardych roślin? A np. obok Tropheusy targają coraz śmielej Vallisneria?KODI pisze:Drugą sprawą jest ,że demony nie niszczą roślin