poniżej szybki tutorial jak w PS (wersja od CS2 w górę, można pobrać z oficjalnej strony adobe) zrobić zdjęcie w stylu HDR.
Prócz czasu, komputera, PS i chęci potrzebny będzie jeszcze aparat z funkcją bracketingu. Ma to moja stara minolta sprzed dekady więc powinien mieć też każdy współczesny aparat a nawet komórka.
Przydatny będzie statyw lub też pewna ręka z podparciem np na książkach.
Ok, do rzeczy, potrzebne będą 3 zdjęcia o różnym czasie ekspozycji, takie jak te:
Następnie odpalamy testową wersję PS i klikamy tak jak na obrazku

W kolejnym okienku wybieramy nasze fotki i klikamy OK.
Dość ważne jest zaznaczenie tego zdania na dole (zgodnie z obrazkiem poniżej

Wyskoczy nam takie okienko, jak poniżej. Tam można sobie ustawiać wszystkie parametry, kombinować itp. Poniżej kolejno okienko, moje parametry jakie ustawiłem do zdjęcia i efekt finalny

Po zatwierdzeniu można jeszcze się później pobawić, np w edit->adjustments-> i tutaj cała paleta zabaw do wyboru, albo filtrami itp. Ogranicza nas tylko fantazja

Dzięki za uwagę,
Krzysiek
PS. Napisałem to na wyłączność tego forum, kopiowanie bez zgody administracji zabronione.
Zdjęcia są mojego autorstwa i możecie z nimi robić co się podoba

PS2. Ponadto nie zalecam używać pirackiego photoshopa, lepiej ściągać z oficjalnej strony adobe, to co zrobiłem, powstało na wersji trial, 30dni wystarczy na opanowanie tego tutoriala, potem można wyczyścić rejestr i dalej testować.