Ale ciekawe - bo podają, żę normalna parvula - 3-10cm a ta mini 3-6.
No u mnie nie ma tego problem bo kto widział Zielonego mikrusa na Aqua Jurze to widział, że moja parvula ma 2-3cm - gdzie ją zatem klasyfikować?
Tylko, że ja swojej tak nie tnę raz za razem I nie jest taka gęsta - wiec jak dla mnie - spokojnie możesz próbować ze zwykłą parvulą - przy tym litrażu nie powinno to stanowić żadnej różnicy (tym bardziej, że jak widać w krytycznym przypadku mini może być wyższa od parvuli).
A jak już chcesz ekstremalnie niski I gęsty trawnik a przy tym o soczyście jasnej zieleni to proponowałbym utricularia graminifiolia - w submersie ma listki to 2cm (w emersie nawet do 5mm - no ale pod wodą nie utrzymasz takich).
\
112L- Kasiowa poprawka
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Re: 112L- Kasiowa poprawka
A taki piękny statek był 
Proponuje wstawić to do działu: GRY znajdź 5 szczegółów.
Jako zwolennik ciemnego podłoża, ten kolor co jest mi się nie podoba. brakuje mi jeszcze niskich roślin podchodzących pod szybę. Ale w końcu to Twoja wizja.
Koleżanka chyba jest zadowlona, bo zmiana na plus jest oczywista

Proponuje wstawić to do działu: GRY znajdź 5 szczegółów.
Jako zwolennik ciemnego podłoża, ten kolor co jest mi się nie podoba. brakuje mi jeszcze niskich roślin podchodzących pod szybę. Ale w końcu to Twoja wizja.
Koleżanka chyba jest zadowlona, bo zmiana na plus jest oczywista

pozdrawiam serdecznie
http://www.aquarebels.pl
http://www.aquarebels.pl
- Tomaszewski
- Wolontariusz Aqua Jura
Wczorajsza wizyta zakończyła się małym szokiem, nie widziałem zbiornika dobre 2m-ce a rośliny masakrycznie urosły. Podmieniłem trochę wody, przyciąłem mech oraz dosadziłem Eleocharis Parvula. Zbiornik prowadzi się absolutnie sam, zero nawożenia, podmiany bardzo rzadkie, światło z tego co słyszałem również świeci się wedle widzi mi się właścicielki. Muszę powiedzieć że akwarium wygląda teraz dużo lepiej niż moje w domu
Projekt uważam za wyjątkowo udany a zdjęcie no cóż jest jakie jest.

- Załączniki
-
- 1.jpg (95.99 KiB) Przejrzano 4411 razy
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
ale potężna kępa mchu 

- Tomaszewski
- Wolontariusz Aqua Jura
I kolejna aktualizacja
Wszystko dalej rośnie bezproblemowo, raz na jakiś czas przycinka i podmiana wody. W sumie wypicie kawy i pogaduchy zajęły mi 2x więcej czasu niż ogarnięcie całego zbiornika. Heh żeby wszystkie moje projekty były tak bezproblemowe to byłyby pięknie
Foto przed przycinką

- Załączniki
-
- WP_000490.jpg (107.53 KiB) Przejrzano 4345 razy