[240L] moje 240

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Re: [240L] moje 240

Post autor: bynio67 »

Marcin pisze:zbrojniczków dorobiłem się we wcześniejszym mniejszym akwarium, w tej chwili dużo wydałem, jeśli dobrze policzyłem zostało chyba 6
Czy wówczas miałeś też bocje? Pytam bo znajomego zbrojniki także poczuły zew natury. W akwarium miał sporo kryjówek i roslin więc tatuś radził sobie dzielnie. Najwięcej kłopotu miał z obronieniem ich przed bocjami których w konsekwencji się pozbył.
Awatar użytkownika
Marcin
Użytkownik

Post autor: Marcin »

bocji wtedy nie miałem jeszcze, kupiłem je niedawno ze względu na plagę ślimaków, pomogły :)

dodano 02 mar 2013, 22:24 :

mała aktualizacja baniaczka, od pierwszych fotek zmieniła się trochę obsada, aktualnie 20 neonów, 6 danio czerwonych i 6 malabarskich, 2 guraminy, parka mieczyków, 2 bocje, 2 kosiarki, a kiryski, i chyba po 5 otosków i zbrojniczków i stado niezbyt porządanych zatoczków. ogródek wzbogacony o roslinki od BigDaddy i MarSz. ze strony technicznej wczoraj dołożone 2x39W (wreszcie jakoś wyglada zbiorniczek i zdjęcia wychodzą:) )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Post autor: alkorta »

No zbiorniczek fajnie wygląda, bocje są super rybkami tylko dokup sobie jeszcze ze trzy bo to stadne ryby, potrafią ucieszyć właściciela.
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
Awatar użytkownika
Marcin
Użytkownik

mam nadzieję że przy wzmocnionym oświetleniu i dzięki easycarbo od Daro wzrost roślin będzie lepszy bo jak na razie różnie z tym bywało.co do bocji widziałem ostatnio w jednym ze sklepów żeby nie przesadzić ale chyba ok. 15 cm sztukę, taka to robi wrażenie :)
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Post autor: Red »

duże bocje widziałem na Piłsudskiego, faktycznie ładnie się prezentują
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
Marcin
Użytkownik

ja widziałem na placu daszyńskiego, szkoda troche bo męczy się (albo męczą bo juz nie pamietam czy jedna czy dwie sztuki) ale takiej "rybce" to juz trzeba stworzyc odpowiednei warunki
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

"Jakioś" mówisz wygląda ;)
Jak dla mnie wygląda świetnie, więcej światła i nawozy napewno zakończą okres stagnacji, powodzenia.
Bardzo fajny baniaczek, dawaj altualizacje co jakiś czas zobaczymy jak się baniak rozwinie.

Jeszcze w kwestii technicznmej pod zdjęciem na stronie fotosika jest przycisk "pobierz kody" jeśli go klikniesz wyskoczą linki z różnymi opcjami wybierz "500 pix na forum", skopiuj go w wklej bespośrednio w post wtedy żdjęcie wyświetli sie automatycznie jako zdjęcie a nie link ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Marcin
Użytkownik

ok, dzięki za rady :) nic tylko patrzeć jak rośliny rosną i fotki wstawiać :D
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Big daddy pisze:"Jakioś" mówisz wygląda ;)
Jak dla mnie wygląda świetnie
Dla mnie także i to nie jest komplement, lecz prawda. A przed prawdą nie ma sensu się bronić.
Awatar użytkownika
Markosan
Użytkownik

Post autor: Markosan »

bynio67 pisze:
Big daddy pisze:"Jakioś" mówisz wygląda ;)
Jak dla mnie wygląda świetnie
Dla mnie także i to nie jest komplement, lecz prawda. A przed prawdą nie ma sensu się bronić.
Więc musisz się jej poddać :D . Good job ;)
375 litrów Szmaragdowe Królestwo
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin
Użytkownik

jak to wszystko podrośnie w góre będe zadowolony ;) . Ale prawda jest taka że gdyby nie inspirujące galerie chłopaków na tym i podobnych forach, gdyby nie pomoc z "zalesieniu" zbiorniczka oraz gdyby nie bezcenne rady (praktycznie na kazdy temat :) )to nie było by szans żeby doprowadzić akwarium do obecnego stanu, za co oczywiście dzięki :D
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Prawda jest taka że 240 to już nie zabawa, koszty są spore(jeśli mówimy o roślinniaku), no przynajmniej jak dla mnie, Ty dałeś radę zagospodarować akwa tak, że przyjemnie się na nie patrzy, kibicuję ostro a. reineck,i wiem że jeśli ona pójdzie to z resztą nie będzie problemu ;) .
Do mnie 450 tka pcha się dzwiami i oknami (dosłownie), jednak nijak nie mogę wykombinować roślinniaka w takim litrazu, brak $, ostatnio staneło na "zarzutce " na linię przesyłową 230V, plan był aktualny do rana jak zobaczyem że wisi "warkocz"(plecionka w osłonie)więc z "zarzutki" nici :mrgreen:
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
marcin321
Użytkownik

Post autor: marcin321 »

Zawsze możesz spróbować na wieszaku he he he http://www.afczwa.com/posting.php?mode=reply&f=40&t=871#
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Link się pokrzaczył ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
marcin321
Użytkownik

Post autor: marcin321 »

nie pokrzaczył tylko ja nie wiem jak jak wstawić ikonkę myślałem że przeciągnę i już
niestety nie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”