POCHODZENIE:
Afryka - jezioro Malawi
WIELKOŚĆ:
8cm
ZACHOWANIE:
Ryba agresywna. Samiec zajmuje dość duże rewiry, których zaciekle broni. Najlepiej trzymać ryby w proporcjach 1 samiec na kilka samic.
DYMORFIZM:
Samiec większy i żywiej ubarwiony.
TEMPERATURA:
25-28*C
WODA:
pH 7,7 -8,0 ; woda średnio twarda do bardzo twardej. Zalecana wydajna filtracja.
POKARM:
Roślinny na bazie spiruliny. Dietę należy uzupełniać drobnymi skorupiakami. Ryby bez problemu można przyzwyczaić do pokarmów sztucznych w postaci płatków i granulatów.
ROZMNAŻANIE:
Tarło odbywa się najczęściej w grotach skalnych. Samica inkubuje przez około 21-30 dni. Przez ten czas nie opuszcza kryjówki. Gatunek dość płodny. Można uzyskać do 30 młodych z jednego miotu.
OPIS:
Wymaga zbiornika o długości najmniej 100cm. Podłoże żwirowate. Kryjówki z kamieni i grot skalnych tworzących naturalne kryjówki.
Cynotilapia Afra Coube
Moderator: Opiekun_Forum
- szczupak
- Wolontariusz Aqua Jura
Cynotilapia Afra Coube
- Załączniki
-
- Zdjęcie poglądowe " TATUŚ MOICH " moje jeszcze słabo wybarwione ale jak się wybarwią napewno dodam
- coube2b.jpg (9.67 KiB) Przejrzano 3050 razy
-
- Mój młody samczyk myślę ża za miesiąc już w pełnej gamie kolorów
- 52.jpg (152.39 KiB) Przejrzano 3049 razy
Zbrojniki niebieskie ,albinosy,lda16,l144,red-odmiany weloniaste i zwykłe,l201
540L w przebudowie
540L w przebudowie
- bynio67
- Założyciel
Re: Cynotilapia Afra Coube
Pięknie się zapowiada Twój samczyk.
Cobue to jedna z ładniejszych odmian Afry. Nigdy nie hodowałem żadnej Cynotilapii. Kilka razy byłem bliski zakupu, ale zawsze coś innego wpadało mi w oko. Najbliżej byłem gdy hodowałem Labidochromis caeruleus, bo z dietką miałbym lajcik. Samce Cobue to dla mnie pierwsza trójka Mbuna. Szkoda że samiczki są "średniej urody"....Oczywiście jak na mój gust
Cobue to jedna z ładniejszych odmian Afry. Nigdy nie hodowałem żadnej Cynotilapii. Kilka razy byłem bliski zakupu, ale zawsze coś innego wpadało mi w oko. Najbliżej byłem gdy hodowałem Labidochromis caeruleus, bo z dietką miałbym lajcik. Samce Cobue to dla mnie pierwsza trójka Mbuna. Szkoda że samiczki są "średniej urody"....Oczywiście jak na mój gust

- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Już nie mogę się doczekać pełnej fotorelacji Twojej Afry Cube 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
- szczupak
- Wolontariusz Aqua Jura
Faktycznie samiczki są dość nikłej urody ale za to samce to nadrabiająbynio67 pisze:Pięknie się zapowiada Twój samczyk.

Zbrojniki niebieskie ,albinosy,lda16,l144,red-odmiany weloniaste i zwykłe,l201
540L w przebudowie
540L w przebudowie