No są jak widać na fotkach na anubiasie. Podobno (jeszcze tego nie stosowałem i nie wiem czy się odwarze) należy wyjąć roslinkę i polać ją rozcieńczonym kwaskiem cytrynowym.
Dokładnie chodzi mi o Tą fotę:
No akwarium wygląda coraz ładniej .
Jedyne co bym zmienił to podłoże. Nie podoba mi się żwirek rzeczny zdecydowanie lepiej wyglądałoby podłoże w ciemnym kolorze lub piasek. Poza tym ten żwirek jest dość gruby co moim zdaniem nie wygląda najlepiej.
Proponowałbym również rośliny które kładą się na tafli wody przyciąć i wsadzić obok .
KODI pisze:No i bardzo ładnie
Czy otoski i kiryski od Daro
Jedyne co bym poprawił ,aby się roślinki nie odbijały w tylnej szybie
POZDRO
Tak od Daro. A tło żona robi a ona jak teściu robi i robi.... Tak więc trochę to potrwa i zobaczymy co wymyśli ciekawego.
Daiw pisze:No akwarium wygląda coraz ładniej .
Jedyne co bym zmienił to podłoże. Nie podoba mi się żwirek rzeczny zdecydowanie lepiej wyglądałoby podłoże w ciemnym kolorze lub piasek. Poza tym ten żwirek jest dość gruby co moim zdaniem nie wygląda najlepiej.
Proponowałbym również rośliny które kładą się na tafli wody przyciąć i wsadzić obok .
Może i wyglądało by to fajnie ale ja lubię właśnie taki żwirek (wspomnienia). Zobaczymy może jak będzie kaska to się coś pomyśli na razie nie jest to konieczne. Jest kilka innych finansowo dużych rzeczy w które chce zainwestować jak np.CO2 czy następna dwa akwa.
Kaeste pisze:
lubię właśnie taki żwirek (wspomnienia). Zobaczymy może jak będzie kaska to się coś pomyśli na razie nie jest to konieczne
No właśnie, ja też zwróciłem uwagę na żwirek, ale najważniejsze że Tobie się podoba. W kwestii kaski...Mam ten sam problem. Mój debilny szef ciągle mi wisi 1100zł za listopad. Co skutkuje tym że wiele tematów ucieka mi sprzed nosa bezpowrotnie. Przez to także nie mogę skończyć aranżacji drugiego akwarium. Na razie przypomina ona badziewne bezguście.
Powodzenia
Ale wracjąc do tematu zarośnie i będzie gitara, widzę że traktujesz to akwa sentymentalnie i będzie to tzw "miekki start" przynajmniej tak wynika z twoich planów więc tutaj również powodzenia .
Pewnie to drugie "powodzenia" sporo zależy od pierwszego "powodzenia"...więc POWODZENIA!
Taka sobie 112 tka
Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia... 507676023 Przemek
A dziękuję za "powodzenie" i przyjmuje powodzenia
A tak jeszcze w roli newsa to już 40-ka czeka na zalanie dla samych barwiaków oraz jeszcze jedna 40-ka (jeszcze nie wiem dokładnie gdzie i jak ją ulokuje ale też będzie i oczywiście kotnik 10l czeka w gotowości