[240L] MALAWI

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Re: [240L] MALAWI

Post autor: KODI »

Ale wiesz Zbychu ,że na temat "ludzkiej reki" jestem przeczulony :evil:
Dlatego zastanawiam się dlaczego został poruszony :?
Jak już wspomniałeś ,aranż to kwestia gustu i nikomu nie można narzucać jakiś stereotypów ;)
Mnie akurat aranż Adriana nie kole w oczy ,trochę bym go poprawił ale nic drastycznego ,nie mogą wszystkie akwaria wyglądać tak samo :!:
A poruszanie tematu "ludzkiej ręki" jest trochę jak dla mnie nie na miejscu ;)
W Twoim baniaku nie widziałem jakiś drastycznych ludzkich rozwiązań.Zaraz wpadniemy w paranoje i zrobimy malawi.pl-bis gdzie każdy będzie doprowadzał swój baniak do warunków naturalnych.
Będę musiał wtedy w moim akwarium trzymać tylko harem delfinków i nic poza tym :(
Jeszcze mnie aż tak nie pogieło :mrgreen:
Najważniejsze jest ,że "ludzką rękę " widać w moich projektach i tego się trzymajmy :idea:
Adrian zrobił aranż miły dla oka ,teraz musi poobserwować jak rybska się będą zachowywać ;)
Jeżeli będzie wszystko grało ,to nic bym nie zmieniał :D
POZDRO
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

adrian0707 pisze:Metraclima nadal jest Byniu mają się świetnie .
Miło widzieć Metraclima, bo to rybki które jakiś czas spędził u mnie. Czy w tym haremie jest układ tak jak przypuszczałem 1+3?
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

KODI pisze:Ale wiesz Zbychu ,że na temat "ludzkiej reki" jestem przeczulony :evil:
Dlatego zastanawiam się dlaczego został poruszony :?
Domyślam się o co Ci chodzi....Użyłem słów które kiedyś wypowiedziane przez.....miały zadanie "coś ruszyć"...Na pewno mógłbym to inaczej "ubrać w słowa". Ale po ciężkim dniu, poszedłem na łatwiznę. Uważam że nie powinieneś się przejmować takimi tekstami, więc aby "rozgonić chmury" powiem nie po raz pierwszy że ja w temacie w którym ktoś użył określenia " ludzkiej reki", tejże ręki nie widzę.
KODI pisze:A poruszanie tematu "ludzkiej ręki" jest trochę jak dla mnie nie na miejscu ;)
Najważniejsze jest ,że "ludzką rękę " widać w moich projektach i tego się trzymajmy :idea:
Powtórzę to co napisałem powyżej ja owej " ludzkiej reki", w Twoich aranżacjach nie widzę.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

adrian0707 pisze:Byniu karty rozdaję acei on tu jest szeryfem tego zbiornika :lol:
A juz się przeraziłem jaki Crabro? to już jakies obszczymurki spacyfikowały "mojego" wymiatacza, jednak uspokoiłeś mnie.
No i jak to jest że teoretycznie bardziej agresywny gatunek musi sie podporządkować samcowi alfa tego mniej agresywnego ?
Ten acei nawet na chwilę nie przestał rządzic i na twoje pytanie odpowiem tak : oczywiście wezmę je spowrotem, jeśli zdąże ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
adrian0707
Założyciel

Post autor: adrian0707 »

Tak Zbyszku układ nadal pozostał taki sam :mrgreen:
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Big daddy pisze: A juz się przeraziłem jaki Crabro? to już jakies obszczymurki spacyfikowały "mojego" wymiatacza, jednak uspokoiłeś mnie.
Miałem przyjemność gościć u siebie Twojego wymiatacza więc wiem co potrafi. Obszczymurki to całkiem ładne rybki. Samczyk nie miał łatwego życia, bo był bity przez silniejszego samca w baniaku u Kodiego. Ten samiec nawet w worku u mnie w domu, bił oktutnie inne rybki. Musiały być w worku, bo po te rybki miały za godzinkę przyjechać dwie osoby które miały się nimi podzielić.
Big daddy pisze:No i jak to jest że teoretycznie bardziej agresywny gatunek musi sie podporządkować samcowi alfa tego mniej agresywnego ?
Wśród pyszczaków największa agresja jest wewnątrzgatunkowa. Teoretycznie bardziej agresywny Crabro, zanim trafił do Adriana, zbierał lanie, nawet w kotniku u Kodiego od samca Alfa Crabro. Nawet najagresywniejszy Acei nie wyrządzi takiej krzywdy jaką mógłby zrobić samiec tego samego gatunku. Zapomniałem że u Adriana jest Twój śliczny i mega silny Acei. Więc nie dziwię się u że Crabro (Obszczymurka?) urazy z przeszłości pozostawiły ślady na psychice.
Big daddy pisze:Ten acei nawet na chwilę nie przestał rządzic i na twoje pytanie odpowiem tak : oczywiście wezmę je spowrotem, jeśli zdąże ;)
Czy to znaczy że planujesz powrót to Malawi? Domyślam się że w baniaku od Reda ;) .
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Zostałem poniekąd zmuszony przez fatum, moja przygoda z malawi zakończyła się nagle i w momencie w którym naprawe zachwyciłęm się tym biotopem. Jak wiesz miałem zamiar szybko postawić nowy baniak ale czas upływał kasy nie było i jakoś się pogodziłem z losem.
Teraz życie dało drugąs szansę, jednak muszę wybrać jeśli będzie malawi to muszę zrezygnować z roślinniaka który jest dla mnie bardzo ważny i szczerze jak patrzę na to akwarium to nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być...
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Big daddy pisze:jednak muszę wybrać jeśli będzie malawi to muszę zrezygnować z roślinniaka który jest dla mnie bardzo ważny i szczerze jak patrzę na to akwarium to nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być...
Ano właśnie, samo życie... :( Twój rośliniak jest przepiękny, więc doskonale rozumiem Twoją sytuację.
Awatar użytkownika
Markosan
Użytkownik

Post autor: Markosan »

bynio67 pisze:
Big daddy pisze:jednak muszę wybrać jeśli będzie malawi to muszę zrezygnować z roślinniaka który jest dla mnie bardzo ważny i szczerze jak patrzę na to akwarium to nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być...
Ano właśnie, samo życie... :( Twój rośliniak jest przepiękny, więc doskonale rozumiem Twoją sytuację.
To masz Big daddy niezły dylemat. A roślinniak masz Byniu rację jest przepiękny , wiem bo widziałem :D
375 litrów Szmaragdowe Królestwo
Obrazek
Awatar użytkownika
adrian0707
Założyciel

Dokładnie trudny wybór szkoda pięknego ogródka ale z drugiej strony tęsknota za Malawi :? .
Awatar użytkownika
adrian0707
Założyciel

Witam nastąpiła mała zmiana aranżu postawiłem na dosyć duże kamory :mrgreen: Dziękuję Big Daddy za materiał . :mrgreen:
Załączniki
B1.jpg
B1.jpg (76.19 KiB) Przejrzano 4162 razy
B2.jpg
B2.jpg (89.03 KiB) Przejrzano 4162 razy
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Oooo.... :shock: Jaka zmiana ,na lepsze :mrgreen: Więcej przestrzeni mi się teraz wydaje ;)

P.S.
Adek co tak pusto ,rybska Ci się pochowały ,czy zredukowałeś obsadę :P
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
adrian0707
Założyciel

Trochę zredukowałem a reszta jakoś nie chciała współpracować z aparatem.
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Widzę że udało Ci się "obrobić" materiał, jest nieźle ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Jest wyraźna progresja ;). Zrobiło się bardzo estetycznie ;)...Szkoda że już muszę zmykać do pracy, bo rozpisał bym się bardziej :( ...Wczoraj, rozmawialiśmy, więc wiesz że w domu teraz jestem gościem, (nie licząc snu) co robić, takie życie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”