[045] Razborkowe wzgórze
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- Big daddy
- Administrator
Re: [045] Razborkowe wzgórze
Super baniaczek i co za oryginalny pomysł na prefiltr
, b ede sledził ten akwarustyczna fotograficzny temat jak widać nasze hobby łączy wiele dziedzin o czym już dyskutowaliśmy w temacie Reda, dochodzi jeszcze fotografia 

- krzysiekh
- Wolontariusz Aqua Jura
- Kontakt:
Prefiltr to sam się zbudował nawet 
Na dziś cztery fotki. Troszkę się pozmieniało, testuję czy w piasku porośnie h.japan i staurogyne.
Część mchu musiałem powycinać, bo z tych gałęzi wisiało tyle, że nie było widać tyłu. Dodatkowy filtr z racji syfu unoszącego się w toni, wypchany cały watą. Ponadto na przedniej szybie wysyp pyłu, nie wiem dlaczego, bo nawozów prawie nie leję (ot 1 w tygodniu dawka jak w 25l codziennie). Może minie, może nie
nie boli jakoś specjalnie.
Oto i fotka ogólna oraz nowi mieszkańcy, co do których proszę o potwierdzenie czy to samiec i samica

Na dziś cztery fotki. Troszkę się pozmieniało, testuję czy w piasku porośnie h.japan i staurogyne.
Część mchu musiałem powycinać, bo z tych gałęzi wisiało tyle, że nie było widać tyłu. Dodatkowy filtr z racji syfu unoszącego się w toni, wypchany cały watą. Ponadto na przedniej szybie wysyp pyłu, nie wiem dlaczego, bo nawozów prawie nie leję (ot 1 w tygodniu dawka jak w 25l codziennie). Może minie, może nie

Oto i fotka ogólna oraz nowi mieszkańcy, co do których proszę o potwierdzenie czy to samiec i samica

Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek

- Big daddy
- Administrator
Wg mnie masz piękna parkę 

- krzysiekh
- Wolontariusz Aqua Jura
- Kontakt:
No to w sumie potwierdziłeś
Czyli jest dobrze.
Zapomniałem napisać, pan Ramirez to Gerard
pomysł mojego 2,5 letniego syna, skąd to imię wytrzasnął to nie mam pojęcia. No ale jak ma być, tak też jest.

Zapomniałem napisać, pan Ramirez to Gerard

Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek

- MarSz
- Użytkownik
Parka piękna ale samczyk, do zdjęcia mógłby się powstrzymać ;-)
- bynio67
- Założyciel
Oraz uroczą okolicę w której ta parka rezyduje.Big daddy pisze:Wg mnie masz piękna parkę

- krzysiekh
- Wolontariusz Aqua Jura
- Kontakt:
Heh, dzięki panowie.
Generalnie mam pomysł na coś nowego, bo strasznie się wszystko poplątało, w szczególności muszę wywalić wgłębkę i powybierać wszystkie jej pozostałości, a z 25l muszę się pozbyć m.widelov, bo pół zbiornika zajmuje.
Jedyny problem jest taki, że te razborki uwielbiają zwiedzać okolice akwarium i z 15szt zostało 12
Jedna nie wiem jakim cudem, przy zamkniętej pokrywie znalazła się w drugim akwarium, chyba przez otwór na kaskadę wyskoczyła. Dwie wysuszone znalazłem w okolicach przedłużacza, jakieś 50cm od baniaka. Nie wiem jak to się dzieje, ale jak tylko słyszą, że nadchodzę, to aż się pchają do przedniej szyby i tylko wir jest w oczekiwaniu na jedzonko.
Natomiast ramirezy mają ucztę z młodych krewetek, co akurat jest po części na rękę, bo małe można w setkach liczyć
Przynajmniej jest coś żywego do jedzenia, póki nie doczekam się na sera artemia mix i napowietrzacz.
Postaram się wieczorem wrzucić fotkę, jak to wygląda oświetlone tylko przez lampkę led z biedronki, bo wizualnie, jako oświetlenie późno wieczorne wygląda przepięknie.
Tak sobie właśnie kombinuję jakieś zwykłe 5-6 ledów zamontować, żeby móc po 23 pooglądać życie w zbiorniku, tylko lewe umiejętności elektroniczne póki co odwlekają temat w czasie.
Generalnie mam pomysł na coś nowego, bo strasznie się wszystko poplątało, w szczególności muszę wywalić wgłębkę i powybierać wszystkie jej pozostałości, a z 25l muszę się pozbyć m.widelov, bo pół zbiornika zajmuje.
Jedyny problem jest taki, że te razborki uwielbiają zwiedzać okolice akwarium i z 15szt zostało 12

Natomiast ramirezy mają ucztę z młodych krewetek, co akurat jest po części na rękę, bo małe można w setkach liczyć

Postaram się wieczorem wrzucić fotkę, jak to wygląda oświetlone tylko przez lampkę led z biedronki, bo wizualnie, jako oświetlenie późno wieczorne wygląda przepięknie.
Tak sobie właśnie kombinuję jakieś zwykłe 5-6 ledów zamontować, żeby móc po 23 pooglądać życie w zbiorniku, tylko lewe umiejętności elektroniczne póki co odwlekają temat w czasie.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek

Twoje akwarium jak dla mnie jest super.
Szkoda tylko , że ten osprzęt zajmuje tyle miejsca.
No i te rasbory... - moje ulubione ryby - czekam teraz na kolejną dostawę od Dara
Trochę rozwaliło mnie to ,że przy pokrywie Ci wyskoczyła
Chyba muszę zakupić taką karmę z astaxantyną jak MarSz podpowiedział, żeby mi się też trochę wybarwiły.
Baniak naprawdę fajny.
A co do ledów - masz je przy pokrywie?
Zrób fotę jak masz je zamontowane bo też myślałem o delikatnym podświetleniu wieczornym.
Szkoda tylko , że ten osprzęt zajmuje tyle miejsca.
No i te rasbory... - moje ulubione ryby - czekam teraz na kolejną dostawę od Dara
Trochę rozwaliło mnie to ,że przy pokrywie Ci wyskoczyła

Chyba muszę zakupić taką karmę z astaxantyną jak MarSz podpowiedział, żeby mi się też trochę wybarwiły.
Baniak naprawdę fajny.
A co do ledów - masz je przy pokrywie?
Zrób fotę jak masz je zamontowane bo też myślałem o delikatnym podświetleniu wieczornym.
- krzysiekh
- Wolontariusz Aqua Jura
- Kontakt:
Ledy mam z partyzanta nakładane z brzegu, ot przesuwam klapę pokrywy (bo się nie chciało zawiasów montować, co w sumie wyszło na dobre) i z brzegu daję sobie tą lampkę
taki bajer.
Osprzęt niestety widać, tego wielkiego atmana chcę wpakować do słoika na zewnątrz i taki niby filtr zrobić, albo go wyjmę i tyle, chociaż ten hbl trochę słabo miesza wodę. Może jak będę przy kasie to jakiś kubełek, ale pierwszy w kolejce jest reduktor i zestaw camozzi

Osprzęt niestety widać, tego wielkiego atmana chcę wpakować do słoika na zewnątrz i taki niby filtr zrobić, albo go wyjmę i tyle, chociaż ten hbl trochę słabo miesza wodę. Może jak będę przy kasie to jakiś kubełek, ale pierwszy w kolejce jest reduktor i zestaw camozzi

Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek

- Big daddy
- Administrator
Zyczę powodzenia ale to mission impossible nie do wykonania, wiem bo sam mam podobniekrzysiekh pisze:Heh, dzięki panowie.

fotki - rewelacja, a pył na szybach to może lekki niedobór fosforu?
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- krzysiekh
- Wolontariusz Aqua Jura
- Kontakt:
W sumie może tak być, jak sobie przypomnę gdzie dałem testy to dziś zmierzę.
dodano 15 kwie 2013, 23:28 :
Testów nie znalazłem, więc nie wiem co i jak się ma
Natomiast są zdjęcia (to pierwsze do bani, ale taki śpiący jestem, że brak kreatywnego myślenia wystąpił):
same świetlówki:

same led (trochę inna perspektywa):

Rybki (dzis razbory):

Dobrej nocki
dodano 15 kwie 2013, 23:28 :
Testów nie znalazłem, więc nie wiem co i jak się ma

Natomiast są zdjęcia (to pierwsze do bani, ale taki śpiący jestem, że brak kreatywnego myślenia wystąpił):
same świetlówki:

same led (trochę inna perspektywa):

Rybki (dzis razbory):

Dobrej nocki

Pozdrawiam,
Krzysiek
Krzysiek

- bynio67
- Założyciel
Hej Krzysiu, czy powoli zaczynasz go realizować?krzysiekh pisze: Generalnie mam pomysł na coś nowego