Padające pyszczaki od czasu do czasu

Moderator: Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Re: Padające pyszczaki od czasu do czasu

Post autor: KODI »

Nie trać nadziei ,może będę kiedyś jechał w kierunku Katowic ,to mógł bym o Ciebie zahaczyć ;)
Dobrze by było abyś narazie zaprezętował szczegułowe foty baniaka ,takie z bliska,by można obejrzeć dokładnie zbiornik :!:
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

KODI pisze:Chyba bez wizyty domowej Dr KODI-ego się nie obejdzie :roll:
Tylko kiedy ja do Ciebie dotrę :( :?:
:) Jadąc do domu z pracy, przeszła mi przez głowę myśl, że właśnie taki post przeczytam...Kodi to porządna Firma. Dla niego nie ma straconych pozycji. ;)
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Sorry że tuż pod spodem piszę kolejny post. Myślałem że nie będę musiał bo problem sie wyjaśnił :(
Wybacz Paskol mój ton, ale już kiedyś podobnie musiałem "ciągnąć Cię za język" abyś odpowiedział mi na pytania które Ci zdałem.
Teraz jest podobnie....Dlaczego?
Zadałeś pytanie na czacie, na Pw...
Poprosiliśmy Cię abyś opisał sytuacje w temacie który kiedyś rozpocząłeś...i...na tym koniec :( .
Prosiłem abyś odpowiedział mi na 4 podstawowe, proste pytania.
Nawet nie wiesz jakim granulatem karmisz ryby. Pewnie go moczysz, ale czy wyciskasz z niego powietrze?
Odpwiedź może być banalnie prosta, czemu ryby zdychają.
Tylko proszę odpowiadz na pytania które Ci zadałem...Ja chcę Ci pomóc, w przeciwnym wypadku nie poświęcał bym na pisanie w tym temacie czasu :( .
Awatar użytkownika
Paskol
Użytkownik

Post autor: Paskol »

Niestety niepotrafie określić płci pyszczaków. Wiem tylko tyle, że 1 samica yellow miała ikrę i ona właśnie padła. Co do pokarmu to ten granulat kupiłem na giełdzie w takim litrowym wiadereczku na którym nie było etykiety co to za firma itd.
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Paskol pisze:Niestety niepotrafie określić płci pyszczaków. Wiem tylko tyle, że 1 samica yellow miała ikrę i ona właśnie padła.
Wbacz....Ale każdy w wymienionych gatunków ma wyraznie zaznaczony dymorfizm płciowy. Wręcz dziecinnie prosty do rozpoznania.... Najtrudniej jest odróznić (u Twoich gatunków) u Demasoni.
:( Chciałbym Ci pomóc....Tylko jak...
Może z opisu zachowań poszczególnych osobników, mógłbyć coś więcej podpowiedzieć.
Dobór gatunków masz nieodpowiedni. I może to być przyczyną. Bo godyby była choroba to więcej by Ci padło. Demasoni nie licz, bo to trudny gatunek w hodowli.
Ja w wakacje 2011r. kupowałem crabro od hodowcy który miał dość tych ryb, bo mu zabiły wszystkich współmieszkańców(W AKWARIUM 600L)....Zapytałem go co to były za gatunki
-Saulosi
-Yellowy
-Rdzawe
Nie było sensu mu tłumaczyć, bo pozbywał się ostatniego(jedynego który tolerował się wewnątrzgatunkowo)
Tak się obsady nie dobiera :(
Paskol pisze: Co do pokarmu to ten granulat kupiłem na giełdzie w takim litrowym wiadereczku na którym nie było etykiety co to za firma itd.
W taki sposób, początkujący hodowca nie powinien kupować pokarmu..Poza tym mała różnorodność. Dwa pokarmy, to za mało. Jeden nie wiadomo jaki drugi na kolor...No niby dobrze. Z tego co pamiętam to ja Ci wymieniłem, na Pw , na tamtym fotum. przynajmniej 7-8 różnych pokarmów dla Mbuny.... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”