Big daddy pisze:
Nie wiem czemu masz opory z drugą bańką, mnie się tam podoba taki chaszczyk, piękna kępa hetery!
Dzięki Przemek

Ufff chociaż jeden pozytyw
dodano 21 sty 2013, 21:40 :
MarSz pisze:
Jeśli chodzi o układ roślin to już widzę, że miałbym kilka ciekawych propozycji do wyboru ale to muszę siąść nad tym chwilkę by opisać, a w międzyczasie możesz mi podać jakie tam masz meszki na tych kokosach by wiedzieć czym w danej chwili dysponujesz - no i w jakim kierunku chcesz poprowadzić akwarium bo niekoniecznie to co ja widzę oczyma wyobraźni może być tym, co chcesz osiągnąć

Dzięki Marcin

, w wolnej chwili napiszę co tam sobie uhodowałam.
Teraz mam inny problem na tapecie

, a mianowicie zakwit pierwotniaków, woda biała jak mleko.
Nie miałam z tym problemów w żadnym z innych moich zbiorników, a tu masz
Gąbka do hamburga miała być starannie wymoczona w "syfku" z filtra z dojrzałego zbiornika. Wydawało mi się,że to wystarczy.
To było zadanie dla męża. Okazało się, że zapomniał gąbkę wymoczyć i taką jałową założył.
A, że zakładanie gąbki do łatwych nie należy, wyjmować mu się już nie chciało więc ją tylko omazał z wierzchu tym syfkiem i do niczego się przyznał.
Paskudnik jeden

.
No i mam rezultat, czyli białą wodę i tworzący się na powierzchni kożuch, fuj :o
Włożyłam do zbiornika mały, wewnętrzny filtr z deszczownią, który chodził z krewetkarium.
Ale czy to wystarczy