A podaje Potas , Fosfor po 1ml , Carbona podaje 2,5ml no i + Co2 tak zwana bimbrownią

Oświetlenie mam 2x18W jak na razie jest takie oświetlenie , podłoże drobne kamyczki , światło świeci się 12h .
Red pisze:Książkowo zaleca się proporcje wartości
Azot (10) : Fosfor (1)) : Potas (15 do 20)
Potasu teoretycznie nie da się przedawkować ale z kolei nadmiar blokuje wchłanianie np. magnezu.
W swoim akwarium teoretycznie miałem zachowane proporcje azot 40 fosfor 4 do 5 potas nie mierzyłem ale podawałem z soli od Darka. Glonów nie miałem ale wzrost był mniejszy dopóki nie zszedłem z azotem do 20 (podmiany na mieszankę kranu z RO)
i fosforem do 2, potas zmniejszyłem podawanie ale hydrocotyle szybko zaczęła się dziurawić więc zwiększyłem do poprzednich dawek i wszystko się bujnęło w momencie. A światła mam 18w na 25 litrów brutto (6500K)
KODI pisze:Alex ,mam dla Ciebie inną propozycję![]()
Ja też sobie nie dawałem rady z roślinkami ,jednak nie dawałem sobie w inny sposób![]()
Skoro sobie nie dawałem rady ,zacząłem szukać innego rozwiązania ,akwarium bez roślinek![]()
Tak też zrobiłem i dziś jestem bardzo szczęśliwy ,nic nie nawożę i nie martwię się o parametry ,pilnuję tylko azotanów
POZDRO