Co prawda obsada będzie się zmieniać, ale mój baniaczek na dzień dzisiejszy wygląda tak
---------------------------------------------------------------------------------------------
niestety tu widać moją wyblakniętą pawiooką
---------------------------------------------------------------------------------------------
WIDOK Z GÓRY:
Mogłabyś lepiej opisać akwarium...
Ja zmieniłbym podłoże na ciemny żwirek lub piasek, a ta konstrukcje z kamieni zamienił na korzeń. Filtr dałbym z tylu za roślinki.
Poza tym w pierwszej kolejności znajdź nowy dom dla pawiookich.
Ale jest postęp i mam nadzieje ze na tych zmianach nie poprzestaniesz.
Jak na razie zostaje jak jest... choć fakt coś jeszcze z czasem dodam...
Poza tym problem z blaknięciem mojej pawiookiej jest dość uciążliwy ale jeśli znajdzie się ktoś kto przygarnie choć jedną to oddam w dobre ręce ją. Rybka ma swoje już latka (podobno byłą już wcześniej w 2 akwa zanim trafiła do mnie) tzn 7 obecnie i coś czuję po kościach że niedługo zejdzie z tego świata...
właśnie jak na razie ustawione są na testy a kleić będę na dniach... Przemku jak widać roślinność się przydała... teraz jakiś nawóz muszę zdobyć i mam nadzieję że się "rozplenią"
Drogi byniu myślę intensywnie nad neonami... może wrócę do pierwszej formy jaką miałam daaaawno temu w akwa tzn kilka gupików, molinezje, mieczyki, danio, kiryski...(oczywiście nie wszystkie razem), a może coś innego...na pewno odchodzę na dobre od pielęgnic... Co dokładnie będzie nie zdradzam ale jak już nowi mieszkańcy się pojawią to zdjęcia wrzucę.
Ps. a może Wy macie jakieś pomysły na odpowiednie rybcie do mojego baniaczka?
czekam na propozycje
kamyccek pisze:Drogi byniu myślę intensywnie nad neonami... może wrócę do pierwszej formy jaką miałam daaaawno temu w akwa tzn kilka gupików, molinezje, mieczyki, danio, kiryski...(oczywiście nie wszystkie razem), a może coś innego...na pewno odchodzę na dobre od pielęgnic... Co dokładnie będzie nie zdradzam ale jak już nowi mieszkańcy się pojawią to zdjęcia wrzucę.
czekam na propozycje
myślę że sama wybrałaś co chcesz, i to jest dobra myśl, odrzuć pielęgnice, przynajmniej z ego zbiornika, nic nie zgrywa, ani te pielęgnice ani ten żwirek i te kamyczki...
kamyccek pisze:
czekam na propozycje
Chcialbym polecić Julidochromis dickfeldi. To fajne ryby do obserwacji zwłaszcza gdy doczekasz się młodych. Dobrze by było, abyś kupiła 5-6szt. Następnie obserwując czekała aż dobierze się para. Później trzeba by było pozbyć się reszty i zostawic w zbiorniku te dwie które się dobrały.
Do tego Lamprologus ocellatus, lub Lamprologus meleagris, to dosyć aktywnie zachowujące się muszlowce.