Mieszka w terrarium o wymiarach 66x40x50 wykonanym z plyty OSB, wentylacja: lewy bok dol, prawy bok gora.
Ogrzewanie zarowka lustrzana 40W.
Do jedzenia dostaje larwy macznika mlynarka oraz karaczany tureckie.

oscar85 pisze: zauważyłem pojemnik z torfem a to sie wstawia jak samica nosi jajka ale żeby nosić jajka musi mieć kontakt z samcem.Wystaw to z terrarium bo jest jej to zbędne ..
oscar85 pisze:Ja kiedyś hodowałem gady przez kupe lat
nie chyba a raczej napewno,oscar85 pisze:. No chyba że przez tyle lat ja się myliłem.
oscar85 pisze:Ja swoje pierwsze gekony lamparcie rozmnożyłem w 97 roku. To chyba zdaje mi się że Ty jeszcze wtedy nie wiedziałeś co to gekon.
To jest gekon pustynny wiec po co podnosić wilgotność w całym terra , 40-50 % , no chyba że terrarium jest bardzo dobrze wentylowane to nawet przy codziennym zraszaniu spada poniżej 40% , ten pojemnik jest po to właśnie aby nie podnosić wilgotności w całym terrarium, tylko dać mu miejsce gdzie będzie mu łatwiej ta wylinkę zrzucić, a walory estetyczne, no cóż , można taki pojemnik zamaskować aby nie szpecił, mimo wszystko powinien być, najlepiej przykryty i z wyciętym niewielkim otworem.oscar85 pisze:Woli jasności jeżeli raz dziennie popsikasz gekonowi i jest w środku naczynie z wodą nie są potrzebne takie eksperymenty do zrzucania wylinki