Tak do Demasoni.
Aranż nazwałem Demasoni Kingdom - była tam ich niemała zgraja, ale przy foceniu wyraziły dosadnie co myślą o świetle jakie dałem do samego focenia
Daro pisze:Kamyki bardzo "uniwersalne" i ich układ też , bo spokojnie można wypompować piasek , nasypać Pro Soil-a i zrobić niezły aranż z trawnikiem .
taczka gruzu, trochę trawki i 500 neona był i taki zamysł ale po co ?? tutaj chociaż można było popatrzeć na zachowanie fiszek - znacznie ciekawsze od ławicy neona ;-)
AquaDreams - Akawarystyczne Marzenia, inspirować to znaczy pokazać ...
Pozdrawiam,
Arek
No ... tutaj można by się sprzeczać , bo do tych 500 sztuk neona można by wpuścić kilka sztuk Manacapuru i też oglądać równie ciekawe zachowanie zarówno jednych jak i drugich ryb ...
Zresztą neon i tak dawno mi się już "przejadł" , no może ostatecznie simulans ... bo na innesa to już patrzeć nie mogę ...
AquaDreams pisze:była tam ich niemała zgraja, ale przy foceniu wyraziły dosadnie co myślą o świetle jakie dałem do samego focenia
Ogólnie są dosyć specyficzne, dlatego tak interesujące. Moje mają swoje ulubione pory podczas których wypływają prawie wszystkie. Wówczas zgodnie pływają obok siebie. Często jednak zbiornik wydaje sie być pusty. Tylko czasem samiczki przemykają pomiedzy kamieniami (od Daro), bawiąc się w kotka i myszkę. Albo na małym obszarze gonią się w koło aż do zawrotu głowy. Jednak co by "panienki" nie wyprawiały to samiec zachowuje się jakby go to w ogóle nie interesowało. No chyba że libido zacznie rzadzić, wówczas.....no to trzeba po prostu zobaczyć.
Darek, skały/iwagumi + trawnik + Manacapuru ??? chyba nie miałeś na myśli skalara ale jakąś inną fiszkę z Rio Manacapuru ?
Zbyszek, P. weitzmani urzekły mnie swoistą kolorystyką i naturalną krzywizną a jak dowiedziałem się że potrafią być zadziorne to od razu trafiły na mają listę życzeń.
AquaDreams - Akawarystyczne Marzenia, inspirować to znaczy pokazać ...
Pozdrawiam,
Arek
AquaDreams pisze:Darek, skały/iwagumi + trawnik + Manacapuru ??? chyba nie miałeś na myśli skalara ale jakąś inną fiszkę z Rio Manacapuru ?
Właśnie skalara , a to dlatego aby pokazać co dzieje się w naturze w tak zwanym "łańcuchu pokarmowym" ... skały tu nie miały znaczenia , bo to nie miał być biotop ani dla skalara , ani dla neona ...
Taki mały czarny humorek ...