[60L]Mój baniaczek :D
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- officer
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: [60L]Mój baniaczek :D
ładnie zarośnięte... tylko brakuje mi jednolitego ciemnego podłoża do wyeksponowania zieleni roślin i stworzenia tajemniczego półmroku 

- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Od ostatniej fotorelacji mój baniak się trochę zmienił...w obsadzie jak i w aranżacji...
3 kirysy, glonojad złoty, zbrojnik niebieski, inny zbrojnik (nie jestem w stanie go znaleźć w google, ale dorasta do 10 cm) 2 małe mieczyki, 8 neonów, kiryśnik, ok. 5 krewetek red cherry,3 gupiki (samiec+2), a w kotniku tymczasowo 3 małe raczki marmurkowe.
Natomiast zbiornik wygląda obecnie tak:

3 kirysy, glonojad złoty, zbrojnik niebieski, inny zbrojnik (nie jestem w stanie go znaleźć w google, ale dorasta do 10 cm) 2 małe mieczyki, 8 neonów, kiryśnik, ok. 5 krewetek red cherry,3 gupiki (samiec+2), a w kotniku tymczasowo 3 małe raczki marmurkowe.

Natomiast zbiornik wygląda obecnie tak:
Ignorantka, Sarkastyczna, Zakochana w ironii i czarnym humorze
- Big daddy
- Administrator
A gdzier busz?
Ciekawe czy roślinki z rzeki będą w stanie zagaić akwarium, dowiedziałąś się może co to takiego wyjęłas z tej wody?

Ciekawe czy roślinki z rzeki będą w stanie zagaić akwarium, dowiedziałąś się może co to takiego wyjęłas z tej wody?
- bynio67
- Założyciel
Po przeczytaniu Twojego ogłoszenia o chęci zamiany, oddania neonów, nasuwa się pytanie. Jakie zmiany szykują się w niedługim czasie u Ciebie w akwarium?
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Big Daddy - roślinki nie były w stanie zagaić akwarium. Te mniejsze po prostu stopniowo gnił,chociaż wypuszczały nowe pędy to i te się nie uchowały. A ta wielka roślinka(mięta) była zbyt wielka i podzieliłam ją na 2 częśći. Następnie trafiła do raków marmurkowych - jedyna roślina której nie są w stanie przeciąć. 
Btw.przepraszam że dopiero teraz odpisuję.
Zbyszku, pozbyłam się ampularii,mieczyków,gupików teraz neonów...
Zostały: pare sztuk krewetek red cherry, 3 krewetki amano,kiryśnik, 3 kirysy, mały czerwony glonojad, mały zbrojnik albinos, zbrojnik niebieski, i inny glonojad którego nazwy nie znam.
Chcę spróbować z rozrodem glonojadów i kirysów- potem będę szła w kierunku większego zbiornika.

Btw.przepraszam że dopiero teraz odpisuję.

Zbyszku, pozbyłam się ampularii,mieczyków,gupików teraz neonów...
Zostały: pare sztuk krewetek red cherry, 3 krewetki amano,kiryśnik, 3 kirysy, mały czerwony glonojad, mały zbrojnik albinos, zbrojnik niebieski, i inny glonojad którego nazwy nie znam.

Chcę spróbować z rozrodem glonojadów i kirysów- potem będę szła w kierunku większego zbiornika.

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
fajnie się prezentuje
co do rozrodu glonojadow to może endriu Ci coś podpowie.

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
z Andrzejem się już zgadałam.

- bynio67
- Założyciel
Wierzę bo jutro juz miną od tego czasu trzy miesiąceLaSorciere pisze:Od ostatniej fotorelacji mój baniak się trochę zmienił...w obsadzie jak i w aranżacji...
No i co tam? Poza tym że widziałem wczoraj gdy LaSorciereLaSorciere pisze:Chcę spróbować z rozrodem glonojadów i kirysów
...nie mieliście go w rękach, więc czy już jest zalany?LaSorciere pisze:szła w kierunku
LaSorciere pisze:...większego zbiornika.
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
Obecnie w obsadzie mam jedynie 3 amanki, kiryśnika, 3 kirysy,małego czerwonego glonojadka,małego zbrojnika albinosa i zbrojnika niebieskiego.
Z powodu iż mieliśmy trudności z finansami(szykujemy się na 3 komunie na przyszły miesiąc i trzeba było zacisnąć pasa:P) ale myślę że przed komuniami zdążę zakupić ów zbiornik...szukałam ale nic ciekawego nie widzę...aaaa poszukuję 250l-ego zbiornika...bo marzy mi się Duch amazoński....
Z co do rozrodu to okazał się wielką klapą xD Od Ciebie Zbyszku glonojad mi zdechł, i po kolei wszystko się zaczęło psuć. A kirysy nie chcą mi się rozmnażać choć jest to na bank parka. Może nie są gotowi jeszcze...xD
Ale będę próbować, tylko tym razem z większym zbiornikiem. Który będzie sie bardzo opierał na wielkiej ilości mchu...
nie mniej jednak fajnie było Cię wczoraj zobaczyć Zbyszku...
Z powodu iż mieliśmy trudności z finansami(szykujemy się na 3 komunie na przyszły miesiąc i trzeba było zacisnąć pasa:P) ale myślę że przed komuniami zdążę zakupić ów zbiornik...szukałam ale nic ciekawego nie widzę...aaaa poszukuję 250l-ego zbiornika...bo marzy mi się Duch amazoński....

Z co do rozrodu to okazał się wielką klapą xD Od Ciebie Zbyszku glonojad mi zdechł, i po kolei wszystko się zaczęło psuć. A kirysy nie chcą mi się rozmnażać choć jest to na bank parka. Może nie są gotowi jeszcze...xD
Ale będę próbować, tylko tym razem z większym zbiornikiem. Który będzie sie bardzo opierał na wielkiej ilości mchu...

nie mniej jednak fajnie było Cię wczoraj zobaczyć Zbyszku...

- bynio67
- Założyciel
Mnie również....Ale przykro mi z powodu zbrojnika.LaSorciere pisze: nie mniej jednak fajnie było Cię wczoraj zobaczyć Zbyszku...

Życzę szybkiego wydostania się ponad finansową kreskę. I pomyślności w planach akwarystycznych.

- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
oj tam...ryba to ryba..na każdą kiedyś przyjdzie czas...;p za to rośliny rosną wściekłe.
a jak tam neony od nas?:)
No już niedługo wyjdziemy z wydatków to sobie sprawimy jakieś cacko...już oglądam oferty sprzedaży akwariów

No już niedługo wyjdziemy z wydatków to sobie sprawimy jakieś cacko...już oglądam oferty sprzedaży akwariów

- bynio67
- Założyciel
Neony szybko i bezproblemowo, opanowały kostkę. Krwetki były mocno przestraszone. W ogóle nie było ich widać. Co jakiś czas wypływały dwie największe. Musieliśm się pozbyć NeonekLaSorciere pisze: a jak tam neony od nas?:)

- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
ojoj.... aż takie złe były?:(U mnie w akwarium były z różnymi krewetkami i dawały radę....
- bynio67
- Założyciel
Złe nie były, po prostu krewetki przestały być widoczne. Ale wierz mi, neony widzę porzynajmnien raz w tygodniu. Najważniejsze że właściciel jest zadowolony, a one prezentują się bardzo ładnie i zdrowo.
- LaSorciere
- Wolontariusz Aqua Jura
najważniejsze że są w dobrych rękach:)