Czy wówczas miałeś też bocje? Pytam bo znajomego zbrojniki także poczuły zew natury. W akwarium miał sporo kryjówek i roslin więc tatuś radził sobie dzielnie. Najwięcej kłopotu miał z obronieniem ich przed bocjami których w konsekwencji się pozbył.Marcin pisze:zbrojniczków dorobiłem się we wcześniejszym mniejszym akwarium, w tej chwili dużo wydałem, jeśli dobrze policzyłem zostało chyba 6
[240L] moje 240
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
Re: [240L] moje 240
bocji wtedy nie miałem jeszcze, kupiłem je niedawno ze względu na plagę ślimaków, pomogły 
dodano 02 mar 2013, 22:24 :
mała aktualizacja baniaczka, od pierwszych fotek zmieniła się trochę obsada, aktualnie 20 neonów, 6 danio czerwonych i 6 malabarskich, 2 guraminy, parka mieczyków, 2 bocje, 2 kosiarki, a kiryski, i chyba po 5 otosków i zbrojniczków i stado niezbyt porządanych zatoczków. ogródek wzbogacony o roslinki od BigDaddy i MarSz. ze strony technicznej wczoraj dołożone 2x39W (wreszcie jakoś wyglada zbiorniczek i zdjęcia wychodzą:) )

dodano 02 mar 2013, 22:24 :
mała aktualizacja baniaczka, od pierwszych fotek zmieniła się trochę obsada, aktualnie 20 neonów, 6 danio czerwonych i 6 malabarskich, 2 guraminy, parka mieczyków, 2 bocje, 2 kosiarki, a kiryski, i chyba po 5 otosków i zbrojniczków i stado niezbyt porządanych zatoczków. ogródek wzbogacony o roslinki od BigDaddy i MarSz. ze strony technicznej wczoraj dołożone 2x39W (wreszcie jakoś wyglada zbiorniczek i zdjęcia wychodzą:) )

No zbiorniczek fajnie wygląda, bocje są super rybkami tylko dokup sobie jeszcze ze trzy bo to stadne ryby, potrafią ucieszyć właściciela.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
mam nadzieję że przy wzmocnionym oświetleniu i dzięki easycarbo od Daro wzrost roślin będzie lepszy bo jak na razie różnie z tym bywało.co do bocji widziałem ostatnio w jednym ze sklepów żeby nie przesadzić ale chyba ok. 15 cm sztukę, taka to robi wrażenie 

duże bocje widziałem na Piłsudskiego, faktycznie ładnie się prezentują
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
ja widziałem na placu daszyńskiego, szkoda troche bo męczy się (albo męczą bo juz nie pamietam czy jedna czy dwie sztuki) ale takiej "rybce" to juz trzeba stworzyc odpowiednei warunki
- Big daddy
- Administrator
"Jakioś" mówisz wygląda
Jak dla mnie wygląda świetnie, więcej światła i nawozy napewno zakończą okres stagnacji, powodzenia.
Bardzo fajny baniaczek, dawaj altualizacje co jakiś czas zobaczymy jak się baniak rozwinie.
Jeszcze w kwestii technicznmej pod zdjęciem na stronie fotosika jest przycisk "pobierz kody" jeśli go klikniesz wyskoczą linki z różnymi opcjami wybierz "500 pix na forum", skopiuj go w wklej bespośrednio w post wtedy żdjęcie wyświetli sie automatycznie jako zdjęcie a nie link

Jak dla mnie wygląda świetnie, więcej światła i nawozy napewno zakończą okres stagnacji, powodzenia.
Bardzo fajny baniaczek, dawaj altualizacje co jakiś czas zobaczymy jak się baniak rozwinie.
Jeszcze w kwestii technicznmej pod zdjęciem na stronie fotosika jest przycisk "pobierz kody" jeśli go klikniesz wyskoczą linki z różnymi opcjami wybierz "500 pix na forum", skopiuj go w wklej bespośrednio w post wtedy żdjęcie wyświetli sie automatycznie jako zdjęcie a nie link

ok, dzięki za rady
nic tylko patrzeć jak rośliny rosną i fotki wstawiać 

- bynio67
- Założyciel
Dla mnie także i to nie jest komplement, lecz prawda. A przed prawdą nie ma sensu się bronić.Big daddy pisze:"Jakioś" mówisz wygląda![]()
Jak dla mnie wygląda świetnie
- Markosan
- Użytkownik
Więc musisz się jej poddaćbynio67 pisze:Dla mnie także i to nie jest komplement, lecz prawda. A przed prawdą nie ma sensu się bronić.Big daddy pisze:"Jakioś" mówisz wygląda![]()
Jak dla mnie wygląda świetnie

jak to wszystko podrośnie w góre będe zadowolony
. Ale prawda jest taka że gdyby nie inspirujące galerie chłopaków na tym i podobnych forach, gdyby nie pomoc z "zalesieniu" zbiorniczka oraz gdyby nie bezcenne rady (praktycznie na kazdy temat
)to nie było by szans żeby doprowadzić akwarium do obecnego stanu, za co oczywiście dzięki 

- Big daddy
- Administrator
Prawda jest taka że 240 to już nie zabawa, koszty są spore(jeśli mówimy o roślinniaku), no przynajmniej jak dla mnie, Ty dałeś radę zagospodarować akwa tak, że przyjemnie się na nie patrzy, kibicuję ostro a. reineck,i wiem że jeśli ona pójdzie to z resztą nie będzie problemu
.
Do mnie 450 tka pcha się dzwiami i oknami (dosłownie), jednak nijak nie mogę wykombinować roślinniaka w takim litrazu, brak $, ostatnio staneło na "zarzutce " na linię przesyłową 230V, plan był aktualny do rana jak zobaczyem że wisi "warkocz"(plecionka w osłonie)więc z "zarzutki" nici

Do mnie 450 tka pcha się dzwiami i oknami (dosłownie), jednak nijak nie mogę wykombinować roślinniaka w takim litrazu, brak $, ostatnio staneło na "zarzutce " na linię przesyłową 230V, plan był aktualny do rana jak zobaczyem że wisi "warkocz"(plecionka w osłonie)więc z "zarzutki" nici

Zawsze możesz spróbować na wieszaku he he he http://www.afczwa.com/posting.php?mode=reply&f=40&t=871#
- Big daddy
- Administrator
Link się pokrzaczył 

nie pokrzaczył tylko ja nie wiem jak jak wstawić ikonkę myślałem że przeciągnę i już
niestety nie
niestety nie