[160L] Tanganika
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Re: [160L] Tanganika
Tyle,że czadzisz światłem bezpośrednio na anubiasa ,a te roslinki nie lubią zbyt dużo światła .więc 0,3 wdla nich w zupełności wystarcza. Jak byś miał; jeszcze niższe pH ,to Twój anubias kwitł by częściej .W towarzyskich kwitły mi dwa razy w roku ,odkąd przeniosłem do malawi ,jeszcze ani razu 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
mi pierwszy raz w życiu zakwitł więc sie Cieszę z tego
bo to nowe doświadczenie 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- bynio67
- Założyciel
Mnie się raz zdarzyło aby anubias puścił kwiat, ale niestety nie rozwinął sie tak jak można zobaczyć na zdjęciach w internecie.KODI pisze:No to gratuluję

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
niedziękuję za gratulacje
oby rozkwitł
mówią że kwiat potrafi sie trzymać nawet przez 2 miesiące 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
jak wiadomo niektórym, to rozszczelniło mi się akwarium kupione w grudniu od firmy DIVERSA (NIE POLECAM!!!! Nie kupujcie ponieważ bardzo ciasno kleją szkło jest dość napięte, daja bardzo mało i cienko silikonu co powoduje rozszczelnienie, z gwarancja też są problemy) ale pan Adamusiński stanoł na wysokości zadania i mi to zrobi i akwarium zawiozłem wczoraj przed zamknięciem sklepu a jutro już będzie gotowe, potraktował mnie nadzwyczajnie i zrobił mi to od ręki. Więc jutro chyba startuje z akwarium chcecie fotorelacje ? 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- adrian0707
- Założyciel
Oczywiście że chcemy .
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Ja jednak Kamil uważam ,że akwarium kupiłeś nie od Diversa ,tylko od akwamaniaka, firmy Diversa
Takie drobne sprostowanie

Takie drobne sprostowanie

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
no niech i tak będzie
ale to wina DIVERSA za źle wręcz tragiczne wykonanie

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- MarSz
- Użytkownik
Jeśli chodzi o fotorelację to oczywiście dawaj.
A jaki zbiornik planujesz?
A co do akwarium i gwarancji to uważam, że zawsze (cokolwiek by nie było przedmiotem gwarancji) wsparcie w przeprowadzeniu całej procedury gwarancyjnej powinien zapewnić sprzedawca - nie jest to obowiązkiem producenta chyba, że umowa sprzedaży lub warunki gwarancji stanowią inaczej (ja np. reklamowałem telewizor pewnej znanej marki kupiony w pewnej znanej sieci i odesłali mnie do producenta ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu - musiałem wykonać jeden telefon, kilka dni później miałem umówionego kuriera w dogodnym dla mnie terminie tylko musiałem TV zapakować, kurier zabrał na koszt producenta a za kilka dni przywiózł naprawiony. To rozumiem jeśli sprzedawca odsyła do producenta, ale jeśli producent nie przewiduje takiej ścieżki, to każda odmowa sprzedawcy pokazuje tylkobw jakim poważaniu ma klienta, który już kupił i zapłacił - niech się sam teraz martwi o resztę.
Kwestia jakości tego konkretnego zbiornika to inna sprawa i teoretycznie może się zdążyć, jeśli producent tylko rzetelnie podejdzie do reklamacji (a nic w tym momencie nie świadczy by tak nie było - chciał zachować ogólnie rozumianą drogę formalną przez sprzedawcę) to o ile takie wpadki nie zdarzają się zbyt często to jest jeszcze dopuszczalne.
W tej sytuacji niestety nie dałeś im szansy ma rehabilitację ale też Cię rozumiem bo akwarium to nie rower albo telewizor i nie mogłeś czekać.
A jaki zbiornik planujesz?
A co do akwarium i gwarancji to uważam, że zawsze (cokolwiek by nie było przedmiotem gwarancji) wsparcie w przeprowadzeniu całej procedury gwarancyjnej powinien zapewnić sprzedawca - nie jest to obowiązkiem producenta chyba, że umowa sprzedaży lub warunki gwarancji stanowią inaczej (ja np. reklamowałem telewizor pewnej znanej marki kupiony w pewnej znanej sieci i odesłali mnie do producenta ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu - musiałem wykonać jeden telefon, kilka dni później miałem umówionego kuriera w dogodnym dla mnie terminie tylko musiałem TV zapakować, kurier zabrał na koszt producenta a za kilka dni przywiózł naprawiony. To rozumiem jeśli sprzedawca odsyła do producenta, ale jeśli producent nie przewiduje takiej ścieżki, to każda odmowa sprzedawcy pokazuje tylkobw jakim poważaniu ma klienta, który już kupił i zapłacił - niech się sam teraz martwi o resztę.
Kwestia jakości tego konkretnego zbiornika to inna sprawa i teoretycznie może się zdążyć, jeśli producent tylko rzetelnie podejdzie do reklamacji (a nic w tym momencie nie świadczy by tak nie było - chciał zachować ogólnie rozumianą drogę formalną przez sprzedawcę) to o ile takie wpadki nie zdarzają się zbyt często to jest jeszcze dopuszczalne.
W tej sytuacji niestety nie dałeś im szansy ma rehabilitację ale też Cię rozumiem bo akwarium to nie rower albo telewizor i nie mogłeś czekać.
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
dokładnie... Nie wyobrażam sobie wysyłać na własny koszt akwa na palecie oraz nie wyobrażam sobie załatwiania gwarancji po przez sprzedawcę i czekać miesiąc na wszystko ... Więc gdzieś to mam i zrobiłem to na własny koszt
... Akwarium to samo 100x40x40.

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- Big daddy
- Administrator
Również miałem problem z grzałką Aquaela kupioną w AQUAPOND zadzwoniłem zostałem poinformowany że oczywiście grzałkę przyjmą ale sprawę da się załatwić szybciej u producenta zadzwoniłem dostałem nr listu przewozowego i polecono mi umówić się z lokalnym kurierem, nawet nie trzeba pakować kurier ma własną torbę odbierze z mojego domu i dostarczy pod drzwi to rozumiem "Door to door"
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
dla mnie DIVERSA i akwamaniak zawalili na całej lini odsyłając mnie od jednego do drugiego i zero zaradności i pomocy wobec klienta... Dlatego u mnie mają złą opinie i będe ich odradzał
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
Po pierwsze nie miesiąc a 14 dni tyle mają na rozpatrzenie reklamacji, reklamację składasz tam gdzie kupowałeś, a sprzedawca zobowiązany jest do kontaktu z firmą i to on działa zamiast Ciebie. Skoro jednak Cię odesłał to znaczy, że ma gdzieś klienta i tak jak piszesz nie należy polecać takiego sklepu.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
no tak ale tydzień aż mi wyśle, później 14 dni roboczych liczy się od tego jak akwa do nich dojdzie później zanim przyjedzie i wg. A ryby i akwarium to nie rower jak już ktoś wcześniej pisał. Ale koniec już tego temat bo się OT zrobił 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
Źle myślisz to sklep ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji bo kupowałeś w sklepie, a nie u producenta. Mniejsza o to najważniejsze, że akwarium będziesz miał jutro.

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda