[63] Kolejne w stylu nature
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Re: [63] Kolejne w stylu nature
Hehe za dużo wolnego
Ja tak mam z tą akwarystyką, że jest cisza i nawet o tym nie myślę, a jak powróci to mnóstwo nowych pomysłów.

- skorpionka123
- Wolontariusz Aqua Jura
Pojemnik za wysoki - powinien być szeroki i płytszy - wtedy możesz po główkach welonki głaskać i pięknie wyglądają:)))
- Big daddy
- Administrator
Masz pomysły, w dodatku zaskakujące. Teoretycznie można po twojej wannie z frontosami Cię zaszufladkować: miłośnik Afryki, biotopowiec a tu Nature, i ten ostatni pomysłBartt85 pisze:Hehe za dużo wolnegoJa tak mam z tą akwarystyką, że jest cisza i nawet o tym nie myślę, a jak powróci to mnóstwo nowych pomysłów.

Kibicuję i życzę powodzenia!
Dzięki
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
skorpionka123 - Faktycznie lepszy byłby szeroki, długi i niski tak jak w filmiku, ale obawiałem się bo mam młodego kota i wtedy miałby niezły ubaw. Ten pojemnik jest na tyle wysoki, że może stać na podłodze i do tego ma przykrycie, więc jak kot zostanie sam w domu to go zamknę

skorpionka123 - Faktycznie lepszy byłby szeroki, długi i niski tak jak w filmiku, ale obawiałem się bo mam młodego kota i wtedy miałby niezły ubaw. Ten pojemnik jest na tyle wysoki, że może stać na podłodze i do tego ma przykrycie, więc jak kot zostanie sam w domu to go zamknę

- Big daddy
- Administrator
Jurajska Kosia, bojownik , kot... dobra nie wracajmy do tego przykrego tematu...
Jeśli ktos dociekliwy pierwsze dwa wyrazy w wyszukiwarce powinny dać odpowiedż!
Jeśli ktos dociekliwy pierwsze dwa wyrazy w wyszukiwarce powinny dać odpowiedż!

Przyłączę się do wypowiedzi Biga, po wcześniejszych prezentacjach myślałem, że Jesteś zagorzałym fanem tylko i wyłącznie Afryki ale jak widać myliłem się. Czekam na dalszy ciąg z zakładania i prowadzenia nowego projektu.
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Śmiejcie się , jakiś czas temu widziałem zajeb... 450-tkę z welonami 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
- 3runer
- Użytkownik
- Kontakt:
pomysł z pojemnikiem mi się podoba, ilość ryb tam może mniej, ale dla Karasi wszelkiej maści liczy się nie pojemność akwarium a powierzchnia dna, rozwiązanie idealne, ładnie to obudować i mamy coś ciekawego
Też widziałem taki zbiornikKODI pisze:Śmiejcie się , jakiś czas temu widziałem zajeb... 450-tkę z welonami

Z projektu nici, zalałem ten pojemnik dzisiaj na balkonie i nie wydaje mi się to zbyt mocnej konstrukcji. Obawiam się, że za jakiś czas mogłoby pęknąć. Zostanie jak jest, najwyżej za jakiś czas kupie jakieś większe akwarium. Na balkonie można by było pomyśleć z takim pojemnikiem, ale w mieszkaniu nie za bardzo.
- MarSz
- Użytkownik
A może kupisz takie plastikowe oczko wodne jak do ogrodu?
Jest to co prawda czarne więc tylko oglądanie z góry wchodzi w grę, ale mógłbyś mieć namiastkę oczka w domu.
Musiałbyś jakoś zamaskować te boki, ale tutaj mógłbyś wykorzystać jakieś donice z ciekawymi roślinami, które imitowałyby strefę przybrzeżną - Do tego celu idealnie nadawałby się np. tzw. papirus lub jakieś sitowia.
Wiem, pomysł dziwny, ale może akurat...
Jest to co prawda czarne więc tylko oglądanie z góry wchodzi w grę, ale mógłbyś mieć namiastkę oczka w domu.
Musiałbyś jakoś zamaskować te boki, ale tutaj mógłbyś wykorzystać jakieś donice z ciekawymi roślinami, które imitowałyby strefę przybrzeżną - Do tego celu idealnie nadawałby się np. tzw. papirus lub jakieś sitowia.
Wiem, pomysł dziwny, ale może akurat...
Myślałem o tym ze swoją kobietą i doszliśmy do wniosku, że to już jednak trochę za dużo jak na mieszkanie. Na wiosnę coś takiego wymyślę ale na balkonie
Nie wiem jak to do końca jest z tymi welonami bo jest dużo opinii na temat wielkości zbiorników. Jedni twierdzą, że potrzebują dużych zbiorników inni, że nie. Poobserwuję to zobaczę jak się zachowują.

Nie wiem jak to do końca jest z tymi welonami bo jest dużo opinii na temat wielkości zbiorników. Jedni twierdzą, że potrzebują dużych zbiorników inni, że nie. Poobserwuję to zobaczę jak się zachowują.
A co z tym zbiornikiem? Nie będzie go teraz skoro pojawił się większy?
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Już go nie ma